Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Harc poetika

VersekEmelt, födetlen fõvel állok
Enyéim között.
Havat várok a rögre, takarót,
Hulljon a fövenyre,
Kopjafák fölött.

Míg mellkasom sóhaja múlik,
Hajamból font idõm
Erdõt gyök-erezve bújik
Egy másik világban.

Nem köt csak egyetlen szabály.
Minden örök!
S én õr vagyok e Mindenség fölött.

Vérem a csillagos zsibongó forgatag,
Csontom az eleven ûr,
Húsom a gondolat, hogy vagyok:
Hallgatag, idõtlen, belül.

Gyermek vagyok, fogadatlan szó.
Nem értem, mi jó,
S tudom, mi rossz:
Mind értem való.

Életem egy megszületett álom,
De, ki vagyok, még nem élt,
S ha fõhajtással a leget kivárom,
Sóhajtásom a fellegig elért.

Hozzászólások

2 #58 gerry
- 2015-10-12 09:28
azért remélem észrevettétek benne/m a humort... (mert ha nem akkor régen rossz!) Amúgy pedig - az agy müködését lehet manipulálni, miután szervesen összefügg a testünkkel... Abban viszont egyáltalán nem vagyok biztos, hogy ez a szellemi manipulálás nem ártalmas!
Még valami - de komolyan - vagytok néhányan (ebbe keepfargo is beletartozik csak ö a háttérben marad ezzel a tudásával vagy véleményével ezért nem szólok rá) - akik nem tudják/akarják megtanulni hogy ez az oldal nem ezoterikus felület. (Imre - azért szólj, ha mégis az, akkor leállok...)

Nekem édesmindegy, hogy ki és miként hülyiti magát éveken keresztül, mert az a magánügye. Az viszont nem mindegy, hogy "halálközeli, UFO emberkék megdugták, ráijesztett egy gyíkember, szellemeket látott, beszélget nunikukukkal akik csak neki mondják el, hogy holnap segítünk a világon, lebeg, repül, napban fürdik, 300'000 évvel ezelötti történetekkel traktál mert épp' most jött vissza, dimenziókat vált, tudja mit gondolsz... stb. történetekkel szórják tele az oldalt.
A fantasztikus irodalom nagy részét olvastam és szeretem a mai napig is, de amikor a jó és a kezdetekben még értékes fantasztikus irodalmat a médiabirodalom elkezdte kisajátítani a 70-es évektöl (filmre vitte és embertömegek agymosására használja napjainkban is) ezzel egyidõben a "pórnép" számára megalkotva/rájuk erõszakolva a "fantasy" irodalmat, akkor visszaléptem egy kicsit. Ha nem tudnátok a fantasy azért lett kitalálva, hogy a fiatal és fogékony felfogású embereknek is egy olyan mesebirodalmat hozzanak létre - elfedve, eltitkolva a logikus gondolkodás, tudás és fejleszthetö jövökép reális elképzelését, általános tudásba beépitésének lehetöségét - ami az agyban egy olyan káoszt okoz, hogy szinte minden további fejlödést leblokkol. Az u.n fantasy "szerepjáték" - bezár és elõre eltervezett lehetõségekkel manipulálja az agyat.
A hatalomnak csak olyanokra van szüksége akiket valamilyen hit követésére be lehet programozni. Olyanokra akik tudnak, vagy képzik magukat, fejlödnek... azaz gondolkodnak és analizálnak, nincs szüksége. Elsö és másodgenerációs - fantasztikus történetek írónemzedéke ezt tudta.

Az alapképzésböl szinte minden olyan tantárgy eltünik világunkban, amely a logikus és átfogó tudás irányába mutat. A szakbarbáság - bármely munkafolyamat, felszeletelése - megszünteti a kereativitást, meghagyva a szakirányúlag jól qualifikált, de erröl a pontról - számára - átláthatatlan környezetü munkavégzést. << Ezt tudod - mint egy robot - és kész. Máshoz nem kell értened! >> Polihisztorok már nincsenek. (De ezt már írtam valamikor)

Az általatok dicsõített és sokszor hirdetett tudásotok, illuzórikus, egyedi és ahogy "földi életetek" során megjelenik bennetek az igény erre a tudásra úgy az a tudás - saját szellemi burkotokba zárva - el is homályosodik amikor kiléptetek ebböl az általunk is ismert közegböl.
Marad valami? Tudjátok? Nem, csak hiszitek. Adott esetben egy egész életet elhasználtok erre az igényetekre - ahogy más a saját világában ugyancsak... s teljesen mindegy, hogy egy egyén szakmai vagy szellemi beállítottsággal menetel végig az életén, de ti és a hozzátok hasonlók - többnyire eröszakosan el akarjátok hitetni a többséggel, hogy micsoda élményeket éltek át.

Keresitek azokat a helyeket ahol terjeszthetõ az ige... ahogy a Jehova tanui is. Többnyire eröszakosak vagytok - még úgy is, hogy "visszafogottan..., beépített védekezési stílusban:
...Azért nem folytatom, mert már ez is kicsapja a biztosítékot annál, aki...
de nem hagyod ki a lehetöséget a önmagad hitelesítéséhez... féligazságokba csomagolt fantáziavilág - amit ti /esetleg/ átéltetek, vagy csak képzeletetek csalóka látványa amit az agy produkál... egy m'as szinten realizálódó álom.
Gondoltatok ilyenkor azokra a szerencsétlenekre, akikkel az agyuk víziókat láttat és köznyelven örülteknek neveznek? A látványterv különbése csak az elöjelben van.

Emberi "szellemek" lebegnek felfelé de zuhannak a mélybe is...

Ennyi energiával elkezdhetnéd megírni az elsö novelládat... Aztán terjeszteni. Ja, hogy ott nincs meg a látványos lehetöség, bemutatni egyediséged? Ezoterikus oldalakon (bejártam jónéhányat! - úgy tíz éve) nyüzsögtek az olyanok mint te - túl sokan voltak, így ilyen környezetben megint nem lehettél volna látható... Sokan vagytok.
Néhányan közületek aztán feltalálja a spanyolviaszt és megjelenik olyan oldalakon (mint ez is), ahol rögtön a középpontba kerül ezekkel a mondatokkal amit te is használtál. A téma persze érdekes, mert misztikus. Talán tudatlanul teszed (- egy újszülöttnek minden vicc új -) ha eddig nem próbáltad, most kipróbálod... Évek alatt sokatokat kigyomláltam, mert nem itt a helyetek. Ezen az oldalon már nem gyomlálok és nem tiltok ki/törlök senkit ezt Imre egyedül dönti el. De azért megmutatom mindenkinek, hol veri fel a fejét a gyom.

Amelyikötök elfogadja azt, hogy a saját mikrovilágát ne akarja mindenáron a többiekre erõszakolni... az minden további nélkül itt lehet. Ha most elkezdeném napi rendszerességgel bármalyik fixa ideámmal bombázni az oldal olvasóit pl.: "motortechnika", "hogy neveljünk pálmafát", "mit tegyünk, ha a szomszéd kertitörpe családot nevel az udvarán" nem hiszem hogy sokan tapsikálnának örömükben. - Sajnos pl. 9323elitelt ezt teszi folyamatosan és nem érti mi a baj vele, képtelen tanulni! Annyi pofont kapott már, hogy más ember feladta volna, benne megvan az akarat de hiányos felfogó képességgel elegyítve. Pedig nem rossz ember mégis rendszeresen és sürün konfrontálódik az itt olvasókkal. Ez az ö karmája...

Azt írtad, népmüvelõ voltál. Nos - meggyözödésem, hogy jóval több kárt okoztál ismerõsed körében mint keepfargo a saját világában. Vele ellentétben te eröszakos vagy - s bár nem vagyok képes ellenörizni tudásszintedet, emberi kapcsolataid minöségét, de (szigorúan szubjektív véleményem alapján) nem érted el azt a szintet amit keepfargo-nál "érzek" ( bár a múltkor kicsit megrendült benne a bizalmam - de remélem, hogy ez a bizalomvesztés csak idõleges lesz.)
Életed folyamán bizonyára sok pozitív visszajelzést kaptál cselekedeteidrõl, de azt nem nézted, hogy milyen tipusu személyiségektöl érkezett a dícséret". Az embereket nem meggyõzni kell, hanem a bizalmukat kiérdemelni. Eröszakosan ez nem megy. Aki finoman eröszakoskodik bármilyen hitháttérrel, az semmiben sem különbözik a vérrel és karddal utat vágó hittérítöktõl.
Ez az amit keepfargo tud, te és a hozzád hasonló karakterek meg nem.
Elbeszélgetve a vallásról egy öreg nénivel a szomszédból,- aki minden nap templomba jár nem zavaró, mert az õ élete, amit nem is próbál másokra kényszeríteni. Eszébe se jut, hogy "bizonyítékot terjesszen a hitéröl s csak akkor válaszol ha megkérdezik.
Ti nem ezt teszitek és nem is a megfelelõ helyen. Nincs veletek a próféta és ti se vagytok azok.
Az egyetlen baj az, hogy - hiába mondja valaki a szemetekbe, önmagatok "tudását" meg se kérdõjelezitek.

Persze ezt nevezte el az emberiség vakhit-nek.

...és részben ezt értelmezi az, hogy "beati pauperes spiritu quoniam ipsorum est regnum caelorum" - (boldogok a lelki szegények...) szóval a dolog nem mai.


Sajnos én nem vagyok ilyen szerencsés, nekem a halál végleges... a többit majd meglátom ha úgy alakul. Persze sokan megmondták már, hogy ilyen bigott hozzáállással semmi esélyem a túlvilág felsõ szintjére lépni, csak a mélybe veszõ, az egyre melegedõ tér látványára számíthatok (arra viszont bizton!).

[movie=youtube]https://youtu.be/OA1V7cI28hI[/movie]
118 #59 keepfargo
- 2015-10-12 10:42
gerry

a listáddal majdnem egyetértek, de csak onnan, hogy "UFO emberkék megdugták" stb. mert a "halálközeli" az szerintem külön kategória kell legyen

túl sok tanúvallomást jegyeztek fel és azok túl egybehangzóak illetve hasonlóak voltak semhogy az egészet a szemétkosárba lehetne hajítani (arról nem is beszélve, hogy a tanúvallomások nem ezotérikus, vagy térítö, vagy bekattant, flúgos stb. emberkéktöl származnak, hanem elég gyakran megbízható idösebb családapák, anyák, józanéletü templombajárók, vagy kemény materialisták - tehát átlagosan normális emberek élményei ezek)

igy elég bátran állíthatjuk, hogy igenis van, kell legyen egy túlvilág - vagy fogalmazhatunk úgy is, ha ez így nem kóser - hogy az érzékelhetö világunk a testi halállal nem ér véget, hanem átmegy egy másikba, amiröl innen nem szerezhetünk kellö információt. ( valamennyit azonban mégis: q.e.d./ ami bizonyítandó volt )
2 #60 gerry
- 2015-10-12 11:08
...hogy én mijjjjen hülye vagyok!!!

keepfargo - neked ott az oldalad, itt az idõ elkezdeni.

A téma ott hever aaa... mindenhol. Ráadásul te otthon vagy több témakörben. Fogadok, hogy mindenkit - ez esetben persze rajtad fog múlni, hogy kit dobsz ki idövel - magad köré, mellé tudsz csábítani.

Nosza.

Segítek a technikai dolgokban te meg segítesz azokon akik ilyen dolgokban mondani szeretnének valamit...

Ígérem neked, hogy még én is be fogok kukkolni, elolvasni dolgokat és csak külön kérésedre (amit azért nem ajánlok :)) fogok hozzászólni a témákhoz. Persze, ha az utazásod ide hozod (és vannak fényképeid is az elmúlt néhány évrõl) akkor szívesen besegítek abba, hogy "szalonképes" legyen az oldalad. Erre való... Mi - néhányan - ismerünk annyian, hogy képes vagy rá, ráadásul jó szinten.

Egyenlöre ennyi.
üdv
Gerry
.................................................................
bár a mennyiség minõségbe átlépõ szintje nem határozható meg pontosan - így ebböl következik, hogy valaminek többszöri állítása még nem törvényszerüen bizonyíték (egyesek elhiszik, mások kételkednek egy részük meg tagadja.)
Q. E. D.

(a levezetés végére írt Q.E.D.-t a latin rövidítést nagybetüvel jegyzik - ha jól tudom (csak, hogy kötözködjek - de lehet, hogy nem is)) :P
31 #61 orokkezdo51
- 2015-10-12 11:13
"azért remélem észrevettétek benne/m a humort... (mert ha nem akkor régen rossz!)"
Igen, észre. Neeeem olyan családbu származom......., hogy ne vegyem észre.
https://www.youtu...bmNgrbKPKQ
4 #62 Posta Imre
- 2015-10-12 11:23
A zember egy összetett életforma, bár az egysejtûtõl csak sejthetõen különbözik, de mégis az.

Gerry, amitõl óvod a közösséget sokaknak azért nem érthetõ, mert úgy vélik nekik sikerülhet megfejteni a rejtvényt. A te álláspontod szerint csak az próbálkozzon, aki keresztül megy a tisztító "postirma oldal" viszontalantagságán, és ez így is van rendben.

Szerintem is így van!

Amit nem akarnak, vagy nem képesek felfogni, érteni, pedig nagyon egyszerû, hogy a sokdimenziós életnek sokdimenziós jelfelfogó és feldolgozó apparátusa van. Akinek kalapácsa van, hajlamos mindent szögnek nézni. Nos, legyen teljes a szerszámos ládika és lehet valaki iparos, de a szerszámokat maga munkálja, fundálja ki, tudva, mire kell használni, mire is jó. nem baj, ha már más is kitalálta, de annak nagyobb volt az ereje, keze és balkezes volt, te meg jobb...és alakítsd át, hogy az neked legyen rendben, sõt fejleszd még hasznosabbá. No nem a szerszámot, hanem magad.

A horoszkópolás lehet mondjuk a "függõónozás", de nem helyettesíti az ácskapcsot.

Aki nem mérnök a saját életében, az alapanyag a másikéhoz.

Ha osztó akarsz lenni az élet nevû játékban, el kell fogadd, hogy nem választhatsz. Neked csak az jut, ami marad. Nem rossz pozíció.
6 #63 anzsi a macska hala
- 2015-10-12 11:44
Gerry, te egy igazi prím szám vagy, ezért nehéz veled közös nevezõre jutni. ;)
118 #64 keepfargo
- 2015-10-12 12:03
geryy

köszönöm a hozzámvalót, ami mindenkire ráfér(ne) csak lehet hogy ki kell érdemelni, hosszú, megbízható ragaszkodással (ez esetben az igazsághoz és a p.i. honlaphoz, amiröl hadd higyjük, hogy egy)

kösz a Q.E.D.-t nem tudtam (persze ezt azért te sem tudhattad, hogy nem tudom, mert a hsz.-eimet kezdtem a nagybetük elhanyagolásával írni - lám meg is lett az "eredménye";)

elöre is köszönöm a technikai segítségedet, az még jobban rámfér, mint a biz - alom, de hogy ebböl mikor lesz valami azt csak "odaát" tudja valami táltos :)

mert a helyzet az, hogy kezem megkérve VN.-ban (!) - most a többi testrészt hagyjuk...és maholnap megint fel kell emelkedjek 11 ezer m. magosba, hogy 11 ezer km.-t vitessem magam végzetem felé...igy a dolog megint halasztást szenved. pedig a nyugodt, megtervezhetö élethez már megvan a kiválasztott (ezt a szót nem szeressük, igazából) hely, ahonnan jobbak a kilátások, mint eddig bárhonnan (balcsi)...de sok víznek kell még lefolyni a dunán, zalán,sión és a saigon river-en, hogy minden együtt legyen.

na de egy szó, mint száz, az IDÖ az most van, most eldölt, hogy azt a bizonyos oldalt meg kék´csináni`- szóval jó tudni, hogy van kivel
2 #65 gerry
- 2015-10-12 14:23
"most eldölt, hogy azt a bizonyos oldalt meg kék´csináni`- szóval jó tudni, hogy van kivel"

[movie=youtube]https://youtu.be/ClJ1x4a3hNQ[/movie]
s_hihi


szegény keepfargo... mindig tudtam, hogy egyes embereknek soha nem nõ be a feje lágya!s_vigyoris_franc ...de végül is miért legyen neked jobb mint másoknak?...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.74 másodperc
3,951,606 egyedi látogató