Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

KGB Propaganda Ghost: What is Germany Scared Of?

KülföldThe German chancellery has recently been spooked by the idea that Russia might revive its “KGB methods of Cold War propaganda” in an attempt to destabilize Germany; it has therefore tasked its intelligence service to investigate whether the Kremlin really wants to “divide Europe” or are the fears just “an uncontrolled Internet rumor?”

Seeking Kremlin’s Ulterior Motive in Russian-Speaking Girl’s Rape Case in Berlin ‘Wrong’
German authorities have expressed concern over what they describe as “exaggerated” Russian coverage of the recent events in the country.

Among the hot topics is the New Year night in Cologne, which was compared to the Kristallnach (or “Crystal night”, also referred to as the Night of Broken Glass), a coordinated attack on Jews throughout the German Reich on the night of November 9, 1938.

Another issue is the disappearance and suggested assault of a 13-year-old Russian-born girl one morning on her way to school.

Russia's focus on the above events has given the German officials the grounds to suspect the Kremlin of a “propaganda attack” on Berlin.

Right-wing demonstrators hold a sign Rapefugees not welcome - !Stay away! and a sign with a crossed out mosque as they march in Cologne, Germany Saturday Jan. 9, 2016
© AP Photo/ Juergen Schwarz
Mother Says German-Russian Teen Receiving Psychiatric Treatment After Alleged Rape
The chancellery therefore has tasked its Federal Intelligence Service (BND) and the Federal office for the protection of the Constitution to investigate whether the Kremlin has revived its “old methods of Cold War propaganda”, which former KGB (now FSB, Russia’s Federal Security Service) used to “apply skillfully back in the Soviet times”, according to Sueddeutsche Zeitung daily.

The outlet suggests that the Chancellor, as well as the presidential apparatus are closely monitoring the investigation trying to find our is it a purposeful disinformation campaign or “an uncontrolled Internet rumor”?

Read more: Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-02-19 19:35
Német szélsõjobboldali szervezeteket támogat Oroszország a vádak szerint

Az orosz sajtóban a tárgyilagos helyett "célzatos" beszámolók jelennek meg Németországról - mondta a német kormány helyettes szóvivõje.

Eszerint a német nemzetbiztonsági szolgálatok azt a feladatot kapták, hogy tárják fel: az orosz vezetés titkosszolgálati eszközökkel befolyásolja-e a német közvéleményt.

Christiane Wirtz a kormányszóvivõi tájékoztatón azt mondta, hogy a kormány „figyelmesen tanulmányozza az orosz sajtó Németországgal foglalkozó anyagait". amelyek között vannak olyan anyagok is, amelyek egyáltalán nem tárgyilagosak. Ilyen annak az orosz származású berlini lánynak az esete, aki januárban 30 órára eltûnt, és amikor elõkerült, azt állította, hogy „délies kinézetû" férfiak elrabolták és megerõszakolták, de kiderült, hogy csak elrejtõzött szülei elõl.

Az orosz sajtó jelentõs terjedelemben foglalkozott az üggyel, azt sugallva, hogy menedékkérõk Berlinben elraboltak és megerõszakoltak egy orosz származású német lányt, a hatóságok pedig eltusolják az ügyet, hogy ne veszélyeztessék Angela Merkel kancellár menekültpolitikáját.
EZT IS AJÁNLJUK:

A kancellári hivatal megbízta a szövetségi hírszerzõ szolgálatot és a szövetségi alkotmányvédelmi hivatalt – azaz a belsõ elhárítást –, hogy derítse fel: az orosz szolgálatok indítottak-e a KGB gyakorlatát idézõ, úgynevezett "aktív intézkedésekbõl álló programot". Azaz törekednek-e a német politikai viták és a közvélemény befolyásolására.

"Személyesen Angela Merkel kancellárt is érdekli a kérdés, és Joachim Gauck államfõ hivatala is kérdezett már a nemzetbiztonsági szolgálatoktól errõl az ügyrõl."

A berlini vezetést érdekli egyebek mellett az, hogy miért fordulnak elõ erõs túlzások az orosz állami médiumokban: ilyen volt például az, hogy az 1938. november 9-én kezdõdött zsidóellenes náci pogromokhoz, a kristályéjszakához hasonlítják a szilveszter éjjel történt szexuális zaklatásokat és rablásokat.
Fotó: wikipedia.

Fotó: wikipedia.

A két biztonsági szolgálatnak azt is tisztáznia kell, hogy Oroszország próbál-e kapcsolatokat kialakítani jobboldali populista szervezetekkel. A Süddeutsche Zeitung - a francia Nemzeti Frontra és a magyar Jobbikra utalva - azt írta Franciaországban és

"Magyarországon is tapasztalható ilyen."

A müncheni lap azt is tudni véli, hogy a kancellári hivatalt már hónapok óta foglalkoztatja a kérdés, hogy az oroszok támogatnak-e Németországban is szélsõséges csoportosulásokat. A kancellárián úgy vélik, igen. Christiane Wirtz nem kommentálta ezeket az értesüléseket.

A kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetõ védelempolitikai szakpolitikusa a napokban a azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök pénzügyi támogatást nyújt németországi „jobboldali radikális hálózatoknak", és ennek az „ötödik hadosztálynak" a tevékenységét félreinformáló kampányokkal egészíti ki.

Az orosz elnök „stratégiai célja" az Európai Unió megosztása és gyengítése – mondta a CDU politikusa.
http://faktor.hu/...ak-szerint

Diktátorral bratyizik a német titkosszolgálat

A német titkosszolgálat, a BND ügynökei ismét együttmûködnek a szíriai elnök. Basár al-Aszad kémeivel - értesült a német Bild.

A bulvárlap szerint a hírszerzõ ügynökségek az iszlamista szélsõségesekrõl cserélnek információt. Berlin egyébként ellenzi, hogy Aszad hatalmon maradjon, ezt nem tudja elfogadni egyetlen békemegállapodás részeként sem. http://nol.hu/kul...al-1580661

Spiegel: orosz titkosszolgálat hackelte meg tavaly a Bundestag belsõ hálózatát
Több hasonló támadás ért „más NATO-tagállamokat is”

A német biztonsági szervek meggyõzõdése szerint az orosz kormány megbízásából intéztek tavaly heteken át hackertámadásokat a Bundestag belsõ adathálózata ellen - írta szombaton a Der Spiegel címû magazin.
- See more at:http://magyarhirl...WSZfW.dpuf
4 #2 Posta Imre
- 2016-02-19 19:38
Német ügynök volt-e Lenin?

Izgalmas kérdésekkel foglalkozik az a most megjelent kötet, amely az elsõ világháborúról és annak következményeirõl, hatásairól szól.

„Az elsõ világháború” címet viseli a Napvilág kiadó új kötete, mely a német Spiegel magazin tematikus kiadványának fordítása. A könyvben ezért aztán riportokat, interjúkat, tanulmányokat olvashatunk a katonák és a polgári lakosság szenvedéseirõl, a hadieseményekrõl, illetve azok haditechnikai, gazdasági, diplomáciai és titkosszolgálati hátterérõl.

Az egyik interjú John Röhl professzorral készült, méghozzá II. Vilmos császárról. Ebben Röhl említést tesz arról, hogy a német uralkodó, jóval 1918-as bukása után, 1927-ben már egész városok elgázosításának lehetõségérõl kérdeztette meg Fritz Habert, az elsõ világháborús gáztámadásokhoz használt mérges gáz kifejlesztõjét. A gázt Vilmos az újságírók, a zsidók és a szúnyogok ellen akarta bevetni. Egészen pontosan „pestisnek” nevezte a sajtót, a zsidókat és a szúnyogokat, és ehhez saját kezûleg írta oda, Auschwitz elõtt jó pár évvel: „Azt hiszem, a gáz lenne a legjobb.”

Magyarok nem voltak az elsõ világháborúban?

A Stephan Burgdorff és Klaus Wiegrefe által szerkesztett kötetben elfogultságot legfeljebb az arányokat illetõen fedezhetünk fel: a németeken kívül az angolok, a franciák és az oroszok szerepelnek a legtöbbet a mûben. Az osztrákok és az olaszok pedig háttérbe szorulnak. Magyarokról pedig szinte szó sem esik az elsõ világháború kapcsán, amit Hajdu Tibor történész a magyar kiadáshoz fûzött utószavában fel is emleget.

Éppen Hajdu írása kelti fel az érdeklõdést a kötet egyik legizgalmasabb tanulmánya iránt. Hajdu erõsen bírálja ugyanis Fritjof Meyer írását, amely a Lenin „kívánságunk szerint dolgozik” címet viseli. (Ezt az írást a hvg.hu, az eredeti német forrásból, korábban szintén idézte, és foglalkoztunk egy másik írásban is Lenin német kapcsolataival.)

Német ügynök volt-e Lenin?

Meyer szerint a német birodalmi kormány összesen 82 millió aranymárkát bocsátott Lenin rendelkezésére, ebbõl 15 milliót a bolsevik vezetõ 1917 októberi puccsa után kapott. 1918 márciusában aztán Lenin békét kötött II. Vilmos birodalmával, ez azonban már nem segített Németországon, mert csapatait megszállóként a keleti területeken tartotta, így azok hiányoztak az utolsó nagy nyugati offenzívánál, 1918-ban.http://hvg.hu/tud..._ii_vilmos

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.58 másodperc
4,460,651 egyedi látogató