Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Új magyar nemzeti légitársaság?

BelföldÚjmagyar? 66 éves MALÉV után direkt járat indul a Dohány-utcai gyûjtõpont és a szibériai gulág közt? Lesz orosz atomblokk, metro és persze fegyverzet is, csak türelem. Már csak magyar embereknek kék lenni, de az egyre deficitesebb. Egy új magyar nemzeti légitársaság alapításáról tárgyalt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) illetékese és az orosz Szuhoj repülõgépgyártó képviselõje hétfõn Budapesten - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában.

A tervek szerint a gyártó hat új repülõgépet és pénzt is adna a légitársaság létrehozásához. Az orosz cég elõször tavaly októberben egyeztetett errõl a minisztériummal. A felek becslése szerint a magyar bruttó hazai terméknek (GDP) évente 110 millió eurós (34 milliárd forint) hasznot termelne egy nemzeti légitársaság létrehozása - hangzott el.



Jevgenyij Andrasnyikov, a Szuhoj polgári repülõgépek gyártásáért felelõs vezérigazgató-helyettese a hírmûsornak azt mondta, a cégnek és Superjet 100-as gépüknek kiváló ugródeszka lenne a magyar nemzeti légitársaság, ugyanakkor megbízható partnerek lennének, nem csak az új vállalat sikereit, hanem a kockázatait is vállalnák. Tasó László, a szaktárca közlekedéspolitikáért felelõs államtitkár azt mondta, valamennyi ilyen vagy ilyen jellegû projektet, amely a lakosság, az ország érdekeinek a szolgálatában áll vagy állhat, azt megvizsgálják és támogatják.



A Malév, az egykori magyar nemzeti légitársasága, 4 évvel ezelõtt, 2012. február 4-én állt le szinte folyamatos 66 évnyi mûködés után. A Szuhoj 2000-ben kezdte el tervezni az olasz Alenia Aermacchival közösen a Superjet 100-as regionális, sugárhajtású repülõgépét, amely 2011-ben mutatkozott be az Armavia flottájában. A konfigurációtól függõen 78-98 utas szállítására alkalmas gépbõl eddig 368-at adtak el, elsõsorban orosz légitársaságok állították eddig üzembe a típust.Link

Hozzászólások

30 #1 osmagyar
- 2016-02-09 08:05
Ha "évente 110 millió eurós (34 milliárd forint) hasznot termelne egy nemzeti légitársaság", akkor miért is ment csõdbe illetve számolták fel? Igaz, hogy itt a létrehozásánál említik ezt a hasznot.
69 #2 Szalonna
- 2016-02-09 08:57
A MALÉV-ot Putyinék számoltatták fel az elmebeteg gyurcsánnyal, vagy is a Putyin pincsi zsidók, akkor biztos valami oka volt, lehet ez?!
13 #3 vesterhagen
- 2016-02-09 20:04
Azt hiszem beszállok ebbe a " buliba " már tavaly elkezdtem valami hasonlót, és pont a Szuholy Superjet 100-ra építettem fel mindent. És most mi van?
:D Lehet sokatoknak nem fog ez tetszeni,de nem az öntödében akarok megro hadni 20 éves közlekedési dolgozói multtal
267 #4 Perle
- 2016-02-09 22:18
Szalonna, privatizálták a Malévet, akkor lett elõször elkúrva a sorsa, majd amikor a magyar állam visszavásárolta igen vitatható módon a részvények nagyobb részét, végképp eldõlt a cég sorsa. Sosem tudjuk meg, kik voltak benne a fejeseink közül a buliban. Titkosítva van ez az ügy is.
131 #5 lalapapa
- 2016-02-10 01:51
ez jo hir,
akkor gondolom a repcsik aljaba sok minden majd bele less szerelve,
meg az is mit nem gondolunk,
kell is hogy tudjak mi van
alattuk mere majd elmennek,
mindig minden informacio nagy ertek,
foleg ha konnyen kaphato,
remelem meg less a szuhojokon mas is
nem cask egy ket kem camera hanem
meg egy ket kigyujt orosz medve is,
ha kell akkor tudnak hova utni,
meg hat rugni is ha jol esik,
addig ha bele nem szarnak a
parazitak valami valladekot ragadost
gennyeset a kepzodmenybe,
most az ido mindent meg old
es le is kuzd,

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.53 másodperc
3,407,526 egyedi látogató