Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Felhúzták magukat a bírók a függetlenségüket kapirgáló Fideszen

BelföldFüggetlensegg? Bárki qrhatta eddig is, akinek vót "lóvéja". Fel kék húzni õket, szó szerint, demokratikusan és persze fideszestõl, pártosostúl. Németh Szilárd keményen beszólt és utalgatott a bíróknak a vörösiszap- és a Hagyó-per után. A bírók azonban kikérik maguknak a függetlenségük eltiprását, tessék fellebbezni, ha nem tetszik egy ítélet! - üzenik.

Korábban a témában:

Közölte a kormány, hogy kellene a bíróságnak döntenie

Felháborítónak nevezte a vörösiszapper és a Hagyó-per enyhe ítéleteit vasárnap Németh Szilárd, a kormánypárt országgyûlési képviselõje. Németh jelezte, hogy emiatt vitát kezdeményez az Országgyûlés igazságügyi bizottságában az igazságszolgáltatásról, sõt közölte, akár törvénymódosítás is jöhet. Használta a jobboldal szitokszavát is, amikor a “a bírói függetlenség liberális követelményérõl” beszélt.

Erre reagált hétfõn a Magyar Bírói Egyesület, ami elmagyarázta Németh-nek (akit nem említett név szerint) a jogrendszer mûködését fellebbezésestül, Kúriástul. Hozzátették, tiszteletben tartják ezért a bírói döntéseket, nem is nyilvánítanak véleményt az ügyekrõl a jogerõs lezártultukig. A kormánypárti képviselõnek is üzentek:

Leszögezi az egyesület ugyanakkor, hogy a bíróságok ítélkezõ munkájáról alkotott vélemény csak akkor felel meg a hatalommegosztás és a bírói függetlenség alaptörvényi követelményének, ha az tényszerû, tárgyilagos és szakszerû.

Azt is írják, Német nyilatkozata nélkülözi a fent említetteket és sérti az alaptörvényben deklarált bírói függetlenséget, ráadásul alkalmas a nyomásgyakorlásra. Végül ezt üzenik mindenkinek:

A Magyar Bírói Egyesület, mint a bírák reprezentatív érdek-képviseleti szerve a törvényhozás, a végrehajtó hatalom és a közélet szereplõitõl is elvárja azt, hogy tartózkodjanak a felsõbb bírósági döntések befolyásolására alkalmas vélemény nyilvánításától.

Link

Hozzászólások

254 #1 mujko
- 2016-02-02 07:48
Ennek már "hagyománya" van Magyarországon lásd 1945-utáni "bírósági ítéleteket "
Mondjuk egy ilyen indoklás mint a vörösiszapnál emberi felelõs nincs a megépített tároló tehet mindenrõl . Nagyon átlátszó .
59 #2 Lica
- 2016-02-02 21:34
Sose volt még egy bíróság se független, minden idõben függ a politikai akarattól. Mert ha nem így lenne , akkor a bíróságok uralkodnának az országba.....
236 #3 Vazul
- 2016-02-02 22:46
Tipikus példája, hogy a szabadkõmûves zsidó páholytagokat felmentik mindenféle bûnvád alól.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.42 másodperc
3,398,374 egyedi látogató