Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

VADÁSZAT A KÜLFÖLDÖN ÉLÕ MAGYAROKRA!

Belföld"...az adóhatóság az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságának tisztázásával kapcsolatos eljárás során a magyarországi lakcímünkre fogja küldeni a “felszólító levelet”, amelyet akkor is kézbesítettnek fognak tekinteni, ha “nem kereste” jelzéssel érkezik vissza a hivatalhoz."AKI MEG EZT MEGKAPJA VAGY NEM (a néhány millió magyar!) AZ NYUGODTAN ÍRJA VISSZA, HOGY

KIFIZETTE A SZÁMLÁT, AKKOR IS HA AZT A PÉNZT A NAV NEM KAPTA MEG!.

EZEN FELÜL AZT ÜZENEM: DUGJÁK MEG NYUGODTAN A HOZZÁTARTOZÓIKAT ÉDESANYA, GYEREK, UNOKA, NAGYMAMA .... NÁLUK EZ ÚGYSE PROBLÉMA


http://mindenegybenoldal.blogspot.com/2014/11/a-kulfoldon-elo-magyarokra-is-vadaszik.html

A KÜLFÖLDÖN ÉLÕ MAGYAROKRA IS VADÁSZIK A NAV!
Elképesztõen nagy bírság járhat a külföldön élõ rokonoknak, ismerõsöknek, családtagoknak is.

Külföldön kezdtél új életet, de nem jelentetted be a NAV-nak, hogy máshol vállalsz munkát és nem is jelentkeztél ki a lakcímedrõl? Komoly bírság fenyegethet!

A külföldi munkavállalást fontolgatóknak érdemes alaposan, körültekintõen eljárniuk, mielõtt elhagyják Magyarországot, ugyanis a NAV akár többszázezer forintos bírsággal is sújthatja azokat, akik nem jelentkeznek ki lakcímükrõl és nem jelentik be, hogy hamarosan máshol kezdenek dolgozni.

Folyamatosan növekszik a külföldön munkát vállaló magyarok száma. A legfrissebb adatok szerint akár 600 ezer honfitársunk is élhet és dolgozhat más európai országokban. A határon túli munkavállaláson gondolkodók elsõdleges célpontja az EU és Észak-Amerika, leginkább jobb fizetésért, vagy karrierépítési céllal. Az Unión belül a legnépszerûbb az Egyesült Királyság, ahol a Nemzetgazdasági Minisztérium becslései szerint 300 ezer magyar élhet. Második helyen Németország áll 135 ezer magyar bevándorlóval. A német statisztikai hivatal adatai szerint ráadásul csak tavaly 60 ezren költöztek ki hazánkból Németországba.

Mivel ma már az unión belüli munkavállalás nem jár olyan sok adminisztrációs kötelezettséggel, mintha például az USA-ba vagy más tengerentúli országba költöznénk, ezért sokan megfeledkeznek, vagy nem is tudnak róla, hogy kinek és hol kell szólniuk, ha elhagyják az országot. Pedig nemcsak az utólagos – akár több százezres – bírság befizetésétõl kímélhetjük meg magunkat, de továbbra is teljes körû ellátásban részesülhetünk itthon akkor is, ha már máshol vagyunk biztosítva.
Egyrészt amennyiben az Európai Gazdasági Térség (EGT) országában vállalunk munkát és ott járadékot fizetünk, odahaza is részesülhetünk ellátásban, de bejelentést kell tennünk az OEP-nél a biztosítási jogviszony létrejötte elõtt és megszûnése után 15 nappal. Ha ezt nem tesszük meg, mulasztási bírsággal nézhetünk szembe.
Ugyanakkor a NAV-nak csak akkor tartozunk bejelentési kötelezettséggel, ha korábban bejelentkeztünk járulékfizetésre, és ez a kötelezettségünk a külföldre költözéssel összefüggésben megszûnik.


Amennyiben nincs kétoldalú egyezmény életben az adott országgal (például az USA-val), akkor fizetni kell mindkét országban a tb-t, ha nem jelentkezünk ki a hazai állandó lakcímérõl. Amennyiben továbbra is bejelentkezve maradunk a lakcímünkön, de nem fizetjük a 6810 forintot havonta, úgy az adóhatóság öt évre visszamenõleg bármikor behajthatja rajtunk az elmaradást. (Így az évek során több százezer forintos számla is felgyûlhet.) Ugyanakkor egyedi eljárás keretében lehetõség van arra, hogy az adóhatóságnál kezdeményezzük a tb-fizetése alól történõ mentesítést.
Érdemes szem elõtt tartani azt, hogy az adóhatóság az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságának tisztázásával kapcsolatos eljárás során a magyarországi lakcímünkre fogja küldeni a “felszólító levelet”, amelyet akkor is kézbesítettnek fognak tekinteni, ha “nem kereste” jelzéssel érkezik vissza a hivatalhoz.

Hozzászólások

3 #1 Enid
- 2016-02-01 13:51
Ezt ciganyek hogyan oldjak meg? Ugy, hogy ok jogilag nomadok?
254 #2 mujko
- 2016-02-01 14:11
A csapat már kész nix ugri-bugri . Hol a lovétok magyarok ?
i0.wp.com/kanadaihirlap.com/wp-content/uploads/2014/05/a-csapat.jpg
Ez a fogalmazás a halálom akkor is kézbesítettnek kell tekinteni ha nem is lakik ott,nem vette át még ilyet nem is hallottam ?
Minden tartózás elévül szerintem egy év alatt öröké nem lehet tartozni ez nem holokauszt .
Mondjuk ön magában a tartózás nem bûncselekmény ,se nem szabálysértés akkor mit büntetnek .
267 #3 Perle
- 2016-02-01 18:28
Eddig a tartós külföldön tartózkodást kellett az önkormányzatok okmányirodáiban bejelenteni. E mellett szavazhatott a külföldre távozott, de fizethette pld. az itthon maradt gépkocsijára a súlyadót. Benne maradt a külföldre munkakeresés miatt kivándorolt rengeteg ember a népesség nyilvántartásban az állandó magyarországí lakcíme miatt. Most majd arról is le kell mondaniuk a magyar vendégmunkásoknak, ha további sanyargatásnak nem akarják alávetni magukat. Kérdés, hogy szavazhatnak-e a jövõben, vagy szavazhatnak helyettük az újmagyarok, akik talán még sosem jártak itthon, a nyelvet is csak nyögve beszélik, a tb-be talán még soha egy fillért sem fizettek be. Egy menekültet zokszó nélkül látnak el az egészségügyben, csakúgy az új igazolvánnyal rendelkezõket, vagy egyáltalán semmilyen igazolvánnyal rendelkezõket. Szigor csak a magyarokat érinti, mert most döbben rá a kormány, hogy mekkora kiesés az a költségvetésben, ha kb fél millió ember nem itthon adózik, fizeti a járulékát.
Üzenem a kormánynak, : Tetszettek volna odafigyelni a kivándorlók hadára, itthoni munkalehetõséket biztosítva számukra. Természetesen nem éhbérrel.
Közölhették volna a külföldön munkát vállalni szándékozókkal, hogy milyen adatszolgáltatási kötelezettség terheli õket. Eddig annyit tudott egy átlag magyar, hogy az EU-ban szabad munkaerõ vándorlás van.
Emiatt szavazott az unióba való belépés mellett a szavazók 90%-a.
13 #4 vesterhagen
- 2016-02-01 18:46
A JÓ BÜDÖS QRVA ANYJUKAT
254 #5 mujko
- 2016-02-02 07:09
Perlének !
Igaza van eu ban szabad munkavállalás,és szabad költözés van ezeknek az a bajuk hogy evvel az emberek élnek .
Nincs aki normálisan adózon,tébézen fizessen mert a magyar fegyelmezett tudja mi a rend .
A többi migráns zsidó,cigány pedig nem ott nem tud mibõl le vonni .
161 #6 januhu
- 2016-02-02 15:36
Ezt a mocskos zsidócigány bandát, mit képzel ez a tetves orsosolsten? Nem tudtam elhelyezkedni otthon mert dolgozni öreg nyugdíjasnak fiatal vagyok. Így igaz nettó 70-80 ezerért dolgozzon a kurv@anyjuk! Nincs Magyarországon egy csapat aki likvidálná ezeket a tetveket? Ezt a sok pártoskodó impotens szavazórobotot rohadtul unom már, legszívesebben ezeket is fejbe lõném mind! Birka sz@r a magyar már semmi köze dicsõ õseinkhez!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.58 másodperc
3,407,446 egyedi látogató