Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán: Magyarország fellépett a világszínpadra

BelföldA maci jól lerendezte Indonézia gazdasági fellendülését, hogy fellendíthesse újizrael zsidó-cigányait. Micsoda öröm ez a Magyar Királyságnak. 10 éve még gyurcsótányt ünnepelték ugyanott, ugyanúgy.
Orbán Viktor miniszterelnököt fogadja Joko Widodo indonéz elnök a jakartai Merdeka Palotában

Bebizonyosodott, hogy nincs többé olyan sarka a Földnek, ahol magyar üzletemberek ne tudnának jó üzleti kapcsolatokat, gyümölcsözõ gazdasági együttmûködést kialakítani – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Joko Widodo indonéz államfõvel folytatott tárgyalása után, hétfõn Jakartában.

A magyar kormányfõ vasárnap érkezett háromnapos hivatalos látogatásra a délkelet-ázsiai szigetországba, ahová a kormány több tagja is elkísérte. Hétfõn Orbán Viktort katonai tiszteletadással fogadták az elnöki palotában, ahol elõbb négyszemközti, majd plenáris megbeszélést folytatott az indonéz köztársasági elnökkel.
Gyümölcsözõ gazdasági együttmûködés

A tárgyalásokat követõ sajtónyilatkozatában Orbán Viktor a két ország együttmûködésének lehetséges területei között említette a mezõgazdaságot, az IT-szektort és a vízgazdálkodást. Utóbbiról szólva jelezte: 34 helyen vasul meg Indonéziában magyar vízügyi beruházás.

A miniszterelnök felidézte a közelmúltbeli jakartai terrortámadást, amellyel kapcsolatban kiemelte: „Indonézia kormánya három-négy óra alatt stabilizálta a helyzetet”. Ez jól mutatja, hogy Indonézia egy stabil ország, amelyben Magyarország gazdasági együttmûködési lehetõségeket keres – mondta.

Arról is beszámolt, hogy 50 indonéz fiatal tanulhat majd magyar egyetemeken magyar állami ösztöndíjjal.

„A mai napon bebizonyosodott számomra, de egész Magyarország számára is, hogy nincs többé olyan sarka a Földnek – akármilyen messze is van az Magyarországtól –, ahol magyar üzletemberek ne tudnának jó üzleti kapcsolatokat, gyümölcsözõ gazdasági együttmûködést kialakítani és beruházásokat megvalósítani. A mai napon úgy érezzük, hogy Magyarország a világszínpadra is fellépett: nemcsak Bécsben, hanem Jakartában is képesek vagyunk üzleti együttmûködést kialakítani” – mondta Orbán Viktor.
Megállapodásokat írtak alá

Joko Widodo hatékonynak és barátinak nevezte a megbeszélést, amelyen megtárgyalták az együttmûködési lehetõségeket, így a vízgazdálkodás területét és az ivóvízellátó rendszer fejlesztését. Emellett a megújuló energiaforrások területét, valamint a digitális gazdaságot emelte ki az együttmûködés hangsúlyos színterei között.

A nyilatkozatok elõtt – a magyar kormányfõ és az indonéz elnök jelenlétében – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a következõ évekre szóló felsõoktatási csereprogramról, Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter pedig a halászat és az akvakultúra területén történõ együttmûködésrõl írt alá megállapodást.

Orbán Viktor helyi idõ szerint hétfõ délután beszédet mond az indonéz–magyar üzleti fórumon, majd találkozik Le Luong Minh-nel, a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) fõtitkárával.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-02-01 08:35
m.blog.hu/va/vastagbor/image/2010/03/indo.jpg

http://vastagbor....tok_1_resz


Indonézia: a délkelet- ázsiai piac kapuja

Indonéziában megnyílt a régi egyik legnagyobb fegyverkiállítása, az INDO DEFENCE 2012, ahol Oroszország katonai és polgári termékek széles választékával van jelen, jelentõs szerzõdésekre számítva.
Teljes szöveg: http://hungarian..../93908024/


Keresési eredmények

Indonézia 15 évet várt – jöhetnek az orosz vadászbombázók
kamaraonline.hu/.../indonezia-15-evet-vart-johetnek-az-orosz-vadaszbo...

2015. nov. 8. - Másfél évtizednyi tárgyalássorozat után az indonéz kormány most úgy döntött, hogy a legújabb orosz vadászgépeket vásárolja meg. Vasárnap ...
Érdekli Indonéziát az orosz atom - Atomenergia info
atomenergiainfo.hu/atomenergetika-a.../erdekli-indoneziat-az-orosz-ato...
2015. nov. 17. - Érdekli Indonéziát az orosz atom - Az orosz gazdaságfejlesztési miniszter arra számít, hogy hazájának atomipara újabb erõmû-építési ...
Úszó atomerõmû Indonéziában - Atomenergia info - Hírek
atomenergiainfo.hu/atomenergetika-a.../indonezia-is-atomutra-lep
2015. aug. 18. - Együttmûködik az úszó atomerõmûvek építésében Oroszország és Indonézia. A két állam errõl írt alá szándéknyilatkozatot – jelentette be az ...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
3,405,782 egyedi látogató