Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Magyar tojás és marhahús iránt érdeklõdik Izrael

BelföldMarhahús = minden gój marha ezeknek. Tojás = új élet magja, melyet ezek a tetves férgek fertõzhetnek. Izrael érdeklõdést mutat a magyar tojás és marhahús iránt, hangzott el Uri Yehuda Ariel Haconen, Izrael mezõgazdasági és vidékfejlesztési minisztere és Fazekas Sándor február 15-i munkareggelijén.

A megbeszélés egyik kiemelt témája volt az izraeli igény tojás és marhahús bevitelére, amely kapcsán Fazekas Sándor miniszter ígéretet tett arra, hogy megvizsgálja a magyar lehetõségeket. A miniszter kiemelte, hogy a magyar húsmarha rendkívül magas minõségû, egyben kérte, hogy Izrael küldjön állategészségügyi delegációt Magyarországra a szükséges auditok felgyorsítása miatt.
A két miniszter egyeztetett a kutatás-fejlesztési együttmûködésekrõl is. A felek egyetértettek abban, hogy kiemelten kezelik a szakemberek cseréjét és az agrárkutatási intézetek közötti együttmûködések dinamizálását, különösen a magyar intézmények és az izraeli Mezõgazdasági Kutatószervezet Volcani Központja között. Uri Ariel 5 ösztöndíjat ajánlott fel magyar hallgatóknak a Volcani Intézetben.
Az izraeli miniszter jelezte, hogy lehetõséget látna egy olyan mintagazdaság létrehozásában, ahol csepegtetéses öntözéses technológiát és a melegházi zöldség- és gyümölcstermesztés módszereit oktatnák magyar gazdáknak.

A felek megegyeztek a magyar-izraeli mezõgazdasági munkacsoport összehívásáról, amelynek keretein belül agrárszakemberek egyeztetnek a legfontosabb közös együttmûködési területekrõl és feladatokról.
Az egyeztetés végén Uri Ariel egy hivatalos és üzleti delegációs viszontlátogatásra hívta Izraelbe Fazekas Sándor minisztert. (Képünk illusztráció.)

Forrás: FM Sajtóiroda
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-02-17 06:34
Fazekas: újabb gazdabarát program indul

A Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) újabb gazdabarát programot indít, azért, hogy a közös agrárpolitikához alkalmazkodva a lehetõ legeredményesebben segítsék a gazdák és a földmûvesek munkáját - mondta Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter kedden Baján, egy gazdafórum elõtt tartott sajtótájékoztatón.

http://www.hirado...ram-indul/
75 #2 talpi
- 2016-02-17 08:01
Az izraeli miniszter jelezte, hogy lehetõséget látna egy olyan mintagazdaság létrehozásában, ahol csepegtetéses öntözéses technológiát és a melegházi zöldség- és gyümölcstermesztés módszereit oktatnák magyar gazdáknak.
Nos, ezt viszont biztosan tudom, hogy Horánszki Zsigmond magyar kertész mérnök találta fel, még a 70' es években. Micsoda véletlen, és most ezek akarnak ebbõl profitálni. :(
6 #3 anzsi a macska hala
- 2016-02-17 09:17
Akkó mos kollektív helyett kibuc lesz kollektívan? vagy mi.

Tényleg azt hiszik, hogy a lopott földeket megtarthatják?
75 #4 talpi
- 2016-02-17 14:31
anzsi
Ezek mindent hisznek, csak mi, ezen az oldalon nem vagyunk képesek, önmagunkban hinni, tisztelet a kivételnek. Igaz, vannak, kik fennhangon ajvékolnak a nagy magyarságról, viszont semmi máshoz, mint a romboláshoz értenek, de ahhoz nagyon. :(
6 #5 anzsi a macska hala
- 2016-02-17 15:30
Talpi,
még meg van a tudás, és az akarat hogy ipar helyett mezõgazdaság legyen a földeken. Szerencsére a földet elvinni nem lehet, de tönkre is tehetik. Pl. elfertõzik gmo-s szeméttel, ami titokban már elkezdõdött.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.74 másodperc
3,409,751 egyedi látogató