Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Alkotmánymódosítás: a kormány akcióba lép

BelföldEmlékeztek még a pintérsanya 2 hét alatt rendet tesz ígéretre? Na, hamarosan értelmet nyer. Szófiában pintérsanya is ment brummogni a macival. Annak idején vona-zazri és orsós is ott "nyaraltak". A kormányzati kommunikációért felelõs államtitkár kijelentette, hogy a kormány valószínûleg nem változtat az alaptörvény módosítását célzó javaslatán, annak ellenére, hogy azt az összes ellenzéki párt bírálja.

Tuzson Bence az M1 aktuális csatorna péntek esti mûsorában azt mondta: nagyon messze vannak egymástól az álláspontok, ezért várhatóan nem egyeztetnek tovább az ellenzékkel, hanem benyújtják a javaslatot, amelynek megtárgyalására a parlament a megfelelõ vitafórum.
Nem segítené a kormányt a több jogosítvány
Felmerül a kérdés: ha kétharmada lenne, minden további nélkül hasonló lehetõségeket szavazhatna-e meg a mindenkori kabinet. Egyáltalán: kellene-e félnünk ilyen esetben? Mikor rendelhetne el terrorveszélyt a kormány? Ezekrõl a kérdésekrõl is beszélgettünk Balázs Zoltán politikai elemzõvel, a Budapesti Corvinus Egyetem tanárával.
Terrorvészhelyzet: felfüggesztik a törvényeket

Az államtitkár kiemelte, hogy a migráció nem csupán kulturális veszélyt jelent Európa számára, hanem biztonsági kockázatot is. Ilyen helyzetben minden országnak keményen kell fellépnie, mert a terroristák a gyenge láncszemeket keresik, és Magyarország nem lehet ilyen. Hatékony biztonsági rendszert kell felállítani, hogy ne történhessen baj – tette hozzá.

A kormány január közepén alkotmánymódosítást javasolt, hogy önálló tényállás legyen az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet. Ha a parlament elfogadja a kétharmados többséget igénylõ módosítást, a kormány terrorfenyegetettség vagy terrortámadás esetén terrorveszélyhelyzetet hirdethet, és ekkor a kabinet átmenetileg felfüggesztheti egyes törvények alkalmazását.
Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2016-01-30 10:32
kepfeltoltes.hu/160126/12509314_1110054635695915_7249992087413180132_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
236 #2 Vazul
- 2016-01-30 22:17
Iszapkatasztrófa, meg Quaestort, BKV-s milliárdos lopás esetén mindenki felmentett, terrorizmus vádjával Posta Imre ellen, minimum bitófa, nem hiába akarta visszavezetni Orbán a halálbüntetést. Szaúd-Arábia elmehet a picsába ahhoz képest, ami itt igazságszolgáltatás címén itt folyik...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.40 másodperc
3,399,722 egyedi látogató