Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Sürgetõ a Bundeswehr megreformálása

KülföldNa ne, gyerekek, pisz, mír meg a többi lózung hol van? Komoly reformlépésekre lesz szükség a közeljövõben a Bundeswehr megújításához, ugyanis a német hadsereg jelenleg rendkívüli kihívásokkal néz szembe, amelyeknek több szempontból sem tud eleget tenni, áll a katonai ügyekért felelõs ombudsman nemrég nyilvánosságra hozott éves jelentésében. Hans-Peter Bartels úgy látja, hogy az ország fegyveres ereje elérte a teljesítési képességeinek határát, ezért az eddigi politika sürgõs megváltoztatását szorgalmazza.

A Bundeswehr a korszerûtlen katonai eszközök mellett a rekordalacsony létszám miatt is képtelen hosszú távon feladatai ellátására. A 81,5 milliós Németországban jelenleg mindössze csupán 177 ezer egyenruhás teljesít katonai szolgálatot. A német hadsereg legutóbbi átalakítása öt éve volt a 2011-es védelempolitikai irányelvek elfogadásával, amelyben a hivatásos állomány korábbi 250 ezres létszámát fokozatosan, de radikálisan csökkentették. Az újjászervezéskor a szárazföldi haderõnem két hadosztályát és három dandárját felszámolták, s több helyõrséget is bezártak. A fegyveres erõk gépparkja ugyancsak komoly kívánnivalókat hagy maga után, hiszen az eszközök meghatározó része nincs hadra fogható állapotban.

A Bundeswehr jelenlegi állapota nyugodtabb idõk esetén is komoly kérdéseket vetne fel, ám az új biztonságpolitikai helyzetben egyenesen tarthatatlanná vált, ugyanis a külföldi missziók mellett a hadseregnek a migrációs hullám kezelésében is részt kell vennie.

A katonai ügyekért felelõs ombudsman jelentését követõen a honvédelmi minisztérium informális úton rögtön üzent a közvéleménynek a német sajtón keresztül. A tárcához közel álló illetékesek információi szerint rövid idõn belül a katonai kiadások számottevõ növekedése várható. Ursula von der Leyen honvédelmi miniszter 130 milliárd euró elkülönítését tervezi (Magyarország éves költségvetésének több mint kétszeresét) a katonai eszközök és infrastruktúra fejlesztésére a következõ másfél évtizedben. A pénzügyi források drasztikus emelése mellett a hivatásos állomány létszámának növelése is napirenden van, ám végleges döntés csak tavasszal várható. A tervezett lépés pozitívan érintheti a német gazdaságot is, hiszen az országnak jelentõs védelmi ipari ágazata van.Link

Hozzászólások

137 #1 balu
- 2016-01-28 15:29
m.cdn.blog.hu/cs/cserepikatona/image/eskü%20szöveg1.jpg


----------------------------------------
1989. évi XXII. törvény
a honvédelemrõl szóló 1976. évi I. törvény módosításáról (5. §)


Én ................................... esküszöm, hogy a Magyar Népköztársaságnak hûséges katonája leszek.

Alkotmányunkhoz, törvényeinkhez híven, becsülettel teljesítem kötelességemet. Elöljáróim és feljebbvalóim parancsának engedelmeskedem.

Esküszöm, hogy hazámat, annak határait, függetlenségét és alkotmányos rendjét életem árán is megvédem. Az ellenséggel alkuba soha nem bocsátkozom, ellene mindenkor bátran harcolok. Szabadságharcos és honvédõ elõdeink példáját követve zászlóinkat, csapatainkat, bajtársaimat el nem hagyom. Fegyvereinket és egyéb harci eszközeinket megóvom. A katonai ismereteket elsajátítom. A nemzetközi hadijog elõírásait megtartom, az állam- és szolgálati titkot megõrzöm. Alárendeltjeimrõl a legjobb tudásom szerint gondoskodom.

Teljes életemben mind békében, mind háborúban szeretett magyar hazám igaz polgárához méltó módon viselkedem.
----------------------------------------

Roppantul tudom sajnálni, de én erre anno felesküdtem és nem szoktam segget csinálni a számból. Magyarán szükség esetén jogomban áll "szolgálatba helyezni magam".
238 #2 bivaly
- 2016-01-28 21:02
Balu !

Haza csak egy van, és én nem vagyok polgár ! Néha még reménykedem, hogy nem vagyok egyedül.
75 #3 talpi
- 2016-01-28 21:13
Balu!
A két utolsó mondat a lényeg, abban le vagyon írva minden, ennek alapján pedig, ha tetszik ennek a "hat-alomnak" ha nem,. sosem lehet elítélni terrorizmus vád alapján, lévén, bizonyított a Haza idegenektõl való megszállása, s tetszik, ha nem, ellenük fel kell lépni.
Nem csak ellenük, mindenki ellen, ki a Nemzet tönkretételét, a Haza kifosztását, a nép, s benne a családok tönkretételét megalázását,kifosztását végzi.
Azon személyekkel együtt, "ellenség", kik ezeket elõsegítik, elkövetik, vagy valamilyen más módon közremûködik ezekben.
Az ítéletet maguk mondták ki saját ostoba fejükre, s meg is kapják, "jutalmukat".
Azok is, akik "csak közre mûködtek-mûködnek ezekben, nincs kegyelem.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
4,461,861 egyedi látogató