Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A német kormány korlátozná a készpénzforgalmat

KülföldHER hozta, hogy itt meg jegyrendszert vezetnének be? Külföldrõl mindenki "hozza haza" a pízét, mert RESET jön. Persze, lehet, hogy igen, de lehet, hogy mégis. Rubelt vegyetek! Vagy fegyvert! El is lehet, nem csak meg! Öngyilkos rendõröknél van belõle bõven. A német kormány korlátozná a készpénzforgalmat a pénzmosás és a terrorfinanszírozás elleni harc részeként, a szerdán ismertetett elképzelés szerint az Európai Unió tagállamainak közösen kellene lépniük az ügyben, és ha nem sikerül a megegyezés uniós szinten, Németország saját hatáskörben vezet be felsõ határt.

A német pénzügyminisztérium álláspontja szerint 2000 és 5000 euró között kellene kijelölni egy tranzakciós határt, amely felett nem szabad készpénzt használni a tagállamokban. Az uniós felsõ határt még az idén be kell vezetni, és ha nem sikerül errõl megállapodni, akkor Németországban az 5000 euró feletti tranzakcióknál kell megtiltani a készpénzhasználatot.

A tárca azután foglalt állást a kérdésben, hogy megrendelésére elkészült egy tanulmány a pénzmosásról. A halle–wittenbergi Luther Márton Tudományegyetem kutatása szerint a nagy értékû árucikkeket megmozgató ágazatokban – egyebek mellett az aranyékszer-, az autó-, az ingatlan- és a mûkincs-kereskedelemben – évente nagyjából 30 milliárd euró jogtalanul szerzett pénzt mosnak tisztára Németországban, és ez az összeg a pénzügyi szektorban folytatott pénzmosással együtt évi 50 milliárd euró, a vendéglátással és idegenforgalommal együtt pedig eléri 100 milliárd eurót.

A német pénzügyminisztérium szerint a terrorfinanszírozás elleni harc eredményességének növeléséhez is szükséges a készpénzhasználat korlátozása, és ezen a területen az anonim fizetési lehetõséget biztosító úgynevezett feltöltõs vagy elõre fizetett (prepaid) bankkártyák használatának ellenõrzését is fokozni kell.

A tárca hangsúlyozza, hogy szó sem lehet a készpénz megszüntetésérõl, a bankjegyek és érmék bevonásáról, de a korlátozás elkerülhetetlen, mert a pénzmosást és a terrorfinanszírozást csak akkor lehet visszaszorítani, ha minden nagyobb tranzakciónak van nyoma. Az értékhatár feletti tranzakciókat átutalással kellene lebonyolítani, ami az elsõ kommentárok szerint körülményesebbé teheti számos ágazat mûködését és növelheti a vállalatokra nehezedõ terheket.

Több ellenzéki párt elutasította a tárca javaslatát. A Zöldek szerint a készpénzforgalom korlátozása újabb támadás lenne a magánszféra ellen, a liberális FDP részérõl pedig azt emelték ki, hogy a készpénz a szabadság megtestesülése, és használatának korlátozása a szabadság szûkítését jelentené.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-02-04 08:37
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=diRVuIK23-g[/movie]

No meg még mindig "követelik" a zusából az aranyukat. Ki hiszi ezt már el?
http://finobzor.r...oloto.html
137 #2 balu
- 2016-02-04 08:50
Én meg pont egy olyan elemzéssel nyitottam ma reggel, hogy már 2010 óta tervezgetik titokban az eurozóna megszüntetését. Ez egy "északi eurozóna" azon nyomban való megalapításával is járna. Ebben Németo., Hollandia, Ausztria, Luxemburg és Belgium lenne.

Ez a folyamat a jelenlegi "nagy" schengen szétesésével startolna és a nevezett országok egy "kis-schengen" alakítanának ki. Vagyis az EU és az eurozóna szétesése egyenes következménye annak, hogy milyen gyorsan és hogyan fogják kezelni az egyes országok a migráénskérdést. Ha egyenként, akkor schengen szétesik és vele az eurozóna is. Mindez term. hirtelen, egyik napról a másikra fog bekövetkezni, hogy ne lehessen rá felkészülni.

Imibátya, most megleptelek, mi? :-) Mikor is írtad, hogy már ott áll kupacokban a DM-III a német bankok pincéiben?
4 #3 Posta Imre
- 2016-02-04 08:57
Balu, mert idióta vagyok, ez azért van. A beneluxok újra összetömörülnek, nyelvészetileg, a skandinávok szintén. Az Északi Áramlat ad energiát és így "leválhat" a V4 is, Varsói Szerzõdés II. címszó alatt. Ukrajnának lényegében lõttek. Most olvasom Vasserman elemzését, hogy úgy vélte együtt kapja meg az orosz állampolgárságot minden ukránnal, de Kijevben a hatalmat zsidófasiszták kaparintották meg, így nem gyõzi kivárni. http://podrobno.n...ya-ukraina

A menetrendet sok éve felvázoltam már. Összeraktuk. Kérdés nem is maradt már csak annyi, hogy mit kezdjünk a sok eszünkkel?
4 #4 Posta Imre
- 2016-02-04 09:02
Néccsak, a bajorok már a spájzben vannak! Tudod, illumináti központ, sörpuccsal.

Bavaria Interested in Boosting Cooperation With Moscow Region

Germany's southern state of Bavaria is interested in further strengthening of cooperation with Moscow Region, Bavarian Prime Minister Horst Seehofer said Thursday.

Read more: http://sputniknew...z3zBijZsJ6

Kiss zinger is a "fõnöknek" referál.

Moszkvában találkozott "régi barátjával" Putyin

Vlagyimir Putyin orosz elnök moszkvai rezidenciájában fogadta a 92 éves Henry Kissinger volt amerikai külügyminisztert.http://www.atv.hu...val-putyin

Ingatlanbefektetési titkok – Kié is Németország?

Németország a mai napig igen kedvelt a befektetõk körében, sõt az ország esetében növekvõ trendekrõl beszélhetünk. A munkanélküliség az európai átlaghoz képest alacsony, az ország gazdasága – a leginkább politikai nehézségek ellenére is – erõs. Nem csoda hát, hogy az erõs gazdaság igen csábító a befektetõk számára.

A világ más tájairól érkezõk igen nagy fantáziát látnak elsõsorban az ingatlanbefektetésekben, így szeretnének az erõs német gazdaságból profitálni. Az elmúlt néhány évben a külföldi ingatlanbefektetõk száma egyre nõ, amint az a Savill ingatlanspecialista cég felméréseibõl kiderül.

2015-ben az ingatlanvásárlók és -befektetõk 68 százaléka külföldi volt és csak 32 százalék érkezett Németországból. Néhány évvel ezelõtt ez az arány fordított képet mutatott: 2009-ben a vásárlók/befektetõk 86 százaléka német volt és csupán 12 százaléka külföldi. A Savill elemzõi szerint ma már nem csak a kétharmados külföldi többség a meghatározó, hanem az is, hogy ezáltal a németországi ingatlanárak is igen magasra kerülhetnek. http://gazdasagpo...metorszag/
137 #5 balu
- 2016-02-04 10:31
De azért milyen vicces mán, mi? 2009-ben beléptetnek egy valag országot az eurozónába (plö Tótiát), közben meg már sutyiban azt tervezik, hogy szétszedik.

"Valakik" Norvégiában meg régi NATO-s tengeralattjáró-silókat vagy barlangokat vagy miket vásároltak... hiába, no a biznic az biznic, mindenek felett áll ugye. Az is csak "ingatlan", nem kell annyit szõrözni. Az osztrákok is (ugyi az is a "kis-eurozóna" része lenne) ipeg most mentek megnézni a Krasznaja plosagyot, kutyafitye.

Mennyit tippelsz? Két hónap?
118 #6 keepfargo
- 2016-02-04 10:49
Északi Júnijót júniusra összehozzák (papíron már megvan), az ilyen magamfajta svédnek ez vagy jó vagy rossz (ezt a meglepetést!), de a schengenem már kivan a gatyából amúgyis - emígy még benne van - így marad a maradi magyar magnak. Csak magamnál is legyek mire ez is lezajlik...ha nem; iszok róla, izé, eszek róla (nnnna, teszek róla - ez az!:))
4 #7 Posta Imre
- 2016-02-05 15:54
Nem dobhatják ki a lejárt ételt a francia boltok
Mostantól törvény tiltja Franciaországban, hogy a boltok kidobják vagy bezúzzák azokat az ételeket, amelyet a minõség-megõrzés határideje alatt nem tudtak eladni. Ezeket a termékeket alapítványoknak és élelmiszerbankoknak kell adniuk.http://faktor.hu/...e=hirstart
4 #8 Posta Imre
- 2016-02-07 18:47
Kínai vállalatnak adja el vízmû üzletágát a Bilfinger

A német Bilfinger építõipari konszern a kínai Chengdu Techcent Environment Group vállalatnak adta el Water Technologies üzletágát 200 millió euróért - közölte a mannheimi székhelyû vállalat.
http://www.hirado...bilfinger/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.87 másodperc
4,461,955 egyedi látogató