Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Saját roma állam létrejöttét javasolja Slota 2011.

KülföldCsak emlékeztetõnek, hogy megértsétek mi is történik valójában és mirõl terelik a figyelmet a "mingráncsokkal" és mire kell a sok kerítés. (Á. dehogy! Ezt is csak mi találtuk ki, õ meg gúnyt akar ûzni belõlünk! A cigánykérdés, cigányállam, zsidó-tervek - 2010.10.25.
Link Na, ki a hüllllye?)
Egészen elképesztõ ötlet a cigánykérdés megoldására
A politikus szavai a párt honlapján jelentek meg kivonatolva, a teljes szöveg publikálása októberben várható.

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) szélsõségek kijelentéseirõl ismert vezetõje, Jan Slota felvetette, hogy a romák hozzanak létre saját államot - írta pénteken a Sme címû szlovák napilap.

Slota errõl szóló szavai a párt honlapján jelentek meg kivonatolva; a teljes szöveg publikálása októberben várható. Az SNS jelenleg ellenzékben van, de 2006 és 2010 között Robert Fico, a Smer elnöke, volt kormányfõ koalíciós kabinetjének tagja volt.

"Eszményi lenne, ha egy független államot hoznának létre, ahol az etnikai csoport (a romák) együtt lenne, mert csak õk értik meg egymást. Ahol nomád életmódot folytatnak, a világon sehol sem integrálódtak az adott államalkotó népekkel" - idézi a lap Slotát. A kivonatból nem derül ki, hogy hová képzeli el a politikus ezt az államot.

Megkérdezett jogászok szerint a pártelnök kijelentése nem törvénysértõ. A romák viszont attól tartanak, hogy szavai tovább rontanak a helyzetükön, amely már amúgy is feszült az észak-csehországi cigányellenes tüntetések miatt.

"Slota azokat bujtogatja, akik még arról álmodoznak, hogy a romákat át kell telepíteni. Ez az útja annak, hogy hasonló események történjenek néhány hónapon belül Szlovákiában is, mint Észak-Csehországban" - mondta a lapnak Denisa Havrlova roma aktivista.

Észak-Csehországban cigányok bûncselekményei miatt a többségi lakosság békés tüntetéseket szervezett a bûnözés térnyerése ellen, de ezek fokozatosan romaellenes erõszakos tüntetésekké váltak, amelyeket a szélsõjobboldal a saját befolyása növelésére használ ki - emlékeztetett a cseh hírügynökség jelentésében.
Link
Link
· postaimre - 2011 09 17

Hozzászólások

30 #1 osmagyar
- 2016-02-02 19:56
Slota ezzel az ötlettel le van maradva Budaházy mögött...
48 #2 ro-zsola
- 2016-02-03 17:16
Miért lenne lemaradva ? Eljött az idõ kimondani a kényes dolgokat is
A V4+ területén nemkívánatosak a cigányok. Célország ?
Ha Aljrópában gondolkodunk csakis a nyugati rész jöhet számításba. Vagy esetleg Aljrópán kivül ?
159 #3 vanyusha
- 2016-02-03 19:42
A roma állam létrejöt már, most váli le róla a máj.
4 #4 Posta Imre
- 2016-02-04 08:18
Újabb cigánytelepet számolt fel a rendõrség
MTI, 2016. február 3., szerda 22:44
Több tucat romát, köztük gyerekeket küldtek el a rendõrök szerdán Párizsban egy, a francia vasúttársaság (SNCF) tulajdonába tartozó területen illegálisan kialakult cigányteleprõl. Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács fõtitkára az emberek megfelelõ elhelyezésére kérte a francia hatóságokat.
http://mno.hu/kul...eg-1326989
118 #5 keepfargo
- 2016-02-04 16:24
slota már akkor megérett az elvonókúrára...

csak két kérdés: hol legyen ez a cigányország? miböl fognak ott élni, a "külföldi" segílybül? (mint izrael..)?

mert egymásból nehezen élnek meg, kell egy ( v.több ) gazdaállat az élösködönek, nem?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.80 másodperc
4,458,008 egyedi látogató