Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Megbukhat az ukrán kormány, menesztik a miniszterelnököt

KülföldMár megbukott, mikor megkapta a megbízását. Szinte bizonyosra vehetõ, hogy az ukrán parlament még a nap folyamán meneszti tisztségébõl Arszenyij Jacenyuk miniszterelnököt, mivel az államfõ pártja is ellene fordult.

Az elnök mögött álló Petro Porosenko Blokkja már hétfõ esti frakcióülésén kifejezte elégedetlenségét a kabinet munkájával, és eldöntötte, hogy aláírásokat gyûjt a képviselõcsoporton belül a miniszterelnök menesztésére. Kedd reggel, a parlamenti ülés kezdete elõtt már 79 aláírás gyûlt össze.

Jacenyuk maradását már csak az õ pártja, a Népi Front támogatja, ami nem elegendõ ahhoz, hogy megtartsa a miniszterelnöki tisztséget.

atv.hu / MTI
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-02-16 19:40
Jacenyuk túlélte, de ez csak tovább mélyíti a hatalmi válságot Ukrajnában

Bár minden jel azt mutatta, kedden megbukik az Arszenyij Jacenyuk vezette ukrán kormány, de kisebbfajta csodával határos módon mégis a helyén maradt. Persze nagy kérdés, hogy meddig, az ukrán kormányfõ maradásával Kijevben csak fokozódhat ugyanis...
- See more at: http://www.karpat...Bxzpx.dpuf
40 #2 bulcsu
- 2016-02-16 19:56
Szenya elszárnyalt?

Meglehetõsen furcsa hír jelent meg a lengyel médiákban. Amirõl beszámolnak, olyasmire 67 esztendeje nem volt példa.

Szenya Jacenyjuk amint befejezte kijevi elõadását a Radában, asszonyostul-gyerekestül kivágtázott Kijev Boriszpol repterére, és elrepültek egy repülõgéppel Berlinbe.
Tették pedig ezt oly sietséggel, hogy a lengyel repülési útvonalengedély kiadása elõtt fél órával már lengyel légtérben száguldottak. Utoljára 67 esztendõvel ezelõtt távozott hasonló sietséggel Ukrajnából-akkor még értelemszerûen a Szovjetunióból-Sztyepan Bandera nácivezér.

A Szenyocka és familiájának villámgyors távozásáról beszámoló lengyel rádióállomás megjegyzi, hogy normál esetekben az ilyen tranzitkérelmet néhány nappal az út megkezdése elõtt szokás igényelni. Vannak rendkívüli esetek, amikor pár óra alatt elintézõdik a dolog-borsos tarifa ellenében! Az igénylõk pedig általában ki is várják azt az egy-két órácskát, amíg a dolog elintézõdik! Szenyocskának valamiért sietõs lett a távozás Ukrajnából.
http://www.balrad...szarnyalt/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.81 másodperc
4,440,267 egyedi látogató