Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kõkemény bûnözõktõl kaptak ki a Harvard diákjai egy vitaversenyen

KultúraFigyeljetek! Szertintetk mit is akarnak közölni? A New York-i fogvatartottak az elitegyetem olyan diákjait gyõzték le, akik egy hónapja nyerték meg az országos bajnokságot – írta a Guardian.

A vitát egy maximális védettségû New Yorki-i büntetés-végrehajtási intézményben tartották meg, ahol a fogvatartottak rész vehetnek a közeli Bard College kurzusain, és ahol létrehoztak egy népszerû vitaklubot. A múlt hónapban hívták meg a Harvard Egyetem diákjait magukhoz, akik nem sokkal korábban nyerték meg az országos vitaversenyt, és 2014-ben a világbajnokságon is diadalmaskodtak.

A rabok sem teljesen ismeretlenek, már abból a szempontból, hogy amióta két éve a börtönben elindították a vitaklubot, már a Vermonti Egyetem és a West Point-i Katonai Akadémia csapatát is legyõzték. Utóbbival minden évben megtartják a versenyt, és komoly rivalizálás alakult ki közöttük.

A Bard College rabokat felkészítõ munkatársai nem igazán lepõdtek meg az eredményen, hiszen ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, mint az egyetem többi hallgatójára, egyáltalán nem kivételeznek velük.

A Harvard a verseny után nem kommentálta egybõl a vereséget, de nem sokkal késõbb a Facebook-oldalukra kiraktak errõl egy bejegyzést.


Kevés olyan csapat van, amelytõl elszenvedett vereség után büszkébbek vagyunk, mint a hihetetlenül intelligens és közérthetõ csapat, amellyel a hétvégén kerültünk szembe. És hihetetlenül hálásak vagyunk a Bard College-nak és a Kelet-New York-i Büntetés-végrehajtási Intézetnek a munkájukért és ennek az eseménynek a megszervezéséért.

A fogvatartottaknak az volt a feladatuk, hogy érveljenek amellett az állítás mellett, hogy az állami iskoláknak lehetõségük legyen elutasítani azokat a diákokat, akiknek a szülei illegálisan lépték át az Egyesült Államok határát. A rabok olyan érveket hoztak fel, amelyeket a Harvard diákjai nem fontoltak meg, így a független bírák õket hozták ki nyertesnek.

A börtön lakóinak mintegy 15 százaléka jelentkezett a Bard képzéseire, tanulmányaikat a Yale-en vagy a Columbián is folytathatják. A fegyintézetben egyébként nem használhatnak internetet, így csak az egyetemtõl kapott forrásokra támaszkodhatnak.Link

Hozzászólások

27 #1 etele
- 2015-10-07 14:58
Nálunk milyen a helyzet!???s_beszel[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PyMhBoqjAvk[/movie]
s_vigyori Bár ez nem "mély" merítés, de milyen lenne az, ha nem egyetemistákat kérdeztek volna??!!s_azta
150 #2 Turul40
- 2015-10-07 16:08
Etele!

Elárulom, hogy ha nem egyetemistákat kérdeztek volna, hanem olyan embereket, akik kevés idõt töltöttek a hatalom agymosóintézményeiben, mégis alapvetõen született tudással rendelkeznek, akkor meglepõdnél, mert minden kérdésre csikkzsebbõl röhögve helyesen válaszoltak volna! Volt is ilyen , hisz az egyes tesztben a büfés mindenre hibátlan választ adott, de ha hiszed ha nem én is végeztem ilyen tesztet és nálam is az jött ki, hogy azok az emberek az okosabbak, nagyobb tudásúak, illetve logikusabban gondolkoznak, akik viszonylag kevés idõt töltöttek a közoktatási, valójában a hatalom által arra a célra teremtett közagymosási intézményekben, ahol a cél nem más, mint engedelmes buta egyen biorobotokat nevelni!
154 #3 kakas
- 2015-10-07 18:08
38.media.tumblr.com/9cfcd03b63f23e020db7b21b6cef335b/tumblr_ng9mo6ah2k1qzazo6o1_400.gif beköpte a gyertyát, vagymi...
66 #4 9323elitelt
- 2015-10-07 19:53
Akkor mihez kezdenének olyan (indiai) brahmana gyerekekkel, akik szinte beszélni és vitatkozni egyszerre tanulnak meg. De még a buddhista lámák is gyakorolják a vitázás mûvészetét.
Itthon meg...tézis, antitézis, szintézis...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
3,899,508 egyedi látogató