Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Matematikai alapon cáfolták a leghíresebb összeesküvés-elméleteket

GondolatokElõször tudomásul sem vesznek, majd kinevetnek, eztán küzdenek ellened..., most itt áll a mutató. Matek? Érdekes, bárhonnan indulok és bármekkora adathalmazzal kombinálok, a végeredményem mindig:egy. A tudatunk számára ez az egész "világ" egy "összeesküvés". Alkémiai konjungció. Rossz hír a konteó-rajongóknak: az USA tényleg leszállt a Holdon, a chemtrail nem létezik, és a rák ellenszerét sem fedezték még fel.

Tényleg Stanley Kubrick rendezte a holdraszállást, és Neil Armstrong meg Buzz Aldrin valójában egy homokkal beszórt kaliforniai stúdióban csetlett-botlott égi kísérõnk felszíne helyett? Igazuk van a chemtrail-hívõknek abban, hogy a repülõgépek ártalmas vegyi anyagokat szórnak a fejünkre? Valóban megvan a rák ellenszere, csak a profitéhes gyógyszergyárak eltitkolják a felfedezését, hogy busás haszonnal adhassák el a haszontalan gyógyszereiket?

A válasz mindhárom kérdésre határozott nem. Nem csak azért, mert számos olyan bizonyíték áll rendelkezésre, amelyek egyértelmûen cáfolják ezeket az összeesküvés-elméleteket – hanem azért is, mert David Grimes, az Oxfordi Egyetem tudósa matematikai alapon cáfolta meg õket. Az általa kidolgozott egyenlet fejezi ki, hogy mennyi ideig lehetne titokban tartani egy állítólagos összeesküvést.

A Plos One-ban publikált képlet három változóval számol: az összeesküvõk számával, azzal, hogy mennyi idõ telt el az összeesküvés megszervezése óta és azzal, hogy mekkora a „belsõ valószínûsége annak, hogy egy összeesküvés leleplezõdik”. Utóbbi változót az olyan összeesküvésekkel kapcsolatos adatok alapján számolta ki a tudós, amelyek kitudódtak: mint az Edward Snowden által leleplezett PRISM megfigyelési program, a hírhedt Tuskegee-féle szifilisz-vizsgálat, vagy egy eltitkolt FBI-akció, amely ártatlan embereket kivégzéséhez vezetett.

Dr. Grimes ezeknek az adatoknak a segítségével ki tudta számolni, mekkora a valószínûsége annak, hogy egy konspiráció leleplezõdjön. Nos, elsõ látásra nem túl nagy: alapesetben nagyjából négy az egymillióhoz – de ez az összeesküvõk számával és az eltelt idõvel arányosan hatványozódik.

A kutató négy közismert összeesküvés-elméleten tesztelte az egyenletét:

A holdraszállás sosem történt meg
A klímaváltozás kamu
Az oltások autizmust okoznak
Már rég feltalálták a rák ellenszerét

A számítások azt mutatták, hogy ha ezek közül a konteók közül egy is igaz lenne, már rég le kellett volna leplezõdnie: a megrendezett holdraszállásnak 3,7, a klímakamunak 3,7-26,8, a vakcinációs svindlinek 3,2-34,8 míg a rákgyógyszert visszatartó gyógyszercégeknek 3,2 év alatt kellett volna lebukniuk.

„Még ha magas szinten megszervezett, összehangolt akciókról lett is volna szó, annyi ember kellett volna a megszervezésükhöz és lebonyolításukhoz, ami már önmagában is elég lett volna ahhoz, hogy lebuktassa ezeket a hipotetikus összeesküvéseket – összegezte a Wired UK-nak nyilatkozva Dr. Grimes.
Link

Hozzászólások

137 #1 balu
- 2016-01-28 15:24
Az egész hír lényege az, hogy a bulvár (ld 24.hu) megint csemegézhessen a "tudomány világából", a cikk alatt nagyon jó kommentek vannak, érdemes azokat is elolvasni. A margón (üzifalon) napközben már elnevetgéltem a dolgon, oda beraktam linkeket is.
12 #2 spartakusz
- 2016-01-28 15:37
László Kiss · Bázakerettye, Zala, Hungary
szevasztok!
Miért nem értitek meg - azt, hogy õket csak egy vezérelme vezeti, úgy összekeverni, hogy a valóságot még véletlenöl se tudd meg - ne hidd el ezt se és ne hidd el azt se - eddig úgy tûnik sekerrel. De tudd, már sokan vannak olyanok, akik semmit sem hisznek el nekik, míg megnem gyõzõdnek a valóságról!
Hogy tudsz arról meggyõzõdni? Úgy, hogy megtapasztalod - tehát én nem jártam körbe a földet, így nem tudom, hogy gömbölyû - például - ekkor mi van: Elhiszem vagy tudom?
NA EZ A HÁZI FELADAT VÁLASZOLJATOK RÁ-

SPARI...
Tetszik · Válasz · 1 perce
http://24.hu/tudo...meleteket/
EZT ÍRTAM ODA - DE TITEKET IS MEGKÉRDEZLEK!
ID. Kiss László
1 #3 Pitkin
- 2016-01-30 19:31
Ezt nem vizsgálták véletlenül?

[movie=youtube]https://youtu.be/3dZ34oeZMGo[/movie]

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.67 másodperc
4,606,486 egyedi látogató