Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Még a levegõben is kémkedtek Izrael után

KülföldTehát így tudatják, hogy ismerik minden lépé-süket. Az istetszik, hogy "izrael nem kémkedett". Há' bammeg ez az évszázad legjobb vice vicce! Az összes zsidó nekik kémkedik és az agybaxott nemzsidók is. Az amerikai és a brit hírszerzés közel 20 éven át megfigyelte az Izrael által a Közel-Keleten bevetett drónokat – derült ki az Edward Snowden által kiszivárogtatott dokumentumokból.

A jelentés miatt Izrael csalódottságának adott hangot, ezt pedig valószínûleg növeli a zsidó állam és amerikai kormány közötti évek óta fokozódó feszültséget. A Jediót Ahronót címû izraeli napilap szerint az elektronikus megfigyelésre szakosodott NSA és brit megfelelõje (GCHQ) feltörte az izraeli drónok által az irányítóik felé közvetített képanyag titkosítását, s ezt kihasználva kémkedett az izraeli légierõnek a Gázai övezet, Szíria és Irán légterében végrehajtott missziói után.
Az 1998-ig visszanyúló, Anarchist fedõnevû hírszerzési programot egy ciprusi bázisról irányították, és más közel-keleti államokra, köztük Szíriára, Iránra, továbbá Egyiptomra és Törökországra is kiterjedt.

A The Intercept címû internetes magazin szerint a titkosítás feltörése az amerikai és a brit hírszerzés számára „egy virtuális ülést” garantált a bevetésen lévõ izraeli drónok pilótafülkéjében. Ugyanakkor a magazin írása szerint az így szerzett képanyag „változó minõségû” volt. Izrael hivatalosan nem tagadja, de nem is ismeri el, hogy lennének felfegyverzett drónjai. Egy, a WikiLeaks által kiszivárogtatott 2010-es titkos amerikai diplomáciai távirat szerint mindazonáltal a hadsereg egyik befolyásos tisztje – nem nyilvánosan – elismerte a drónok létezését.

A Stockholmi Békekutató Intézet (SIPRI) adatai szerint Izrael a világ legnagyobb drónexportõre, és a kiszivárgott dokumentumok alapján az amerikai és brit szolgálatok egyebek mellett emiatt is érdeklõdtek az izraeli gépeken használt titkosítás után. Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége egyelõre nem kommentálta a mostani leleplezést, ahogy a brit nagykövetségi szóvivõ sem volt hajlandó hírszerzési ügyekben tájékoztatást adni.

Az izraeli kormány biztonsági kabinetének egyik tagja, Juvál Steinic energia- és infrastrukturális miniszter az izraeli katonai rádiónak pénteken adott nyilatkozatában nem tulajdonított különösebb jelentõséget az ügynek, de azt is hozzátette, hogy megtanulták a leckét.

Mi tudjuk, hogy az amerikaiak kémkednek az egész világ után, és utánunk, a barátaik után is.”

– közölte, majd hozzátette, hogy ez amiatt is bosszantó, mert Izrael évtizedekre visszamenõleg nem kémkedett, nem gyûjtött információkat és nem is tört fel kódokat az Egyesült Államokban.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016-01-29 18:07
A Hóember ilyen álhírekkel javít az imázsán. "Jóvá kell tennie", amit elkövetett.
116 #2 livia
- 2016-01-29 22:31
No. No!.És hol a holtpont?
75 #3 talpi
- 2016-01-29 22:55
Lívia!
Hol a "holt pont"?
Nos, a felfegyverzett Israeli drónok bevetésének esetében, Jörg Haider- néha Osztrák politikusnál, ki ugye. olyan autó balesetet szenvedett, hogy a cipõje több száz méterre a baleset helyétõl volt fellelhetõ. Nos, ugye állítólag, "elvesztette uralmát" a jármû feett, /vagy felette segítettek neki azt elveszíteni drónilag/. Hiszen, a kocsi tetején, igen érdekes sérülés volt látható, teljesen olyan, mint amikor egy kisebb rakéta csapódik be.
Igaz, a vörös iszap ömlésnél is érdekes "kráterek voltak láthatók a tározó sarkainál, na meg ugye, miért kis voltak ott izraeli szagértõk vizsgálódni? Szóval, holt pont pont ilyen helyzeteknél található. Hiszen senki "ember fia" meg nem kérdõjelezheti a "Világ leg demokratikusabb" országának "jóindulatát és ember szeretetét. :(
159 #4 vanyusha
- 2016-01-30 09:10
Pénteken edzetem permanes mágnessel 29-01-2016. kisérlet volt.
Másnap 30-01-2016 hajnal 13s-03h MTK65.. gsm re bejõvõhívás +23675820472 Délafrikai köztársaság ból, neutrális szám 22 volt elõször azonositó rá a keresõbe !
4 #5 Posta Imre
- 2016-01-30 09:10
Italian academics call for boycotting Israeli universities

Israeli soldiers prepare to launch a drone near Bat Shlomo in the northern part of the occupied Palestinian territories on January 16, 2012. (Getty Images)
Israeli soldiers prepare to launch a drone near Bat Shlomo in the northern part of the occupied Palestinian territories on January 16, 2012. (Getty Images)

Dozens of Italian academics have signed a petition calling for the boycott of Israeli universities over their role in the Tel Aviv regime’s atrocities against the Palestinians.

Published on Wednesday, the petition has so far attracted the signatures of nearly 170 scholars from over 50 universities and colleges across Italy.

“Israeli universities collaborate on military research and development of weapons used by the Israeli army against the Palestinian population, providing undeniable support to the military occupation and colonization of Palestine,” the petition reads.

The petition singled out the Israeli Institute of Technology in the city of Haifa, known as the Technion, saying that it “carries out research in a wide range of technologies and weapons used to oppress and attack Palestinians.”

According to the Italian scholars, the Technion helps Israeli arms manufacturers develop drones “used by the Israeli army to fire on civilians in Lebanon in 2006 and in Gaza in 2008-2009 and in 2014”.

​
The prototype of the Oblijet supersonic drone lifts off on its maiden flight under the gaze of its Technion University developers. (Reuters)

The institute also developed a technology allowing Israeli army bulldozers used to demolish Palestinian homes to be operated with remote control, the academics said.

The campaign also emphasized its support for the Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) movement, a global effort that uses economic and political pressure on Israel to comply with the goals of the movement -- the end of the Israeli occupation and colonization of Palestinian land, full equality for Arab-Palestinians living in the occupied territories, and respect for the right of return of Palestinian refugees.

“We invite all those in solidarity with the Palestinian liberation struggle to join the BDS campaign until Israel recognizes the inalienable right of the Palestinian people to self-determination and complies with international law,” the petition urged.
http://www.presst...Palestine/
238 #6 bivaly
- 2016-01-30 17:05
Most mondjátok meg ! Amikor az a két szegény "vétlen " zsidó AVACS amikor átrepült kétszer Ferihegy betonja felett, (átstartolt !), az a kurva beton kémkedett utána !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.57 másodperc
4,461,983 egyedi látogató