Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A hangsúly a hivatáson van!

BelföldEz nem képmutatás, csak annak látszik. Tudj-átok akkora a szakadék a mai moslékfejû "elit" és köztünk, hogy már pontozni sem érdemes. Szó szerint is megélhetési bûnözõk, de hát jó pénzért ezekre van bízva a "változás" precíz kivitelezése. Isten csak tudja miért az idióták a kegyeltjei. Lehet õ is az.
Negyedik alkalommal rendezett nyílt napot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképzõ Kara január 29-én, pénteken. Az esõs idõ ellenére az érdeklõdés idén is óriási volt, rengetegen látogattak el az intézmény Hungária körúti campusára.


Az ünnepélyes megnyitón zsúfolásig megtelt a díszterem. Dr. Kovács Gábor rendõr dandártábornok, rendõrségi fõtanácsos, habilitált egyetemi docens köszöntõjében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozásának körülményeit, a fennállása óta eltelt idõszak eredményeit, valamint a felvételi követelményeket ismertette. A jelentkezõk figyelmét felhívta arra, hogy komoly feltételeknek kell megfelelniük.

Dr. Boldizsár Gábor ezredes, a kar dékánja a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: a hangsúly a hivatáson van! Aki ezt választja, egy életre szóló szakmát választ, ahol az egyéni érdekeket háttérbe szorítva a közügyet kell szolgálni, mindezt akár az élete árán is. Hozzátette: a nemzet és a köz számára is nagy kockázattal járó feladatokat csak speciálisan képzett katonák képesek elvégezni. Ezeknek a feladatoknak a végrehajtására készíti fel az intézmény, valamint az MH Ludovika Zászlóalj a honvéd tisztjelölteket az elkövetkezõ négy év alatt.„A tantárgyi programok évrõl-évre folyamatosan frissülnek, annak megfelelõen, hogy a Honvédelmi Minisztérium milyen igényeket támaszt. A tavalyi év októberében megalakult Szolnokon a Katonai Repülõ Intézet. Az új szervezet az NKE egyedüli olyan felsõoktatási intézménye, amely Szolnokon, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisán található és biztosítja a honvéd tisztjelöltek, valamint a repülõ csapatok speciális képzéseket igénylõ szakembereinek felkészítését” – tette hozzá a dékán.

Az érdeklõdõ, felvételire készülõ fiatalok számára egész nap folyt a különbözõ képzési területek, valamint a laktanyai élet bemutatása. Az elméleti tájékoztatók mellett dinamikus bemutatókat is rendeztek, amelyeken a rendszeresített haditechnikai eszközök – tûzszerész robot, kvadrokopter, felderítõ drón - és fegyverek mellett az érdeklõdõk bepillantást nyerhettek a katonai testnevelés és a katonai közelharc fortélyaiba.„A jelentkezõk legyenek határozottak, legyenek céljaik, érjék el a céljaikat, de a legfontosabb hogy akarjanak katonák lenni” - fogalmazott kérdésünkre Molnár Zsolt ezredes, az MH Ludovika Zászlóalj parancsnoka. Hozzátette: az alakulat öt éves fennállása óta elérte azt a célt, amit a Honvéd Vezérkar fõnök meghatározott számára, ennek szinten tartása a legfõbb feladat. A Hadtudományi és Honvédtisztképzõ Karról kikerülõ tisztek a legjobban képzett katonák közé tartoznak a Magyar Honvédségen belül.

Az érdeklõdés mindenhol óriási volt. Akadt, aki határozott céllal, s olyan is, aki kíváncsiságból érkezett. Szabó Dávidot inkább a rendészeti pálya érdekli, mégis második éve vesz részt a nyílt napon: „a bátyám is a rendõri pályát választotta, én is folytatom a családi tradíciót. Ugyan tetszik a honvédség is, de én kitartok az eredeti elképzelésem mellett. Jelenleg a barátnõmet kísértem el, de engem is érdekel minden, mert tavaly is nagyon érdekes programokat láttam.”„Nagyon tetszik ez az egész, nekem meggyõzõek voltak a beszédek és eddig a bemutatók is” - mondta Molnár Vivien, aki Kecskemétrõl utazott a nyílt napra. Hozzátette: mivel több éve versenyszerûen vív, ezért a fegyelemmel, és az állóképességgel nem lesz gondja a tanulmányi évei alatt, ha felvételt nyer az intézménybe.

A nyílt napon az érdeklõdõk megtekinthették a Ludovika Zászlóalj körleteit is, ahol megnézhették, hogy milyen körülmények között élik mindennapjaikat a honvéd tisztjelöltek, valamint kötetlen beszélgetés során a laktanyai életrõl is tájékozódhattak tõlük.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-01-30 09:14
A nevekbõl és környezetismeretbõl ítélve magyar egy sincs köztük.

Magyarok fejtették meg az Iszlám Állam titkát

A magát Iszlám Államnak nevezõ terrorszervezet történetérõl, mûködésérõl jelentetett meg közös kiadványt a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely és a Kossuth Kiadó - hangzott el a köztévében.

Besenyõ János, a kutatómûhely vezetõje elmondta: Magyarországon eddig csak néhány könyv jelent meg a terrorszervezetrõl, és Az Iszlám Állam - Terrorizmus 2.0 Történet, ideológia, propaganda címû kiadvány az elsõ olyan, amelyet magyar szerzõk írtak.

Az ezredes elmondta: a kutatók több különbözõ megközelítésbõl vizsgálták és mutatták be a terrorszervezetet. Többek között olyan szempontból is vizsgálták a kérdést, hogy magyar katonák is vannak az iraki Erbílben, és részt vesznek az Iszlám Állam elleni harcban.

Vogel Dávid fõhadnagy hozzátette: a könyv általa írt részében azt a kommunikációs csatornarendszert igyekezett bemutatni, amelyet a terrorszervezet használ, és ezen keresztül miként mûködik toborzási, propagandarendszerük. A könyvet - amelyet Besenyõ János mellett Vogel Dávid fõhadnagy, a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhelyének munkatársa, Prantner Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bölcsészettudományi Kar Újkori Egyetemes Történeti és Mediterrán Tanulmányok Tanszékének tudományos segédmunkatársa, a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhelyének külsõ kutatója és Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezetõ kutatója, az MTA és a SZTE együttmûködésében létrehozott Vallási Kultúrakutató Csoport munkatársa jegyez - pénteken mutatják be Budapesten.http://nepszava.h...lam-titkat
12 #2 spartakusz
- 2016-01-30 09:34
SZEVASZTOK!

ÉRTEM ÉN!

Csak az a kérdés, hogy kinek az érdekében áldozza fel az életét - a hivatásos - ne így, a népi milicista vezetõjét kivégezte obama pribékjei - és tényleg élete ez után egy lyukas garast sem ér!

idézem magam:
"...spartakusz
2016.01.30. 09:27
szevasztok! Egyszerûen kivégeztetik a gójjal akik nekik komoly ellenségeik - tudjuk! https://www.youtu.
..jl1hefqqWI na ilyenkor mi van? Ha már tudjuk! Ön védjük magunkat vagy tényleg birka módra megyünk a vágóhídra! spari... ui: KÉSZÜLJÜNK RÁ KIS CSOPORTOKBAN AMI EGYÉ FOG VÁLNI!..."
a pont:
nyílik.
itt. https://www.youtu...jl1hefqqWI
48 #3 ro-zsola
- 2016-01-30 10:47
ej ej , miért bántjátok " Istent " ?
" Isten " jó , igazságos és emberszeretõ. Éppen most rak rendet Szíriában : https://www.youtu...Cv7a5rdSyI ( Nézd végig barom , utána ugass !!! )
" Isten üzenete a román fiatalokhoz " : http://www.napoca...rusia.html
Nahát nahát , ezek a lengyelek mit meg nem engednek maguknak ! Merkel idegbeteg lenne ? http://polskaniep...leczenstwa
Már régóta mondjuk : " A Fekete-tenger orosz belvíz ! " : https://www.rt.co...intercept/ , http://www.balrad...er-folott/
" Keresztény német férfiak " : http://meteon.org...kra-video/
Ukrajnában kirabolják a vietnámi migránsokat : http://novorossia...?_utl_t=fb
Csehország továbbra is kiáll a kereszténység mellett : http://www.blesk....-lidi.html
Agyhalott " német " nõstényhumanoid : http://www.titkol...sunk-neki/
" Te is fiam , Japán " ? http://www.inspir...-activity/
Berlinben áll a bál. Moszkva követelõzik : http://tass.ru/en...ics/852797
Kretén " ukránok " : http://www.sott.n...-in-the-EU
Már megint ezek a " rebellis lengyelek " : http://forsal.pl/...orosa.html miközben : http://www.balrad...ai-tankok/
Ki hitte volna ? http://felfedes.h...prendszer/
Véletlen vagy " Isteni beavatkozás " ? : http://www.hirmag...energiajat
12 #4 spartakusz
- 2016-01-30 11:02
kedves ROZSOLA ENGEM BARMOZOL?

Ma ezt találtam:

spartakusz - 2011 01 13 ¦ 10:48:18
Szevasztok!
dengizin fején találtad a szöget:
A kérdésedre megkaptad a választ, ha elolvasod az eddigi hozzá szólásokat, és azt rendezed, én megtettem és el is mentetem magamnak, mert a megoldási TERVET segíti. Tehát:

MOST MÁR BIZTOS. HOGY EL KELL NÁSPÁNGOLNI ÕKET MINT A ROSSZ GYERMEK FENEKÉT!

Miért? Mert elõre megfontolt aljas szándékkal óriási haszonszerzés reményében és célzatával, ki dolgozott egy olyan sémát, melyet hozzá igazított/ nem törvényeket írok - késõbb definiálom mi a törvény/
JÁTÉKSZABÁLYOKAT ALKOTOTT, hogy azt maradéktalanul végre is tudja hajtani, mely által az érintetek életterét leszûkíti, ellehetetleníti, majd megszünteti. E folyamat eredményeként sokan öngyilkosok és súlyos betegek lesznek, melynek során ki hirtelen ki lassú halállal teljesül be, az õk által elõidézett és okozott helyzetbõl adódó sorsa. Ez a definiált cselekmény súlyos bûncselekmény magyarul NÉPIRTÁSNAK NEVEZTETIK, idegen szóval genocídium. = egy nép vagy népcsoport SZERVEZETT
Tömeges legyilkolása/

A TÖRVÉNY= ..azon szavak halmaza egybefoglalva, amely írásban kifejezi azon emberi társadalmak írott vagy íratlan szabályait,

melyek biztosítják számára, az alapvetõ LÉTEZNI, ÉLNI szabályokat, melyek által rendet alkot, születésétõl haláláig, a megélhetési viszonyokat. E törvények alapján az általa megbízott személyek gyakorolják a törvények betartását és , az ellene vétkezõket pedig szigorúan megbünteti.

Tehát aki érti mit írok - azok tudatosítják az egész világon minden nyelven, hogy: NINCS SZÜKSÉG KÖLCSÖNÖKRE, HITELEKRE,
mert ezek, csak a fenti Miértre megadottak hatalmát tartja életbe.

Továbbá tudatosítani szükségeltetik, hogy azért nincs szüksége hitelre meg különbözõ kölcsönökre, mert az aktív megkeresi a nem aktív meg már megkereste a pénznek azt az értékét , mely munkájának ellenértékeként eltartásának minden költségét fedezi, sõt más szociális és egyéb fontos feladatok ellátására is bõségesen elég.

Azért kell felvenni kölcsönöket és hiteleket mert a jelenlegi elosztási arány példával illusztrálva ha 100 ft. értéket elõállítottál abból csak egy forintod marad.

Melybõl utána mindenért fizetned kell, kiszámolták pontosan, te soha nem tudsz belõle félre rakni! Ma oda jutottunk általuk tudatosan, hogy sokan már ellehetetlenültek közölünk!

Addig amíg emuszájból rendszerük tagjai kell, hogy legyünk /ez a kritikus tömeg elérésének ideje/ addig látszólag te is alakítsd meg érdekszövetségedet, minden munkahelyen titokban, ha kitudódik idõ elõtt - akkor zsidó van köztetek - ne csüggedj alakíts egy újabbat, de nagyobb körültekintéssel- azért kell ilyen mert ennek a mocsok társadalmi formának az összes szervezete a mocsoktól bûzlik... tudjátok õk már nem tudnak megújulni.

A régi bezárt üzemeket, intézményeket indítsd újból - foglald el! Azért teheted, meg mert az még mi építettük nektek, bölcsõdétõl kezdve a gyárakig mindent! Ezek a vívmányok és jogok illetnek meg titeket is. Ja, hogy most idegen uralja mert a Hazaárulók ellopták csinált JÁTÉKSZABÁLYAIKKAL ÉS ELADTÁK PÉNZES SZÁMLÁIKAT HIZLALVA EZZEL - ne törõdj vele RÁD NEM VONATKOZIK! Mert te becsületes voltál, és hittél nekik, elhitted, hogy a törvény az törvény, és mindenkire egyformán vonatkozik - de itt neked ha eddig elolvastad bebizonyítottam, hogy nem törvényt alkottak, ha nem maguknak játékszabályokat, hogy aljas üzemlejeiket végre tudják hajtani - UGYE ÉRTED?


Addig is megy az idõ - amíg a kritikus tömeg össze nem jön, és ha addig nem a népének hozz törvényt ha nem magának, hogy uralmát életbe tudja tartani, akkor nincs mese elkel pusztítani , úgy hogy még írmagja se maradjon többé. Miért?

Mert ha bûncselekményt elkövetõk DIRIGÁLNAK NEKÜNK, TOVÁBBRA IS, SORSUK ELKERÜLHETETLEN LESZ! MEG LESZ PECSÉTELVE!

Szeretettel: spartakusz...
# | Tulok Tulok - 2011 01 13 ¦ 11:57:03
Finoman nyomást kell gyakorolni a hatalom kiszolgálóira, amely figyelmeztetés erejû lehet. Ha felevenítjük a régi jó szokásokat, úgymint karóbahúzás, felnégyelés, és egy kis asztalosmunkát beleszámítva, az ország négy pontján való kiszegelés hagyománya, ösztönzõen hat a végrehajtók, bankok és kormány tevékenységének változtatására is! Persze régen is voltak finomabb megoldások erre. A maffia vezér Pintér is lefejezéssel oldotta meg a kérdést, mintahogy a sóstói kiserdõben is mutatták az exhumálások, de csontvázak nem csak a "szekrényekbõl" szoktak kihullani. Az elhagyott tanyák ásottkútjaiban is lehet találni..."
innen:
file:///F:/2014%2...kocsit.htm

már akkor éleslátással leírtam -

MIT SZÓLTOK HOZZÁ?

SPARI...
48 #5 ro-zsola
- 2016-01-30 11:37
Spari miért ficánkolsz ha nem téged baxogatnak ? Legyen a te dolgod , a te választásod.
Igen érdemes végignézni , nem árt ha látjátok mit jelent az " Orosz vihar ". Miért is ? https://www.youtu...veOzd39VWI. No , van e kérdés ?
Itt nincs szó se Világkormányról , zsidóságról vagy Putyin állítólagos vagyonáról. Ja , mondja már meg valaki mi a büdös francnak kell Putyinnak vagyon ? Egész Oroszország és a fél Világ imádja. Ki az a barom aki elhiszi azt a liberális-zsidó-fasiszta maszlagot amely szerint Putyin éhezni fog ha véget ér a mandátuma ?
Nagyon unom már a sok " megmondóbalfax " okoskodását. " Mer ' X azt mondta " . Há' baxxátok már meg ! Cigányok vagytok ?
Ne azzal foglalkozzatok hogy X meg Y " mit mond ".
Inkább nyissátok ki a szemeiteket és lássátok meg mi folyik a Világban.
Pénz ? https://www.youtu...Km4FnsWVbY . A " pénz nem véd meg "
Majd szóljatok ha meguntátok a " pofázást ". Arra viszont ne számítsatok hogy amikor eljön mindez hozzátok is , majd nagypofával vergõdhettek : " én már akkor... "
A " migránsok " komoly fenyegetést jelentenek. Vagy velük együtt fogtok fegyvert és megvedjük Magyarhont ott a lengyel-német , cseh-német határon vagy inkább kussoljatok.
69 #6 Szalonna
- 2016-01-30 13:46
www.honvedelem.hu/files/9/55365/nke2.jpg

Ezekbõl lesz még oszt magyar, ember, meg katona. Na ne vicceljünk már. Az összes kozmopolita. A HUN-okat vagy a szkítákat két szóban nem tudná bemutatni. Pedig állítólag honvédeket toboroznak.... ecsetfejû köcsögök....
238 #7 bivaly
- 2016-01-30 16:44
Hát igen ! A szarból várépítés nem jóindulat, meg hit és akarat kérdése ! Kivéve akiknek fityma szûkülete van a fején !
8 #8 miskolcilaci
- 2016-01-30 18:14
Üdv. a gyogyóból!
Végül is nem ilyen rossz a helyzet. Tegyük fel… De csak úgy tegyük fel, hogy ezeket emberré kellene faragni. Én lehetségesnek látom a nagy honvédõ … után. Nem kéne más, mondjuk a Doki lenne a honvédelmi miniszter, no meg az általa kiválogatott szakembergárda, és egy jó õrmester meg két év katonai szolgálat… Azé’ no megnézném az utolsó képet a leszerelés napján.
238 #9 bivaly
- 2016-01-30 18:52
Miskolcilaci !

Te a leszerelés napján már nem élnél ! Nem lenne leszerelés sem. Kiképzés sem. Ez a birka sereg széttépne ! És fejük fölé királynak megtennék a "Farkast", mert szépen beszél, és megértõ ! Azután lenne ami eddig is, néha pofáznának az elõl állók, hogy megzabálja õket, de hát, mit lehet tenni, meg egyébként is, ez a demokrácia . Minél hátrébb érdeklõdsz, annál megértõbbek.
Nem ismerõs ? Az emberi ( birka) természet örök ! Nem én találtam ki, nem én hirdettem ki, de ettõl még így van. Szóval szarba nehéz ám szöget verni, persze meg lehet próbálni, ugye, a remény hal meg utoljára, mondja a pozitívan gondolkodó, miközben két cápa zabálja a Reménytelenség tengerében, hajótörés után !
8 #10 miskolcilaci
- 2016-01-30 19:27
Bivaly! 1.Én a gyogyóból írtam. 2.Nem vagyunk azonos hullámhosszon, de ez ne zavarjon, így a jó. 3. Hogy mit olvasol, meg mit értesz belõle, az a te dolgod! 4. Csak tegyük fel.. de inkább mégse.
Tudod szeretem az okos embereket akik megmondják itt a tutit, de azért remélem, nincs harag.
238 #11 bivaly
- 2016-01-30 21:35
Miskolcilaci !

Nem mondom meg a tutit, soha nem mondtam, az életben nem állt szándékomban, soha senkinek ! Még is de sokan értik úgy !? Nem furcsa ? Én azért azt értem amit mondok és írok. Nem vagyok hûû de okos, de tudod, vakok között félszemû a király. Amit más mond, legfeljebb félreértem, ha nem egyértelmûen félreérthetõ ! Általában tudom, hogy mit írok, meg hogy miért . Nem szoktam idefosni se eleje se vége baromságokat másokkal ellentétben, csak azért, hogy jelezzem, mekkora ász vagyok, meg hogy ide köt az infúzió. Te is össze tévesztesz valakivel. Voltam én már minden, zsidónak antiszemita, kereszténynek Isten tagadó, meg vallásellenes, voltam kommunista provokátor, meg zsidóbérenc is. Megszoktam, hogy bárhol mondok igazat, én vagyok a hülye . Nyugodtan válaszd ki a neked megfelelõt, és húzd alá ! A nem kívánt részeket, hogy zavaró ne legyen töröld !
Én meg mint látogató a gyogyiban, írtam ezt .
8 #12 miskolcilaci
- 2016-01-31 07:43
Haver! Van aki itt leszögez, nem húzgálok alá semmit.
4 #13 Posta Imre
- 2016-01-31 08:04
Laci, mit baxakodtok? Miért nem használjátok a fantáziátokat? Mindkettõtöknek "igaza van" és mégsem. A "haver" egy mocskos buzi zsidó kifejezés.

Sajnos, vagy nem, Bivalyból a bölcsesség szól és mióta ide bebikázta magát ezt a szintet hozza. De õ se van tisztában azzal, amirõl nincs és nem is lehet élménye, viszont ez nem róható fel nekije. Az meg, hogy mit "hisz" abból el, amit leírok, mindenkinek a maga dóga.

Az ember nem változik és kutyából nem lesz szalonna, csak hízott kutya. Persze gatyába lehet rázni a kis köcsögöket is, max a zöme belehal, de hát majd xarnak a szülõk még utánpótlást. Az Ember nem minden bokor aljában megtermõ gyomnövény.

Ami a te mondottaidat illeti, gondolkozz!

Nem lehetek "hadügyminiszter". Ahhoz túl sokat tudok már most. Nem vinném csatába a seregem, amely nem is az "enyém", mert "miniszterként" már olyan "társadalmi értékeket" kellene figyelembe vennem, amely egyenértékûvé tenne bármelyik mai hímqvával. Nos, ezt ugye nem kívánhatod, vagy mégis, de fölöslegesen. Ma már nem "hiszek", de annyira nem, hogy arra szó sincs. De ez nem olyan vészes dolog ám, csak marhára kellemetlen ebben a dilimenzióban. Nem is tudom mi kék ahhoz, hogy a "nevemet" és az "arcomat" adjam ennyi idióta baromhoz, amit most emberisgnek, meg népnek, nemzetnek, társadalomnak neveznek. De hagyján, hisz tanulni vagyunk itt mind, csak a diák nem tudja, hogy diák és se alázat, se türelem, se tisztelet nincs, hisz a "liberalizmus" egyenes velejárója a szabadság, testvériség, egyenlõség idiotizmusa. Alaphazugság, amit bárki ha benyal, elveszett és kész elveszejteni mindenki mást is.
6 #14 anzsi a macska hala
- 2016-01-31 11:48
Tanulni vagyunk itt mindannyian, egyenlõség pedig nincsen, csak hierarchia. Az van följebb, aki elõrébb van a teremtésben, és akkor léphetünk feljebb, ha már nem sz@runk a szoba közepére.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.93 másodperc
3,407,464 egyedi látogató