Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Anglia a magán hadiipar globális középpontja

KülföldEgyre nagyobb a privát hadiipar szerepe
Egy új jelentés szerint Nagy-Britannia a globális magán hadiipar "kalmárszellemû kulcsfigurája", amely a 15 évvel ezelõtt kezdõdött "terror elleni háború" óta virágzik, számol be a Press TV.

Az angliai székhelyû War on Want jótékonysági szervezet jelentésében kifejti, hogy a multinacionális G4S jelenleg a világ legnagyobb õrzõ-védõ magánvállalata. Eközben nem kevesebb, mint 14 vállalat székhelye Hereford, a SAS fõhadiszállásának közvetlen közelében található, melynek soraiból legalább 46 cég bérel munkatársakat.Egy új jelentés szerint Nagy-Britannia a globális magán hadiipar "kalmárszellemû kulcsfigurája".


"A privát katonai és biztonsági cégek számának hatalmas növekedése a több milliárd fontra rúgó szerzõdésekkel, jelzi Afganisztán és Irak invázióját követõen a háborús korszak kutyáinak visszatérését", mondta John Hilary, a War on Want ügyvezetõ igazgatója.

A jelentés szerint az iraki megszállás aktív idõszakaiban körülbelül 80 brit vállalat mûködött Irakban. Jelenleg is több száz mûködik a konfliktus sújtotta területeken világszerte, és kizárólag az önszabályozó rendszerük köti õket.

A jelentés azt is megállapította, hogy Líbiában brit cégek vették át az irányítást Moammer Kadhafi 2011-es bukása után.

Kadhafi kivégzése utáni elsõ napokban egy üzenetet tett közzé a Security Contracting Network, toborzásként az ipar számára, azzal a szöveggel, hogy: "Ez egy kiugrási lehetõség lesz, mivel a külföldi olajtársaságok sietnek visszatérni Líbiába ... kövesd a pénzt, és találd meg a következõ munkádat."

Ezeknek a cégeknek a felsõvezetõi és bizottsági tagjai mind egykori katonatisztek.

A War on Want szerint a G4S egy szerzõdés értelmében 188 millió fontért lát el védelmi feladatokat a Basrah Gas Company számára, mely egy iraki kormány által alapított kisebb részt állami és nagyobb arányban nyugati kézben lévõ magánvállalat, valamint aláírt egy ötéves, 100 millió fontról szóló szerzõdést a brit nagykövetséggel Afganisztánban tavaly.

Nagy-Britannia aláírta a magán biztonsági szolgáltatók nemzetközi magatartási kódexét, amely elszámoltathatósággal és emberi jogokkal kapcsolatos elveket fogalmaz meg, azonban ez csak egy önkéntes alapú magatartási kódex.

Persianews.vcp.ir
Link
Link

Hozzászólások

236 #1 Vazul
- 2016-02-03 18:28
Figyeltétek az eredeti cikkben a második képet? :D
http://presstv.ir...-industry-
4 #2 Posta Imre
- 2016-02-03 20:16
Israeli, US arms companies win UK contract

Israeli arms company Elbit Systems Ltd.

An Israeli arms company along with an American military contractor have won a $713 million contract to provide aircraft training for the UK military.

Media reports say, Elbit Systems Ltd. from Israel said in a statement that Affinity Flying Services Limited -its UK joint venture with Kellog, Brown and Root Limited (KBR)- has been awarded a fixed price contract for the support of Ascent Flight Training (Services) Ltd. from the UK Military Flight Training System (UKMFTS) program.

Each company holds a 50% stake in Affinity.
http://presstv.ir...K-contract

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.65 másodperc
4,460,630 egyedi látogató