Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nyugat-Európa: az új antiszemitizmus hajnala

KülföldEl sem hiszem, az okádékról meg fogalmazásos sincs! Ez csak valami tévedés lehet! Rekordot dönt a nyugat-európai zsidók Izraelbe vándorlása.

Palesztin kisgyerek játékfegyverrel riogatja az izraeli katonákat, Hebron városában.
Fotó: AFP

A Spilerblog.hu szerzõje hajszálpontosan fogalmaz, amikor azt mondja, hogy a rendszerváltás utáni idõben a baloldal folyamatosan változtatta álláspontját, ám egy kérdéshez mindvégig hû maradt: az antiszemitizmus elleni harchoz. A bevándorlás támogatásával ugyanakkor átlépték a Rubicont.
Az ellenõrizetlen bevándorlás mellett érvek ezreit fel lehet hozni, ellene úgyszintén, ám a milliós számban Nyugat-Európába özönlõ muzulmánok az évszázadok alatt velünk emancipálódott zsidóság elûzését, valamint a nyugat európai antiszemitizmus megújulását fogják elõidézni.

A Nyugat-Európába tartó muzulmán-áradat mellékterméke az antiszemitizmus növekedése és a zsidóság elvándorlása. Tavaly közel 10 ezer nyugati-európai zsidó költözött Izraelbe, ami a valaha mért legmagasabb szám, közülük majdnem 8 ezren Franciaországból vándoroltak el, ami mögött valószínûleg ott van az a tény, hogy a franciaországi zsidókat éri a legtöbb támadás a többnyire muszlim szélsõségesek részérõl.

Szakértõk szerint a második világháború óta nem éreztek hasonló fenyegetést az európai zsidók – állítja a The Times of Israel. Belgiumban, Dániában, valamint a legnagyobb mértékben Franciaországban érték támadások a zsidókat. Franciaországban él a legnagyobb – félmilliós lélekszámú – európai zsidó közösség, amelynek intézményeit, iskoláit és zsinagógáit rohamfelszerelést viselõ rendõrök védik. Noha a francia népesség kevesebb mint egy százalékát adják, a bejelentett rasszista támadások több mint fele ellenük irányult 2015-ben a hivatalos adatok szerint.

Nyugat-Európában újjáéledõben van a zsidóellenesség"

Rendkívül sok és rendkívül erõszakos antiszemita cselekmény történt Franciaországban – írja éves jelentésében a francia zsidó közösségek biztonságát felügyelõ szervezet. A tanulmányban megjegyzik, hogy az antiszemita támadások jó részét már nem külföldi terroristák követik el, hiszen a terrorveszély mára inkább belföldi eredetû.

A növekvõ antiszemitizmus évek óta a francia politika fontos témája. A januári Charlie Hebdo-merénylet, valamint a kóser boltban történt túszejtés és lövöldözés után a kérdés még jelentõsebbé vált. A merényletek után megugrott az amúgy is jelentõs Izraelbe történõ kivándorlás.
Fotó: AFP

Az 1980-ban alapított Jewish Community Security Service, kifejezetten a zsidó közösség elleni erõszakos támadások dokumentálására és megakadályozására jött létre. 2015-rõl szóló jelentésében az SPCJ így foglalja össze a Franciaországban tapasztalható antiszemitizmust:

hihetetlenül magas, rendkívül erõszakos és belföldi eredetû”

– vagyis francia állampolgárságú szélsõségesek követnek el antiszemita támadásokat. A tavaly történt rasszista incidensek közel 40 százalékát zsidók ellen követték el, annak ellenére, hogy a francia zsidóság csak a népesség 1 százalékát adja.
A rendõrség összesen 808 antiszemita támadást rögzített, ami az egy évvel korábbihoz képest enyhe csökkenést jelent, 2013-hoz viszonyítva azonban csaknem a duplájára növekedett tavaly az ilyen incidensek száma.
Franciaország: az európai antiszemitizmus központja

Német lapok beszámolóiból kiderül, hogy drámaian nõtt a több mint félmilliós francia zsidó közösség elleni brutális támadások száma: rabbikat támadnak meg, boltokat, zsinagógákat gyújtogatnak. Itt mindenképp külön említést érdemel az a fiatal bolti eladó, a marokkói zsidó családból származó Ilan Halimi esete is, akit 2006-ban muszlim fiatalok kifejezetten antiszemita gyûlöletbõl elraboltak, három hétig kínoztak, majd megöltek.
Fotó: AFP

Az Amerikai Zsidó Tanács osztályvezetõje szerint az antiszemitizmus még évtizedekig uralni fogja a politikai diskurzusokat, Andrew Baker rabbi szerint az antiszemitizmus különbözõ típusait látjuk Nyugat- és Kelet-Európában.

Nyugat-Európában például újjáéledõben van a zsidóellenesség, ez már atrocitásokban, támadásokban is megnyilvánul, gyakoriak a muzulmánok és a zsidók összetûzései is ebben a régióban. Közép- és Kelet-Európában az antiszemitizmus tradicionális formái vannak jelen, ezek elsõsorban a történelmi gyökerekbõl, a holokauszt idejébõl fakadnak."

Európában, a kontinensen Franciaország rendelkezik a legnagyobb zsidó közösséggel. Különbözõ becslések több mint félmillióra teszik a fõleg Párizsban élõ zsidók számát. Nagy történelmi múlttal rendelkezik az ottani zsidóság. Gallia római provinciában a metzi zsidók 222-ben már római polgárok voltak. A második világháború kitörésekor Franciaország 43 millió lakosából körülbelül 300-350 ezer volt zsidó, akiknek mintegy fele francia állampolgárként élt az országban. 76 ezerre becsülik a deportáltak számát. Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2016-02-18 05:35
kepfeltoltes.hu/160218/12717175_524114321090543_9175049698276453399_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
2 #2 gerry
- 2016-02-18 07:29
Azér' jó lenne, ha valaki biztosítana minket arról, hogy ezek a "kivándorlók" egyúttal nem a magyarországra bevándorlók?!?
www.postaimre.net/kepek/jews-leave.jpg
Sok évvel ezelõtt elvittem néhány magyarországi ismerõsömet Schaffhausenbe, a Rajna-vízeséshez (Rheinfall).
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/90/Rheinfall_Panorama_revised.jpg
A képen - jobboldalon (felnagyítva) - látható kompkikötõnél jegyet véve, ott állt néhány ilyen szükszemü pajeszos kreatura. Gyönyörü idõ, napsütés, lágy szellõ... én meg egyre érzek valami büdöset. Aztán észrevettem, hogy a 6-7 méterre tölem lévö (mo)cso(k)port körül senki sincs 2-3 méternél közelebb, többen fintorognak és öket nézik.
Esküszöm, olyan büzt árasztottak, hogy hihetetlen. A Rajna vizesésen 500-600 kubikméter viz folyik át másodpercenként, - van húzása (mindig fúj a szél!), felettünk tiszta, nagy kiterjedésü égbolt... itt meg iszonyú büz.
Azon gondolkodtam, belökdössem-e öket a vízbe, de attól féltem, hogy a Bodeni tóig kipusztul az összes hal. Szerencsére, a kompra ök már nem fértek fel igy többek megnyugvására elhagytuk a fertõzött területet. Utólag belegondolva jobb is, hogy így alakult, mert könnyen lehet, hogy az utasok egyöntetü döntése alapján beledobáltuk volna a vízbe a tetveseket és ma mindeki aki ott volt - magunkat is beleértve - börtönviselt lennénk...
Persze letagadtuk volna, de akkor is.
Biztos, hogy szarral-huggyal-fertõzöttek voltak.
137 #3 balu
- 2016-02-18 08:52
És valaki nézi is, hogy tényleg Izraelbe mennek? Vagy ott csak átszállnak a ferihegyi járatra?
99 #4 MORMOTA1968
- 2016-02-18 18:38
Meg kellene kérdezni a Vatikánt, mennyire van benne a kezük ebben a népvándoroltatásban. Mivel hogy õk hozták létre az iszlám vallást, nekik mindegy, hogy holnap még keresztények lesznek avagy muzulmánok. A köpönyegforgatás mesterei a zsidókkal együtt. Nem hiába a közös vallási gyökerek elszakíthatatlanok. Ez bizony valahogy úgy lesz, ahogy Balu írja. A férgek mindig is menedékre leltek kis hazánkban és lehet, hogy most az iszlamisták bevándoroltatásával elérik, hogy minél több zsidó húzzon ki Izrahellbe, de aztán a javát kiválogatva hozzák is vissza õket Új Izraelbe, magyar földre. Pont mint a második világháború idején. Akkor Hitler és náci pártja segítségével kívánták elérni a kivándorlást, de akkor is inkább hozzánk menekültek. Fent van a YouTube-on egy dokumentumfilm, "Hitler háborúja?" címen, ha jól emlékszem, abban elmondják, hogy Hitler felajánlotta, hogy kiválthatják jó pénzért az összes zsidó foglyot a tehetõsebb zsidók, zsidó bankárok, de nem igazán érdekelte õket az üzlet. Egy értelmes zsidó már rájöhetett volna, hogy direkte lettek beáldozva, tele van erre utaló bizonyítékokkal az internet, de hát akkor mi lenne a holokamu kárpótlással,
ha valamelyik zsidó kijelentené, hogy a deportálásokat a
cionistáik intézték el nekik, aztán a Schindlerhez hasonló figurák kiválogatták a javát, a többit meg le se sza@ták, mi lesz velük. Izrahellben se lesznek nagyobb biztonságban, bár ott megvédi õket a hadseregük, ideig, óráig. Miért nem húznak inkább Amerikába, az USA már úgy is az övék szõröstül-bõröstül? Igaz az egykori Magyarország és más országok is az övék. Ha az USA tavasszal vagy nyáron neki megy NATO szövetségeseivel együtt Oroszországnak, akkor Izrahellnek is annyi lesz. Ezzel tisztában kellene lenniük.
No de itt nálunk már kész lakóparkok várják azt a kb 3 millió izraelit, akiket a 2004-ben kötött szerzõdés szerint be kell fogadnunk, állampolgári jogokat adva nekik. Igaz, ott még csak fél millióról volt szó, de ez semmit sem jelent. A zsidók és vatikáni keresztények nagyszerûen alkalmazzák a szerzõdésszegés gyakorlatát már évszázadok óta.
99 #5 MORMOTA1968
- 2016-02-18 18:52
Gerry! A körmendi vérgyilkosság után csoda, hogy szagról nem találtak azonnal rá az igazi gyilkosokra, igaz nem is akartak. A kiérkezõ zsidó rendõr és a nyomozók is azonnal tudhatták, hogy kik is gyilkoltak, már a módszer és a vér hiánya miatt is, de ugye egy zsidók uralta országban szóba sem jöhet zsidók utáni nyomozás, inkább kerestek még egy szerencsétlen áldozatot, akivel elvitethetik a balhét. Most hogy meglettek az igazi gyilkosok egy évtized után, az Orsós kormány a befolyásos zsidó szektára tekintettel az ügyet azonnal titkosította 50 évre. Ha valahogy hozzá lehetne jutni valami belsõ ember kiszivárogtatása által ezekhez a sok évtizedre titkosított dokumentumokhoz,
az végre beindíthatna valamiféle tisztulási folyamatot,
ébredést, bár ismerve a mai magyarországi helyzetet, lehet hogy továbbra se történne semmi.
75 #6 talpi
- 2016-02-18 22:10
Mormota
Gondolod, feloldják a "titkosítást"? majd ha az olaj ügyekben, akkor ebben is, Addig meg csak agyalgassunk, ami ugye, természetesen"összeesküvés" elmélet, mert nem is igaz. :)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.77 másodperc
4,440,141 egyedi látogató