Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Harc poetika

VersekEmelt, födetlen fõvel állok
Enyéim között.
Havat várok a rögre, takarót,
Hulljon a fövenyre,
Kopjafák fölött.

Míg mellkasom sóhaja múlik,
Hajamból font idõm
Erdõt gyök-erezve bújik
Egy másik világban.

Nem köt csak egyetlen szabály.
Minden örök!
S én õr vagyok e Mindenség fölött.

Vérem a csillagos zsibongó forgatag,
Csontom az eleven ûr,
Húsom a gondolat, hogy vagyok:
Hallgatag, idõtlen, belül.

Gyermek vagyok, fogadatlan szó.
Nem értem, mi jó,
S tudom, mi rossz:
Mind értem való.

Életem egy megszületett álom,
De, ki vagyok, még nem élt,
S ha fõhajtással a leget kivárom,
Sóhajtásom a fellegig elért.

Hozzászólások

4 #39 Posta Imre
- 2015-10-11 09:21
Örökkezdõ, ezzel a hsz-el kezdhetted volna...volna...volna...és nem lett volna...volna...volna...! Volná = hullám (oroszul).
66 #40 9323elitelt
- 2015-10-11 09:43
Ugye itt az a hülye, aki el tudja olvasni az Égi Képeskönyvet.
Aki meg képtelen (ha-ha érted? kép-telen) még a Képeskönyv létét is felfogni az az okos, és õ mindent jobban tud?
marx, lenin, meg darwin bácsi üdvözletét küldi honnan is...? ...mert ugyebár az sincs...s_nezem
4 #41 Posta Imre
- 2015-10-11 10:13
Ottó, már megent lényegre ta-posta-l. Nem akarok belemenni, mert van nálam profibb a témában, de nem is az a kérdés. Mi is? Valahogy rákeveredtünk erre a zasztrológiára. Nos, talán Paksi Zolit nem ártana kicsit meghallgatni. Nem ma kezdte és nem beszél ám összevissza. Azzal kezdni, hogy az az a 12 zodi-Ákos valójában 14, de inkább 15. A Kígyótartó (ebbõl kettõ) és Nimród és nem véletlen hagyták ki a szórásból. Nos,ezt is csak érdekességképpen, ha már érdemben is bele akar valaki mászni a slamasztikába. Gerry óv ettõl és jól teszi. Nem azt mondja, hogy hülyeség, hanem azt, hogy olyan felszínesen, ahogy a társaság "tudással" rendelkezik" nem csak meddõ, hanem káros. Én sok mindent összeolvastam, megtapasztaltam már, de nem erõszak a disznyótor. Mindenki a saját tapasztalatát ragadja meg, mint a zelefánt farkát, fülét, lábát ragadva meg és szajkózva, hogy az elefánt hosszú, vékony, vagy lapos, esetleg körkörös, robosztus oszlopszerû. Kinek csököttsége szerint.
66 #42 9323elitelt
- 2015-10-11 10:46
Szerintem azért nem mûködik megfelelõen, mert 523 évvel többet írunk a jelenlegi naptárba, mint amennyit kellene. Éppen most vagyunk legmélyebben a Halak világhónapban. Azonkívül az értelmezéshez nagyobb és biztosabb tudás kellene minden más irányból is.
2 #43 gerry
- 2015-10-11 10:54
Ottókám - szinte hiányoztál. (#40)

Olvasni tanulj mert még mindig nem megy. Ha felfognád egyszer a leírt mondatok értelmét, rájönnél, hogy miröl van szó. De ugrasz mint a nikkelbolha.
Védikusan és hangosan. Jobb lett volna tõled egy tétova óda... vagy az se.

orokkezdo - Imre szavaival értek egyet, "...ha ezzel a hsz-el kezdted volna..." - hidd el nem zavar az, hogy ki, miként deffiniálja a világot, a körülötte zajló - élete elsö 20-30 évében "felfedezett" kaleidoszkópot, és a következö 2/3 életben ezekre támaszkodva próbálja túlélni az életét. Anyám - nem bigottan de - vallásos volt, katolikus, apám (erdélyi születésü és 25 éves koráig ott élõ, ott felnõtt ember) református neveltetést kapott, én meg beleszülettem az ötvenes évekbe egy angyalföldi egyszerü, prolikkal gyári munkásokkal és sarki kocsmákkal "belakott" környezetbe. Arrafelé nem laktak gazdagok, értelmiségi csak mint szolíd, polgári középosztály alsó rétege, ha estefelé egyedül jöttél haza, a sötét utcasarkoknál illett a hátad mögé nézni...
Mindenkinek ott az az élet amibe önhibáján kívül belecsöppent majd belenõtt.
Egyikünknek a tudás, az érdeklõdés minden iránt segít talpon maradni, másoknak a HIT fontos, megint mások keresnek valami támasztékot, hogy biztonságot tudhassanak maguk körül....

A cicád - gyönyü lehetett, nekem - életem elsö felében Angóra macskám volt, szintén fajtatiszta és 12 éven keresztül egyszer se ment ki az udvarunkból, viszont mindig tudta, hogy valaki a családból hazafelé tart és öt perccel az érkezése elött már ott várt a kert bejárati oszlopának a tetején... Megfigyeltük, soha nem jöttünk rá, honnan "érzi" meg érkezésünk pontos idejét. Szeretem a macskákat és azok is jól elvannak velem.

A programodat nem ismerem, gondolom a mai szinten jóval komplexebb, sokoldalubb lehetõségekkel bíró alappal rendelkezik... Amúgy azóta, hogy megcsináltam a fantáziadús, "Horoskop" címen futó programot, valamint kaptam belöle egy diszpéldányt is nem foglalkozom ilyen irányú dolgokkal. Nem az én világom. Tegyük még hozzá, hogy elkerülöm azokat az oldalakat ahol ez a domináns de kerüljenek el engem is a "belemagyarázók" - bocs, ez a véleményen - ami nem személyes, de néha azért becsúszik az is! Akkor meg nagy vehemenciával nekilátok a s_box-nak. De - és ezért írtam, hogy nem haragszom - ha valaki forrófejjel harcol, az elöbb-utóbb csak csapkodja maga körül a levegõt és kifullad, majd veszít.

Úgy látom - lassan elérkeztünk arra a pontra, (és amitöl nekem mindig is felment a vércukrom!), ami alatt az emberek hülyítését értem... Miért nem tudja (vagy meri) annyi ember (bevallani, illetve második lépcsõként) kimondani az általunk nem mindig /vagy egyáltalán nem/ felfogható világról azt, hogy "NEM ÉRTEM"?

Ez nem szégyen. Annyi mindent nem értek ebben a világban, nem fogom fel a mit, miért, hogyan kérdésre adott vagy körülírt választ, de néha még értelmes kérdést sem tudok feltenni, annyira "tudatlan" vagy ha jobban tetszik akkor hülye vagyok (úgy érzem magamat).

Svájciaknak van erre egy mondásuk, ha valamit nem értenek akkor azt mondják; ez nekem "Bahnhof". A Bahnhof pályaudvart jelent. Gondolom az értelme az, amit egy életében elöször egy nagyforgalmu pályaudvarra belépõ személy érezhet; A fel alá rohangáló embereken, érkezõ és induló vonatokon, zajon kivül - összesítve a káoszon kivül semmit se fog fel annak müködésérõl. Persze tudja, hogy van rendszer benne, de számára ez láthatatlan és érthetetlen. Mégegyszer, a tudatlanság nem bün és nem szégyen.

Számomra szégyenletes az, amikor megjelenik valaki "nagy arccal" és arról biztosít, hogy õ mindent tud, csak mi fel sem érjhetük az ö lángelméjét... ezért nem is fejti ki amit tud, de higgyük el neki és legyen ö a vezérlö csillagunk... igaz, 9323elitélt? A zenekar sajnos nem húzott tust a belépésedkor. Nem baj, szerintem is csak nem láttak meg. Nem az a hülye aki el tudja olvasni az égi könyvecskét, hanem az aki csak részleteiben fogja fel mit olvas, ami néha összefüggési hiányosságokkal bír, ezért aztán hasára ütve kitalál magának mindenféle okosságot és azt próbálja elhitetni a világgal.
- orokkezdo - ez nem neked volt címezve. Gabberbátyó-t nem ismerem így nem tudok mit mondani, de örülök, hogy szavaidból azt olvasom ki, megpróbálod elhatárolni magadat a "sok elkurvult"-tól. Ami meg a kotorászás helyét illeti ... tetszik a rá alkalmazott szó...s_pompom
...az aranyrögök idönkénti megtalálásától nem szándékozlak megfosztani, nem irígykedek rád, sõt mi több drukkolok is neked. Most ne beszéljünk a karátról, mert sose haraptam bele aranyrögbe - Angyalföldön nem sokat lehetett találni akkoriban, itt meg már felvásárolták azok akiknek ez a lényeg. Talmi aranyrögöket, meg gyüjtsön aki akar, én nem vagyok rá vevö.

hú, meg kellett néznem mit jelent a "kongruens" szó...

Azt találtam, hogy "megegyezõ, összeillõ" a jelentése, gondolom veled azonos értékrendet állító, követõ, emberekre gondolsz.
Na ja, azt hiszem nem is tudnám kik ezek, így tényleg nem szükséges felsorolnod. Arról nem is beszélve, hogy az ötödik után valószínüleg számolási nehézségeim lennének
Pedig gyakorlom!
4.bp.blogspot.com/-5Xp7EZrd6pM/T7cpee3HUtI/AAAAAAAADKA/31qYWS7-AH8/s1600/2012-05-19.jpg
4 #44 Posta Imre
- 2015-10-11 10:57
Na, Ottó, ez egy érdemleges észrevétel. Nem tudom, hogy az 523 évet honnan veszed, de lehet több is. A Kálijuga ciklusba belefér. Mostanában sok orosz anyagot nézek. Sokszor ezer éves hamisításokról is szó esik komoly szinteket képviselõk szájából. De ha már liba, legyen sertés!

jugák

A védikus írások szerint négy juga vagy világkorszak van, amelyek a teremtés ideje alatt ismétlõdve váltogatják egymást. Az elsõ ilyen korszak a Szatya-juga, amely 1 728 000 évig tart. Azután következik a 1 296 000 éves Tréta-juga, a 864 000 éves Dvápara-juga, végül pedig a jelen korszak, a Kali-juga, amely 432 000 évig tart. Azt mondják, hogy az emberi társadalom és természetesen az egyének jellemének degradálódása miatt a vallás négy legfontosabb alapelve (a lemondás, a tisztaság, a kegyesség és az igazmondás) korszakról korszakra eltûnnek a világból. A Szatya-jugában még mind a négy alapelv jelen volt, s késõbb korszakról korszakra egy-egy alapelv eltûnt. Úgy mondják, hogy a mai Kali-jugában már csak az igazmondás maradt meg valamilyen mértékben, ez is azonban fokozatosan eltûnik az emberi társadalomból. Amikor a vallás alapelvei teljesen elpusztulnak, akkor következik be az univerzum pusztulása. A Puránák, amelyek a védikus irodalomhoz tartozó szentírások, leírják, hogy a Szatya-jugát erény, bölcsesség és vallásosság jellemzik, és ebben a korban gyakorlatilag nincs semmi tudatlanság és bûn. Aranykornak is nevezik, amelyben az emberek százezer évig élnek. Ez a korszak rendkívül alkalmas az önmegvalósítás elérésére, mert az emberek hosszú meditációt végezhetnek. A Tréta-jugában már megjelenik a bûn. Az emberek elveszítik a képességüket a lemondásra amiatt, hogy megnövekszik az érzéki élvezet iránti vágyuk. Ezüstkornak is nevezik, amelyben az emberek tízezer évig élnek, s az önmegvalósítást nagy védikus áldozatok végzésével érik el. A Dvápara-jugában a lemondás és a tisztaság erénye tovább csökken, s a bûnös cselekedetek egyre inkább tért hódítanak. Az emberek élettartama ekkor ezer év, s az önmegvalósítást Isten templomi imádatával érik el. A Kali-jugában már eltûnik a lemondás, a tisztaság és a kegyesség, és sok viszály, tudatlanság és bûn van. Valódi erény gyakorlatilag nem létezik, s az emberek csak szenvednek az általuk kitalált hamis értékek világában. E korszakban az emberek maximális élettartama már csak száz év, és a szentírások által javasolt önmegvalósítási folyamat Isten szent nevének éneklése, dicsõségének és kedvteléseinek elbeszélése, valamint hallása.
A jelen Kali-korszakból csupán ötezer év telt el eddig. Azt mondják, a bûn annyira megnövekszik majd, hogy a juga végén maga a Legfelsõbb Úr jelenik meg a Kalki-avatár alakjában, hogy elpusztítsa a démonikus természetû lényeket, és megmentse híveit. Mindezek után egy újabb Szatya-juga következik, s a körforgás kezdõdik elölrõl.
118 #45 keepfargo
- 2015-10-11 12:12
végtelen világ-egy-etem, pulzáló mindenség, (minimum) rugalmas idö, lelkek vándorlása, beláthatatlan kölcsönös öszefüggések (minden mindennel) és a részben is benne az egész (holisztika)...ezt az indiai szubkontinensen már elég régen tudták intuitív (látó) emberek.

igy nem csoda, ha valaki "müvelt európai" létére ide talál (vissza?)
a baj akkor kezdödik, amikor a müvelt európai "ab ovo" lenéz arra, amire fel is nézhetne

miért e lenézés? mert az anyagi világban elért "sikerek" terén india lemarad(?) a mai ojrópától

azért az megmaradt, amikor gandhit megkérdezték elöször járván errefelé, hogy mit szól az európai civilizációhoz, amire annyit mondott, hogy számára ez egy jó ötletnek tünik :))

nekünk, a mag népének ez kínos, de miért; talán azért, mert mi nem vagyunk igazán európaiak, és ezt a többiek kevesebbnek élik meg, csak mi éljük meg többletnek, mert mi a többit éljük meg kevesebbnek

de ne aggódjon senki: ahogy a nyelvkutatás lassan felismeri a magyar nyelv nagyságát és jelentöségét, úgy nyerjük vissza önbecsülésünket, a régi tudást, és a reményt egy emberibb világhoz

éljen a nyelv-tudo-mány, csak ne kenyéren és vizen, mint eddig !!éljen JKI is, és még sokan mások...a mi jó faj-tán-k, eszünkbe ne jusson kihalni
66 #46 9323elitelt
- 2015-10-11 12:17
Imre! Lehet, hogy 532, nem emlékszem pontosan. Amennyiben végighallgatod ezt az elõadást, a végén említi Tóth Gyula a második részben:
https://youtu.be/...IGtQRgJyY0
Megéri a ráfordított idõt, sok minden helyre kerül.
Ez az 500 valamennyi év kell ahhoz, hogy a bolygóállások nagyjából megfeleljenek az év napjaihoz.
A csillagok nem hazudnak, ha még van Ubuntu Linuxod, telepítsd fel a Stellárium nevû programot. Állítsd be a helyet Budapestre, majd "tekerd az idõt" március 21.-ére, és nézd meg, a Halak csillagkép melyik részében kel fel a Nap! Nem sokkal van messzebb a csillagkép közepétõl! Megnézheted azt is, hogyan "ugrik" a Nap egyre kijjebb, hogy 2100 környékén "elhagyja" a Halak csillagképet. Magyarul itt is csalnak egy kicsit, mert 100 év alatt mégsem teszünk meg k.b. 500 évnyi utat a Naprendszer pályáján...
31 #47 orokkezdo51
- 2015-10-11 12:21
Ha "... ezzel a hsz-el kezdted volna...", nem lett volna jó, mert ennyi minden nem buggyant volna ki belõletek, meg természetesen belõlem se. Mondod, hogy életem elsõ felében Angóra macskám volt, látod gondoltam én, hogy nem lehetsz rossz ember.;) Mit jelent a "kongruens" szó? Arra az emberre használják, aki úgy gondolkodik, ahogy érez, és úgy cselekszik, ahogy érez, és gondolkodik, jobb lett volna a hiteles szó. A boksznak neki szoktam én is fogni, de mit vársz egy Kos Nap és Mars, Merkúr/a Bikában/együttállású nõszemélytõl.
Ide is nagyon illik, nem csak az üzenõ falra.
https://www.youtu...jpsU8cEjDY
"Napjaink spirituális válsága" - az "Értékeink élõben" elõadás-sorozat részeként errõl a témáról beszélt Dr. Süle Ferenc pszichiáter.
31 #48 orokkezdo51
- 2015-10-11 12:49
Kedves Képfaragó, az Univerzumról ezek a hiteles emberek is tudtak valamit. Nemcsak a kintirõl, hanem a bentirõl is. Ha holografikus a létezés akkor MINDEN EGY. https://www.youtu...SckYfYHQyE Interjú Michael Talbottal, a Holografikus Univerzum c. könyv szerzõjével.
A könyv is pdf formátumban fönn van.
118 #49 keepfargo
- 2015-10-11 15:03
orokkezdo51

itt keepfargo49:

köszönet a Talbot-interjúért, és ugyanott tovább is mentem: David Icke a holografikus univerzumról szintén megért egy misét - "alsó hangon"- javaslom bárkinek (csak 22 perc, de a hatása tovább tart)
6 #50 anzsi a macska hala
- 2015-10-11 16:38
Gerry, sajnálom, hogy ilyen indulatokat váltott ki belõled a hozzászólásom, de ez sem indokolja azt a stílust, amivel illettél érte. Gondolkodni jó dolog, és általában hasznos is, de ha ezzel ilyen eredményre jutottál, akkor inkább hagyd abba. Nem méltó sem hozzád, sem hozzám.
Baráti üdvözlettel:
Anzsi

ps. jössz egy sörrel. a múltkorit én küldtem
2 #51 gerry
- 2015-10-11 19:03
Tessék anzsi itt a sör!

www.postaimre.net/kepek/sorocske.gif

...na mi van, még el se kapod? Hmmmm
anzsi, ne sértödj és ne a stílusommal foglalkozz hanem inkább azzal, hogy mi okból "vettelek elõ" ... amúgy szolídan és demokratikusan... minden harag nélkül - külön írtam!

Miért vagytok ilyen érzékenyek? Ha valaki pofánvág, add vissza. Ha nem teszed akkor vonulj vissza (okosabb enged) te leszel az okosabb. Esélyed a túlélésre; vagy támadsz és gyõzni vagy képes, vagy visszavonulsz és vársz az alkalomra.
Nem érzem magam arra méltónak, hogy bárki egy odavetett mondattal letudott okoskodását hallgassam, és arra se, ha visszakérdezek, akkor az legyen a válaszreakció, hogy csúnya vagyok és durva lelkületü. Ébresztõ!
A mimózákat beletapossák a földbe, a sziklát kikerülik.
Hogy hozzád mi méltó és mi nem .... nem tudom.
Azt viszont igen, hogy hozzám nem "méltó" a leesett áll, tágranyitott szem és lemerevedett csodálkozó tekintet...
A paraszt ha mérges, felrúgja az elé került sajtárt akkor is ha az tele van tejjel... a paraszt már csak ilyen. Bunkó, hirtelen, de aztán nekiül és megoldja a dolgokat. Hiszed-e?

A peströl jött agrármérnök pedig ott áll a sarokba húzódva és nem érti, hogy miért kellett ezt csinálni amikor...

A megoldáshoz vezetõ út több is lehet. Hatásos - általában - csak egy, amelyikkel megoldható a probléma. Ne sajnálkozz, a stílust senki nem fogja megindokolni - nincs rá szükség. A gondolkodás meg nem általában hasznos, hanem szinte mindig, ez alól a kivétel amikor azonnal cselekedni kell ugyanis a cselekvés helyetti gondolkozás nem más mint idõhúzás.

...elkaptad végre azt a sört?;)
31 #52 orokkezdo51
- 2015-10-11 20:32
orokkezdo51 keepfargo49-nek, igen így van ez a megváltozott tudatállapotnál. Hsz. a David Icke videóhoz

Nekem volt ilyenem, igaz természetes úton állítottam elõ. Habzsoltam az örömöket, úgy gyakoroltam zazent, hogy közben egy személyes mandalát néztem, és szintén személyes mantrát mondtam. Tudtam pedig, hogy nem szabad keverni a gyakorlatokat, plusz személyes tanító is szükségeltetik, de......

Meg is kaptam, amit megérdemeltem. Most úgy írom le, ahogy szavakkal ki tudom fejezni: gömbélményem volt, a finom anyagi testem, az aurám érzékelõvé vált, és az udvarunkon a kis-kakas kukorékolása benne rezgett a gömbömben. Azért nem folytatom, mert már ez is kicsapja a biztosítékot annál, aki nem tapasztalt módosult tudatállapotot. Megijedtem, abbahagytam, mert nem tudtam értelmezni. Azóta hála Istennek meg is értettem, hogy mit éltem át, és amit David Icke a holografikus univerzumról mond, nekem is tapasztalatommá vált. Azt is megértettem, hogy mi a különbség az ezoterikus és az exoterikus ismeret között. Az elsõ a bõrödre megy ha nem jól csinálod, ezért volt ez, un. titkos tanítás. Azért, mert a józan eszének az elvesztésével fizethet a kísérletezõ, magyarul megbuggyan. Azt megköszönöm a Magasságosnak, hogy részesültem ebben, mert a másképp látásomnak szerves része lett.
Ha szerencsém van, nem azt látod a leírtakban, hogy kár volt az OPNI-t bezárni. :o
6 #53 anzsi a macska hala
- 2015-10-11 20:37
Kösz a sört Gerry, ma már nem akarok gyõzni, sem meggyõzni senkit. Meg holnap sem, meg azután sem. Megyek pihenni, mert elálmosodtam a sörtõl.
Jóccakát.
Anzsi
s_azta
2 #54 gerry
- 2015-10-11 23:32
"...gömbélményem volt, a finom anyagi testem, az aurám érzékelõvé vált, és az udvarunkon a kis-kakas kukorékolása benne rezgett a gömbömben. Azért nem folytatom, mert..."

Eeeegen, ezek a tudatmódosító szerek, mindenkire másként hatnak...
s_olvas
118 #55 keepfargo
- 2015-10-12 02:00
orokkezdo51
kösz,
nekem irhatsz ilyet, én tapasztalt is vagyok meg hiszékeny is (ezt úgy értsük, feleim, hogy élböl nem vagyok szkeptikus, inkább megadom a bizalmat)
de az öreg csöszünk elött ilyeneket ne írj, ö kapásból kontráz, csípöböl csövel (lövel)...és van ám muníciója...
4 #56 Posta Imre
- 2015-10-12 06:49
Kezdõ, én "kozmikus" élménynek éltem meg ezt tizenpár éve, mikor aktívan meditáltam, mesterrel, csoporttal meg minden, csak nálam kicsit jobban sikerült. Meg is lepõdtem és meg is "ijedtem". Ma úgy vagyok vele, hogy ha lerendeztem itt a dolgom, gyerekek se gyerekek már és úgy hozza a lépés, akkor az egy járható út. Talán már mester sem kellene hozzá. Nyilván te is azért "rontod itt a levegõt", mert annyit megértettél, hogy mindennek ára van és azt nem csak te fizeted meg. Nem ér idejekorán elhúzni a csikót, amíg a szekér nem került a helyére, nem is beszélve róla, hogy nagyon kevesen voltak képesek az "átjárón" vissza is térni, s aki meg csak "élvezkedésre" használja azt, az megkapja a pofonokat ezért.

Gerry, nem kell ehhez cucc, sõt az inkább akadályozza hosszabb távon.
31 #57 orokkezdo51
- 2015-10-12 09:01
Hát ez az, jól mondod kedves Képfaragó, hogy a csõszeink elõtt ilyeneket ne írjak, mert kapásból kontráznak, csípõbõl csövelnek (lövelnek)...és van ám muníciójuk. Az ö feladataik között szerepel a tévelygõ eretnekek kinyomozása, és megbüntetése. Hát kell ez nekem? Mármint a boszorkányégetés? Különben is valamelyik elõzõ életemben vízbe fojtottak, látszik a térképemen/Rák Uránusz a 12. házban/, ehhez vagyok szokva. Úgy emlékszem, akkor is az asztrológiai duma, és a tév tanítások terjesztése volt a legfõbb bûnöm. És tessék még mindig ûzöm a boszorkánykodást. Most is itt nyávog mellettem Pistuka, a fekete félvér cicukám, aki áldott emlékû Sziszikém félrekamatyolásának szülötte. http://www.outfit...nkvizitor/ Ígérem az ÚR-ak színe elõtt, hogy megbánva bûnömet, ezután csak értelmes harcászati tevékenységgel rontom itt a csapat levegõjét!!!Ámen.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.49 másodperc
4,033,553 egyedi látogató