Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Putyin bárhol lecsaphat - véli a lengyel elnök tanácsadója

KülföldHa-ha! Késõ bánat! Nem fog lecsapni! Már lecsapott. Lengyelország szeretné, ha a NATO jelentõs erõket állomásoztatna területén, de ez ellenkezhet korábbi megállapodásokkal.

„Vlagyimir Putyin új geopolitikai törekvései ráébresztették Amerikát, hogy stratégiai hibát követett el, amikor Európa helyett Ázsia felé fordult” – mondta a lengyel elnök külpolitikai tanácsadója. Krzysztof Szczerski szerint a Nyugatnak fel kell ismernie, hogy az orosz államfõ nem egyszerûen vissza akarja állítani országa befolyását a korábban szovjet fennhatóság alatt álló területeken, de nagyobb katonai befolyásra törekszik világszerte.

A tanácsadó a Guardiannek azt mondta: a putyini stratégia a geopolitikai konfrontációkról szól, a következõ orosz támadás helyszíne így bárhol lehet a világon, nem csak a volt szovjet érdekszférában. „Hiba azt gondolni, hogy Putyinnak szûk mozgástere van, Szíria megmutatta, hogy nem ez a helyzet” – jelentette ki Szczerski.

A lengyel szakértõ kitért arra, hogy a szíriai beavatkozás nyomán világos lett, hogy Oroszország képes feltûnés nélkül, nagy távolságra, gyorsan átmozgatni jelentõs haderõt. Ez az egész világ számára figyelmeztetés.

Júliusban Lengyelország ad otthont a NATO-csúcsnak, ezt arra akarja felhasználni, hogy a szövetséget rábírja, növelje katonai jelenlétét Kelet-Európában. A tanácsadó kijelentette: hazája elégedett az amerikai döntéssel, mellyel megnégyszereznék az európai katonai jelenlétre szánt kiadásaikat. Ez annak a jele, hogy korrigálni akarják korábbi tévedésüket – vélte.

A lengyelek az ukrajnai orosz beavatkozás nyomán azt szeretnék, ha két, 3-5 ezer fõs NATO-hadtest állomásozhatna területükön. Az észak-atlanti szövetség eddig vonakodott ilyen döntésektõl, és több ország figyelmeztetett, hogy ez szembemenne a NATO és Oroszország között 1997-ben megkötött egyezséggel.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-02-19 12:49
Sorozásba kezd Szlovákia

Szlovákia hivatalosan is beindította az önkéntes katonai szolgálatra jelentkezõ tartalékosok regisztrációját.
http://888.hu/art...e=hirstart
12 #2 spartakusz
- 2016-02-19 13:02
IMRE KURVÁBÓL KI TUD AKASZTANI A HAMISSÁG:
"...A lengyel szakértõ kitért arra..." A NAGY LÓFASZT LENGYEL EZEK MINDIG HAZUDNAK - ZSIDÓNAK NEVEZETT BÛNÖZÕ - AZ? IGEN AZ!

NE HAZUDJATOK - HÁBORÚS USZÍTÓK VAGYTOK MIND EGY SZÁLLIK!

SPARI...
ui: érthetõ? háborús bûnözõ uszító - háborút - azt generáló!
75 #3 talpi
- 2016-02-19 15:56
Nocsak, már nem villog, hanem folyamatosan ég a beszarás jelzõ készülék. Amerika, állandóan lecsap valahol, persze, teljesen a demokrácia védelme okán.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.56 másodperc
4,460,775 egyedi látogató