Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Lengyelország nem hagyja, hogy felelõssé tegyék a holokausztért

KultúraÖgggyes! Még a végén kiderül, hogy zsidók voltak a kieszelõk és a végrehajtók is, ne meg legkevésbé zsidókat érintette a aggyusztálás, mert õket csak kopizták és aztán "túlélve" megjelentek mindenhol. Micsa fordulat lenne! Leginkább a "lengyel koncentrációs tábor” kifejezés zavarja az igazságügyminisztérium igazságérzetét.

Büntethetõvé tenné a lengyel igazságügyi tárca az olyan nyilvános kijelentéseket, melyek a második világháború alatt a náci Németország által elkövetett bûntettek, mindenekelõtt a holokauszt felelõseként tüntetik fel Lengyelországot – mondta el hétfõi sajtótájékoztatójánj Patryk Jaki lengyel igazságügyi miniszterhelyettes.

Kötelességünk, hogy Lengyelország jó hírnevérõl gondoskodjunk

– jelentette ki Jaki, hozzátéve. A második világháború alatt a szövetségesek által nagyrészt magukra hagyott lengyelek megküzdöttek a náci Németországgal, ennek ellenére egyre gyakrabban a nácik bûntetteiben való részesedéssel vádolja õket a nyugati sajtó.

Jaki ezzel mindenekelõtt a “lengyel koncentrációs tábor” típusú, a nyugati sajtóban néha alkalmazott fordulatokra utalt. A lengyel diplomácia több éve arra próbálja felhívni a nemzetközi közvélemény figyelmét, hogy az ilyen megnevezés sértõ és ellentmond az igazságnak, mert a táborokat a náci németek hozták létre a megszállt Lengyelország mai területén. A lengyel nagykövetségek 2009 és 2015 között több mint hatszáz alkalommal tiltakoztak ehhez hasonló megfogalmazások miatt, fõleg az amerikai, a brit és a német lapok szerkesztõségeinél. Az esetek többségében a lapok helyreigazítást tettek közzé vagy bocsánatot kértek.

A diplomáciai tiltakozások mellett hasonló ügyekben több magánszemély is indított már pert. Ezek többségében a bíróságok általában azt állapították meg, hogy a “lengyel haláltábor” kifejezés helytelen ugyan, de használata nem jogsértõ.

A Jaki által elmondottak értelmében pénzbírsággal, vagy akár 5 év szabadságvesztéssel is sújtható lenne az, aki “nyilvánosan és a tényeknek ellentmondva” Lengyelországot, illetve a lengyel nemzetet a nácik bûntetteiben való bûnrészességgel vádolja, vagy ezt sugalló kifejezést használ.

Az eljárásokat a lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete (IPN), illetve civil szervezetek indíthatnák el. A perek megindításához szükséges jogalapot az IPN-rõl szóló törvény, valamint a lengyel alkotmány módosításával teremtenék meg. Alkotmányba foglalnák az ország jó hírnevének védelmét. Ehhez viszont kétharmados többség kell a lengyel parlamentben, amellyel a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) egyedül nem rendelkezik. Jaki az összes parlamenti pártot felszólította, hogy támogassák a tervezetet.
Link

Hozzászólások

236 #1 Vazul
- 2016-02-15 19:36
"Trágya film" - mondják a saul fiának megnézésére kényszerített szerencsétlen magyar gyerekek. Erre a mozizásra b@sszákmeg van pénz a magyar oktatásban! Hogy penészes, az egészségre súlyosan káros, beázott tornatermekben futkorásszanak, tantermekben legyenek, amelyekrõl hullik a cserép, beszippantva a toxikus penészspórákat, az is kb ilyen jótékony hatású, mint ez a film.

http://nemzeti.ne...81316.html
4 #2 Posta Imre
- 2016-02-15 19:58
Erélyesen visszaszólt az amerikai szenátoroknak a lengyel kormány

Elutasítja a lengyel kormány John McCain arizonai, Ben Cardin marylandi és Dick Durbin illinois-i szenátorok kijelentéseit arról, hogy a Lengyelországban az utóbbi idõben hozott törvények az alkotmánybíróságról és a közmédiáról aláássák a demokráciát – közölte Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter hétfõn, Brüsszelben. A lengyel külügyi tárca szerint a szenátorok véleménye azt tükrözi, hogy nem tudnak eleget arról, mi zajlik Lengyelországban.http://24.hu/kulf...l-kormany/


Európa védelmezõi

Rendkívüli egyeztetést tartottak a V4 országok kormányfõi Prágában. Tanácskozásuk alatt a migráció és a Brexit kérdését járták körül. A tagországok Brüsszelben javaslatot tesznek mindkét helyzet megoldására.http://888.hu/art...e=hirstart


A brit kormány megtiltja az izraeli termék bojkottját

A kormányzó konzervatívok szerint a bojkott csak megmérgezi a vitát, a Munkásárt szerint viszont a tilalom támadás a helyi demokrácia ellen. Az árukat ettõl még címkézni ettõl még kell, és a megszállt területeket nem szabad Izraelként feltüntetni.
http://vs.hu/koze...paign=main
12 #3 spartakusz
- 2016-02-16 04:56
Tiszteletem!
"...A brit kormány megtiltja az izraeli termék bojkottját..."

ide írtam a vélemény a brit üggyel kapcsolatban olvasd el kérlek:
https://www.youtu...e=youtu.be

Tovább képzelve:
Ha elfogadjuk és tudjuk, hogy a magyar nyelv volt az õsnyelv - akkor ismerve fajomat - nem csak gyógyított és oktatott, ha nem a Föld minden területén elültette magvát és bizony az kelt ki belõle ami!
AKKOR RÉGEN !
EZ AKKOR IS VALÓSÁG HA NEM TUDJA - HOGY AZ ÚK-ÚK-ÚK-ÚK - JÓ-JÓ-JÓ ---stb. APJA MAGYAR VOLT!
na még egy titok feltárva!

id. Kiss László
159 #4 vanyusha
- 2016-02-16 14:02
Ögggyes! Még a végén kiderül, hogy zsidók voltak a kieszelõk és a végrehajtók is, ne meg legkevésbé zsidókat érintette a aggyusztálás, mert õket csak kopizták és aztán "túlélve" megjelentek mindenhol. = saul fiá

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.75 másodperc
3,899,403 egyedi látogató