Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Lengyel lap: virágzik a korrupció Magyarországon

BelföldZsidó "állammaffia", szabadkõmûves zsidó-cigány horda. Kár ragozni! Irtani kék már rég! A hatalmon levõ Fidesznek köszönhetõen a párt tagjai és azok családjai hihetetlenül meggazdagodtak. Nemrégiben kiderült, hogy Magyarországon elsikkasztották azt a pénzt is, amelyet a korrupció-ellenes harcra szántak – írja kommentárjában a Gazeta Wyborcza.

Nem könnyû megállapítani a magyarországi kormányzó elit vagyonát. Orbán Viktor miniszterelnök és pártbeli barátai szerzeményeik nagy részét családtagjaikra és olyan matrjoska-szerû cégekre íratták, amelyek mögött egy másik vállalkozás áll, s a nyomok nem egyszer adóparadicsomi országokba vezetnek.

Érdekes példa Orbán kancelláriájának vezetõje, Lázár János, aki átíratta 115 négyzetméteres lakását 10 éves fiára – írja Michal Kokot. Éppen az õ családja (ezúttal mindegyikük nagykorú) vett meg az utóbbi idõben hatalmas területû földeket – összességében 505 hektárt, amelyért 753 millió forintot fizettek, jóval kevesebbet a piaci árnál. A föld Lázár apjához, nagybátyjához, illetve unokatestvéréhez és annak feleségéhez került.

A miniszter a HVG-vel folytatott beszélgetésben elismerte, hogy a föld egy részét valóban alkalmi áron szerezték meg, hozzátette azonban, hogy a többiért piaci ár felett fizettek, és a családnak emiatt hitelt is kellett felvenni. – A családom évtizedek óta a föld mûvelésével foglalkozik, semmi különleges nincs tehát abban, hogy a nyilvános közbeszerzésbe beszállt – jelentette ki.

A magyar ellenzék már õsszel mondta, hogy a Fidesz által bejelentett 380 hektár föld privatizációja a kormánypárt és családjaik zsákmánya lesz. Orbán környezetének állami tulajdonból való meggazdagodása a 90-es évekig nyúlik vissza, elsõ kormányzása (1998-2002) idejére. A miniszterelnök akkor szerény 54 hektárt nyert családi falujában, Felcsúton, 38-szor kevesebbet fizetve a piaci értéknél, s Orbánt nem zavarta a szocialisták és liberálisok éles kritikája sem.

A kétezres Felcsút a korrupció szimbóluma lett, két évvel ezelõtt egy modern stadion építéséhez az állami bankok járultak hozzá. Orbán nemrégiben még maga is focizott a helyi csapatban rendszeresen. A helység polgármestere, Mészáros Lõrinc a miniszterelnök közeli elvtársa, gázszerelõ. Miután a Fidesz hatalomra került, milliomos lett – az állami földek megvásárlása által. Orbán számtalanszor megvédte az ellenzék támadásától, azt állítva, hogy remek üzletember, aki 700 környékbelinek biztosít munkát.

Néhány hete – körülbelül Lázár Jánossal egyidõben – még olcsóbban szerzett földet Orbán lány, Ráhel és annak férje, Tiborc István, 330 millió forintért közel 400 hektárt vetek.

Jövedelmezõ szerzõdésekhez jutottak az állammal nem csupán a családok, de a kormány tagjainak befolyásos ismerõsei is. Kuna Tibor – Szíjjártó Péter külügyminiszter barátja – reklámügynöksége a múlt évben25,6 milliárd forintot szerzett állami cégek és intézmények különbözõ megrendeléseibõl. Egy másik vállalkozás, a HG 360 volt a felelõs az óriás plakátok felragasztásáért a kormány kampányában, amely a migránsokra és a menekültekre vonatkozott – ezért 300 millió forintot kapott. Nemrég kiderült, hogy tulajdonosa Rogán Antal – Orbán közeli bizalmasa – szomszédja..

Az Európai Bizottság már régóta felhívta a magyarok figyelmét a rendre, és a nyugtalanítóan növekvõ korrupcióra. Budapest emiatt megérte az infrastrukturális projektekre szánt uniós eszközök befagyasztását. Az utak, hidak és autósztrádák építésének közbeszerzésében kedvezményezett Simicska Lajos cége, a Közgép nyerte a közbeszerzéseket, mert a közbeszerzési jogot úgy írták meg, hogy kiiktassák a konkurenciát. Simicska, Orbán régi pártbéli barátja, akivel a Fideszt alapította, milliárdokat keresett az állami megrendeléseken. Egy éve kiesett a kegybõl, és lépésrõl lépésre elkezdte elveszteni befolyását.

A legutolsó botrány több mint két milliárd forintot érint, amelyet Magyarországnak vissza kell fizetnie Brüsszelnek. Az OLAF uniós intézmény ilyen határozatot hozott a múlt héten a korrupció miatt. A négy éves nyomozás során megállapították, hogy elsikkasztották egy állami intézménybõl azt a pénzt, amelyet a korrupcióval szembeni harcra, és a döntések legalitásának kontrolljára kellett volna fordítani. Az uniós hivatalnokok megállapították, hogy az intézmény hamis számlákat állított ki, fedezet nélkül, és teljesítetlen szolgáltatásokért készpénzzel fizetett.

A Transparency International szerint a korrupció egyre nagyobb probléma Magyarországon. Múlt heti jelentésükben az ország az 50. helyen áll, míg a csehek a 37., a lengyelek a 30 helyet foglalják el – írja a lengyel lap.Link

Hozzászólások

154 #1 kakas
- 2016-02-07 10:12
40.media.tumblr.com/044a3a3ab6903cab0188fd86a91c8001/tumblr_o236e4hgsz1s4ew3vo1_1280.jpg40.media.tumblr.com/c5a56c0c4cfa1f145a80ba5bd1489176/tumblr_o230hfSvSQ1s4ew3vo1_1280.jpg
238 #2 bivaly
- 2016-02-07 10:43
Aranyos lengyel "tesvíreim" !

Csak, hogy érthetõ legyek, ezt az egész kibaszott rendszert ( európai egyesült maffiák ), a korrupció alapozta meg, és tartja egyben ! Veletek együtt ám ! Van ám politikai korrupció is, sõt az van csak igazán ! Azért jobban tennétek, ha megnéznétek, hogy otthon kinek van egymilliónál több eurója ! Mert egymillió eurót is csak összelopni lehet, nincs az a munka, amivel ezt a pénzt össze lehetne gyûjteni ! De ha csak forintról, vagy zlotyról beszélünk, akkor sem lehet átlagkeresetekbõl ezt a pénzt magától értetõdõen rövid idõ alatt félre tenni. Egyáltalán félre tenni, spórolni sem lehet ! Tehát piciny lengyelkéim, a ti Csányiaijotokat, meg Demjánjaitokat kellene kicsit basztatnotok, a többiekkel egyetemben, országtól függetlenül ! Nagyobb ország vagytok, több a szar is, otthon kéne takarítani elõbb ! Meg el ne felejtsem már, ha majd a jó Walesa bácsi "munkásságát" tisztáztátok, ( a mellébeszélések már ismertek !), onnantól lehet ugatni, de csak onnantól ! Nektek hány Orbánotok van ? Nincs ? És Gyurcsányotok sincs ? Ccccc,... ?
Az európai unio vezérkara, meg nemzetközi bûnözõ, finom jogi megközelítéssel. Arról miért nem pofáztok ? Ja, hogy nem az a feladat, és Isten ments igazat mondani ! Meg már láttunk néhány "újságírót" is ! Valahogy mindnyájatok fizimiskája nagyon hasonlatos egymással . Biztosan valami fatális véletlen lehet az oka . Meg nagyon hasonló módon írtok is, bizonyára ez is csak és kimondottan a véletlen mûve.
Úgy egyébként meg le vagytok szarva ! A "véleményetekkel" együtt.
267 #3 Perle
- 2016-02-07 16:28
A korrupció elleni harchoz nem pénzt kellett volna adni az uniónak, hanem néhány méter kötelet. Akác az állványzathoz van itt bõven. Sõt, a végrehajtáshoz is akadt volna egy-két kisemmizett ember, aki ingyért ellátta volna .
Miért kell ahhoz pénz, hogy a társadalom mocskos tagjait kiszedjék a tisztességesek közül? Mindenki látja a környezetében, kik azok. Csak szándék kellene hozzá és olyan törvény, amely ezt lehetõvé tenné. Olyan törvény azonban nincs, ami az uralkodó elit érdekeit sértené.
Maguk számára hoznak kedvezõ hatású törvényeket, bármelyik párt is van hatalmon ,amelyek elõnyeit néha véletlenül mások is kihasználhatják. Ilyen törvény volt az, ami alapján bármennyi valutát külföldre ki lehet vinni, ott ingatlant vásárolni, adót elkerülni. Vagy itt ez az illetékmentes ingatlan átruházás ajándék címén. Ez alapján passzolják a vezetõ politikusok és milliárdosok csemetéikre a megszerzett ingatlanjaikat. Még csak nem is szégyenlik bevallani az évi jövedelem kimutatásaikban, hogy mennyivel gazdagodtak maguk, az ifjú aráik és gyermekeik. Még azt sem vallják be tisztességesen:
http://hvg.hu/itt...yilatkozat
Mellesleg az " átkos rendszerben" ha panasz volt egy párttagra, pártfegyelmi elé állították az illetõt, esetleg a pártból is kizárták.
A jelenlegi "demokráciában" ilyen esetrõl még nem hallottam. Semmi foganatja sincs annak, ha valakit bûnelkövetésen kapnak az " elit tagjai" közül.
118 #4 keepfargo
- 2016-02-08 08:31
lehet hogy az irígység beszél a jó lengyel sajtóból? mert lám azért csak elszólják magukat: "virágzik a korrupció" - tehát nem rohad, vagy büzlik, esetleg rákként terjed, nem; virágzik.

bivaly, egyetértek veled eddig a pontig.

azonban az is lehet, hogy a jó lengyelek aggódnak. na vajon miért? hát szerintem nem azért, hogy mi lesz szegény magyarokkal egy ilyen rendszerben, hanem talán inkább azért, hogy hozzájuk is "begyürüzik" a jó magyar (mit magyar; ki magyar itt még?) probléma...

azért azt nem szabad elfelejteni, hogy a magyar találékonyságnak keresni kell a párját: nem mi voltunk a legboldogabb barakk a KGST idején is? most meg mi vagyunk a legkorruptabbak egy velejéig korrupt rendszerben, azért ez valamire utal...

én azt szeretném ( jó, tudom, ez nem kívánságmüsor, vagy télapó, aki felveszi a rendelést, hanem "csak" a p.i.klub ), hogy ha megtörténik egy paradigmaváltás, akkor mi legyünk a legbecsületesebbek is...ha megéljük...
48 #5 ro-zsola
- 2016-02-08 10:55
Hóóóóóóó !
De nagy lett ( vagy litván ? ) egyesek pofája.
A " Gazeta Wyborcza " zsidajai leirnak valamit , ti meg elkezdtek " ficánkolni "
A lengyel futtballszurkolók ( Wisla Krakkó , Lech Poznan , Legia Varsó stb ) " szeretik és tisztelik a magyarokat " . Tehát 1:1
Viszont számomra lényegesebb többszázezer futtballszurkoló véleménye mint néhány " Gazeta Wyborcza " zsidajainak pofázása.
Az " értelmesebbje " oda sem figyel az ilyen irományokra. Köztudomású tény hogy jelenleg " háború folyik Lengyelországért ". Természetes dolog hogy mindkét oldal " teszi a dolgát "
Viszont. Nagyon nem tetszik nekem ez a " zsidó-fasiszta gyülöletkirohanás ". Hol marad a " pol-korrektség " ? Ez lenne nektek a " Jézusi Szeretet " ?
Szerencsére " ti " csupán elhanyagolható " kisebbség " vagytok. " A magyaroknak semmilyen problémájuk sincs a V4+ népeivel ! "
Õszintén remélem " megbánjátok bûneiteket " és visszavonjátok sértõ szavaitokat amelyekkel a ( keresztény ) testvéri lengyeleket gyaláztátok. Mégis kinek gondoljátok magatokat ? Honnan veszitek a bátorságot hogy egy testvéri , fehér , keresztény nemzetet gyalázzatok ?
Európa iszlamizálódása elleni küzdelem egyik bástyája Lengyelország. A lengyel hazafiak az elsõk között voltak akik szembefordultak Angel Merkel aljas tevékenységével. Nézzetek rá Alj-Rópára !
Merkel , ez a fasizta " germán " zsírkoca háborúval fenyegeti Lengyelországot , a lengyel hazafiak mégis ellenállnak. Ez mindenképpen tiszteletet érdemel. Vagy " ti " nem így gondoljátok ?
4 #6 Posta Imre
- 2016-02-08 12:42
Rozsola, hogy milyen éleslátóan dogmatikus lettél. Meg ne vágd magad a nagy kaszabotázsban!

Várjá csak, ez nem az a Kacsinszki, aki "leesett a repülõvele"? Ja, az ikertesó. Tõrõl pattintott szittya.

Na, de komolyan! Lengyelek? Hol? Mikor? Mocskos zsidó banda a felsõ kéreg ott is, ahogy itt is! Tény. Ja, hogy a maci szépen lyukra forgatta õket, ahogy ezt a zsidó-cigány hordát is? Hol vannak azok a "lengyel" hazafikák? Zászlovat lengetnek a zsidó-cigány orsós vikinek?

Merkel? Ne bántsd! remekül teszi az újabban ráosztott szerepet és játssza a hülyét, hogy leválhasson a V4. Putyinnal megegyeztek. Süti is volt meg kaviár, pezsgõ, minden.

Ukrajna? A Lengyelek is kapnak kis szeletet, persze feltéve, ha nem takarítják el a mocskos zsidajaikat, bár ott a ca. 40 millió közt akár 2-3 millió is elfér, ahogy eddig is és mind egy szálig a "k-rém" tagja.

Rozsola, akkora parasztvakítás ez, mint ide Lacháza.
dninews.com/sites/default/files/styles/282x211/public/field/image/normal.jpg
https://dninews.c...at-ukraine

Örülök neki, ha néha összerakod a pólusokat és sistereg, de azért ezt a demagógiát kicsit mellõzhetnéd. Nem csak hülyék olvasnak itt! Na jó, jobbára igen- köztük én is-, de vannak tiszta pillanataink is.
4 #7 Posta Imre
- 2016-02-08 13:48
Orbán magyar-lengyel gyorsforgalmi utat ígért

Találkozott a két ország kormányfõje, szó volt történelmi szövetségrõl és az iparvidékeket összekötõ útról.

Budapesten tárgyalt Orbán Viktor és Beata Szydlo lengyel kormányfõ. A magyar miniszterelnök a megbeszélés után történelmi szövetségként jellemezte a lengyel-magyar kétoldalú és biztosította a lengyel kormányfõt, hogy Lengyelország számíthat Magyarország szolidaritására bármilyen kettõs mérce alkalmazásával szemben.http://vs.hu/koze...paign=main
4 #8 Posta Imre
- 2016-02-08 20:21
Az oroszok ezúttal nagyon túltolták

Kitiltották a lengyel fuvarozókat Oroszországból, mert nem tudtak megállapodni a fuvarozási engedélyek kiadásában.
Oroszország kitiltotta a lengyel szállítmányozó cégeket az ország fuvarozási piacáról. A szomorú tényt nemrég közölte a lengyel infrastruktúraminiszter helyettese, Jerzy Szmit. A lengyelek szerint egészen az utolsó pillanatig próbáltak megállapodni Oroszországgal a fuvarozási engedélyekkel kapcsolatban. Az orosz hatóságok ugyanakkor az Orosz Föderáció törvényeit próbálták rájuk erõltetni, melyek több pontban szembe mennek a jelenleg hatályos nemzetközi megállapodásokkal.

A lengyel fuvarozók engedélyei január végén jártak le, azonban február 15-ig haladékot kaptak Oroszország elhagyására. A lengyel kormányzat szerint Moszkva így próbálja meg kizárni a lengyel versenytársakat az Orosz Föderáció területérõl. Jerzy Szmit szerint ha elfogadták volna a felajánlott feltételeket, akkor a lengyel fuvarozók 85 százaléka kiszorult volna az orosz piacról.

A lengyel infrastruktúraminiszter-helyettes szerint tavaly 250 ezerben maximalizálták a Lengyelország számára kiadott fuvarozási engedélyeket az oroszok. Az elõzetes megbeszélések szerint ezt 170-180 ezerre csökkentették volna. A lengyelek szerint ugyan még nincs meg a következõ egyeztetés idõpontja, mégis közel állnak a megállapodáshoz.

Jerzy Szmit szerint a megegyezés két hónapon belül megszülethet, addig azonban a lengyel fuvarozóknak messzirõl el kell kerülniük Oroszországot. A miniszterhelyettes ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem kötnek olyan megállapodást, amely bármilyen szinten diszkriminálná a lengyel fuvarozókat a többi versenytárssal szemben. http://www.vezess...tak/67611/
238 #9 bivaly
- 2016-02-08 21:13
Rozsola !

Csak ha a szép emlékû "lengyel piacot" említem, neked jut-e eszedbe arról valami ? Nekem az, hogy a nagyon keresztény lengyelek minden zsidón túltettek ! Ott, és akkor ! Meg még mindig ott tartanak, hogy azok a gazember németek megtámadtak minket ! Minden elõzmény és ok nélkül ! Tudod Rozsola, nem baj ám, ha néha kinyitod a szemed, bár lehet, hogy te ébren is álmodol. Egy elszabadult hajóágyú hozzád képest csak gyerekek reggeli kalács dobálása.
4 #10 Posta Imre
- 2016-02-09 20:48
A lengyelek és a bolgárok is patentok voltak irakban. A polgárokat védték.

http://kinokrad.n...rbala.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.81 másodperc
3,397,838 egyedi látogató