Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Merkel: Iránnak el kell ismernie Izrael államot

KülföldMerkel, zsidó-náci, izraeli betelepítés, Magyarország befogadóállam...szépen kitolják a fényre az összefüggést. Igen, a zsidó intézi Európa muszlimizációját. Egyértelmûvé teszik. Delfinek megvannak még? Németország csak akkor hajlandó rendezni kapcsolatát Iránnal, ha a teheráni vezetés elismeri Izrael jogát az önálló államisághoz – jelentette ki Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben a 6. német-izraeli kormánykonzultáció után.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján Angela Merkel a történelem csodájának nevezte, hogy a holokauszt után Németország és Izrael között barátság alakult ki, az izraeli kormányfõ pedig azt mondta, hogy Németországban járva mindig azt érzi, hogy jó barátok között van.

A két kormány 2008 óta rendszeresen tart közös ülést, és ezúttal a migráció és az integráció kérdéseirõl is eszmét cseréltek. Izrael ezen a területen jelentõs tapasztalatokat szerzett, és míg Németország a menekültek révén csak most szembesül közvetlenül a szíriai polgárháború következményeivel, Izrael kezdettõl fogva megérzi a csaknem öt éve tartó konfliktus hatását – mondta a német kancellár.

Hangsúlyozta, hogy Izrael a szélsõségek által sújtott közel-keleti térségben mûködõ demokráciaként Németország biztonságához is hozzájárul, ezért kulcsfontosságú a nemzetbiztonsági szervek együttmûködése, Benjamin Netanjahu pedig kiemelte, hogy országa a „nyugati civilizáció bástyája”.

Izrael nélkül az egész régiót elborítaná a radikális iszlamizmus, és sokkal több menekült érkezne Európába – mondta az izraeli kormányfõ.

A német kancellár kiemelte, hogy az iráni atomprogramról kötött nemzetközi megállapodás nem azt jelenti, hogy Berlin teljes mértékben rendezi viszonyát Teheránnal, és a „normális, baráti kapcsolat” kialakításának feltétele Izrael elismerése. A német kormányzat képviselõi erre minden egyes tárgyaláson felhívják iráni partnereik figyelmét – mondta Angela Merkel, elfogadhatatlannak nevezve a perzsa állam viszonyulását Izraelhez.

Az izraeli-palesztin konfliktusról kérdésre válaszolva megerõsítette a német álláspontot, miszerint a kétállami megoldásra kell törekedni, vagyis arra, hogy a zsidó állam mellett legyen egy palesztin állam is. Ugyanakkor a helyzet most nem alkalmas jelentõs elõrelépésre – mondta Angela Merkel.
A német kancellár elfogadhatatlannak nevezte a perzsa állam viszonyulását Izraelhez

Forrás: MTI

A német kancellár elfogadhatatlannak nevezte a perzsa állam viszonyulását Izraelhez

A két kormányfõ Kihívások a nyílt társadalom elõtt a 21. században címmel közös nyilatkozatot is kiadott a kormánykonzultáció eredményeirõl. A dokumentumban kiemelték, hogy tovább kell építeni a a diplomáciai kapcsolatok 1965-ben történt felvétele óta kialakult „egyedülálló és különleges” viszonyt. Az együttmûködést az innováció és a kutatás-fejlesztés, az elektromobilitás, a klímavédelem és a digitalizáció területén is el kell mélyíteni, különös tekintettel a feltörekvõ informatikai vállalkozásokra, a start up cégekre – áll a nyilatkozatban, amely szerint a következõ, hetedik kormánykonzultációt 2017-ben tartják Jeruzsálemben.

A hatodik ülést eredetileg tavaly októberben tartották volna meg, a diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulójára szervezett ünnepségsorozatba illesztve. Az értekezletet izraeli kérésre halasztották el, a tel-avivi vezetés a feszült biztonsági helyzetre hivatkozott, utalva a harmadik intifádának (palesztin felkelésnek) is nevezett erõszakcselekményekre.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-02-16 19:44
Moszkvában barátkozik az iráni védelmi miniszter

Orosz fegyvereket vásárolnának és szorosabbra fonnák a katonai kapcsolatokat.
http://24.hu/kulf...miniszter/
69 #2 Szalonna
- 2016-02-16 21:34
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=v3eW76d9y18&feature=youtu.be[/movie]

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.40 másodperc
4,461,852 egyedi látogató