Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Putyinék nagyon elszámolták magukat

KülföldCsak hatszoros? Volt az tíz is! Kellett a pénz a rejtett katonai és egyéb programokra, amiknek nem lehet költségvetése. Mit gondoltok a "magyar olimpia" és stadionépítési láz mirõl szól? Kis zûd ember-kékrõl. A Szocsiban tartott téli olimpia sportrendezvényeinek költsége több mint hatszorosa volt a kormány által jelentett összegnek – árulta el egy orosz bankár.

Az egyik legnagyobb orosz bank, a VTB 24 elnöke, Mihail Zadornov egy televíziós interjúban elmondta, hogy a 2014-es, Szocsiban tartott téli olimpia sportrendezvényeinek tényleges költsége több mint hatszorosa volt a hatóságok által bejelentettnek: nem 230 milliárd rubel (2,9 milliárd dollár), hanem 1,5 ezer milliárd rubel (19 milliárd dollár).
Leváltották az orosz fejlesztési bank vezérét

Ennek finanszírozása "kvázi-költségvetési" volt, mivel a rendezvényekre a pénzt nagyrészt nem a költségvetésbõl folyósították, hanem a Vnyesekonombankon (VNB) keresztül - ami bele is roppant, leváltották vezetõjét, Putyin elnök régi harcostársát.

Az ellenzék is 1,5 ezer milliárd rubelre becsüli a költségeket, szerintük ebbõl 822 milliárd rubel (10,4 milliárd dollár) jött a büdzsébõl - írta a The Moscow Times.

Külföldi szakértõk is keményen ráfizetésesnek mutatják az oroszországi olimpiát. D. Martin Müller, a birminghami egyetem tanára szerint egyedül a közvetlenül a sporteseményekhez kapcsolódó kiadások költsége elérte a 16 milliárd dollárt, de a teljes ár az olimpiához szükséges beruházásokkal együtt 55 milliárd dollár volt, ami több mint 10 százaléka az orosz költségvetésnek.

Nem vált be az az elképzelés sem, hogy a sport- és egyéb turisztikai létesítmények késõbbi bevételei hozzák be a veszteséget. Évente 1,2 milliárd dollárba kerül ugyanis a nagyrészt kihasználatlan infrastruktúra fenntartása. A 10 milliárd dollárért épült vasúthálózat fõvonalán például naponta csupán hat szerelvény halad át mindkét irányban - közölte a phys.org.Link

Hozzászólások

48 #1 ro-zsola
- 2016-02-20 11:59
6 szerelvény ? Mégis mit szállítanak ?
Igazuk van a nyugati " elemzõknek ". Oroszország hatalmas nagy bajban van.
A napokban az " ellenzék " grandiózus tüntetést szervett Moszkvában ami végül egy nevetségesen kislétszámú csoport cirkuszi mutatványának szintjére süllyedt. Sajnos az okokról kevesett árult el a " Szabad Világ független sajtója ". Többmillióan akartak elmenni a tüntetésre csakhogy nem volt pénzük sem busz sem vonatjegyre. A moszkvai lakosoknak pedig a számlák befizetése után még ennivalóra sem futja.
Röviden , tömören az orosz nép nyomorog. Sok lakásban nincs villamosenergia , fûtés , vezetékes víz mert nem képesek fizetni a számlákat.
Kicsit csodálkozom az SzSÁ hozzáállásán. Ha annak idején olyan fontos volt a dúsgazdag Irak majd Líbia " demokratizálása " akkor most mire várnak ?
Ha két évvel ezelõtt olyan fontos volt nekik az " ukrán nép felszabadítása " vajon miért nem törõdnek az orosz néppel ?
Oroszországban gyermekek a fák törzseit rágják éhségükben. Az Orosz Hadsereg morálja katasztrófálisan alacsony , Szibéria lakossága lázadozik a nyomor miatt. A Nyugat viszont cinkosan összekacsintva nézi végig amint Putyin éhendögleszti az orosz népet.
Remélem hogy a " nagy demokratizáló Ámerika " meg az " emberi jogok miatt annyira aggódó EU " együttes erõvel fognak fellépni Putyin ellen. Sajnos diplomáciával semmit sem lehet elérni. Nem kell jópofizni. Az összes F-15 és F-16 géppel neki kell menni az oroszoknak. Méghogy Sz-400 ! Meg T-14 Armata. Ugyanmár ! Nem érnek azok lófaxt sem. Nem kell megijedni holmi AK-47 xarságoktól. Az oroszokat simán mindenféle gond nélkül le lehet verni.
267 #2 Perle
- 2016-02-20 23:21
Rozsola? Biztosan te írtad ezt a baromságot?
4 #3 Posta Imre
- 2016-02-21 07:54
Látom nem vettétek az Irán-iát!
83 #4 Sbert
- 2016-02-21 08:24
Már kezdtem aggódni, néhány Egyedünk állapota miatt. Aludtam is erre egyet, biza!
De mint látni, reggelre meglett a Válasz is!
Nahh, ígyenté az a Helyös Út!
Ebben az Irán-ban! :)
33 #5 vizilo
- 2016-02-21 09:10
Ehez annyit hogy nem minden az aminek latszik . En Ceausescu rendszerben nöttem föl amikor egy szemejre egy honapban adtak egy vajat 10 tojast es egy kilo hust es senki nem halt ejhen, mindenki megtalalta a forrast azaz az eldugott kamrat. gondolom ez Oroszorszagban sincs maskepp a szegenyseg jobban össze tartja az embereket jo pelda Cuba .Cubat se tudta megtörni " Ragogumi " orszag . Ismerve az Oroszokat es mentalitasukat büszkesegük es függetlensegüket nem lehet penzel megvenni. A " metelt "nepe viszont az anyjat is megdugna penzert többeközt ez a nyugati orszagokra is ervenyes sikerül a zsirafokank kirtani az emberiseget belölük az elmult 70-evben ! Jo pelda az Osztrak kancellar 360° fordulat ha veszejbe az " elvtarsai " !
48 #6 ro-zsola
- 2016-02-21 10:09
Botond , ne ficánkolj !
Megleptél Perje , veled szemben mások az elvárásaim. Te is tudod mekkora nyomorban élnek az oroszok. A Szukhoj T-50 projekt is befulladt mert nem volt rá kellõ mennyiségû dollár : http://karpathir....opakodoja/
Elnézést kérek amiért nem tárgyaltam ki a " szerelvény " témát. Remélem nemcsak Imre lesz az egyetlen aki tudja mit jelent a " szellemvonat " terminológia : http://www.vesti....id=2722979
Február 17-én robbantásos " terrorista " merénylet volt Ankarában. A támadásban " véletlenül " megdöglött 22 török pilóta : http://dima-piter...09497.html
Oroszországban hivatalosan is betiltják a prostitúciót : http://ura.ru/new... viszont ettõl még " borzasztóbb dolog történt Németországban " : https://ruposters...meckij-sud
Ukrajna és az ivóvíz esete : http://cont.ws/po...?_utl_t=fb
Megértem ha vannak akik nem képesek felfogni az " irán-iát " . Talán ez az egyik oka : http://wolna-pols...zyzm-filmy ( a gyengébbek kedvéért egy kis összefoglaló a zsidó-fasiszmusról )
Örményország és a MIG 29 : https://ruposters...-v-armenii erre " véletlenül " : http://www.lragir...view/47028
Orosz " csoda " Szíriában : http://ria.ru/wor...32785.html , az SzSÁ meg magyarazgátna a " bizonyítványt " : http://votat.md/2...shingtona/
A hét igazi durranását viszont az angolok produkálták. Nagy a pofájuk az EU -ban csakhogy amint " fel is kell mutatni valamit , rögtön maguk alá xarnak ". Anglia tesztelte a legújjabb " Brimstone " rakétáit : http://eer.ru/a/a...2016/42219
No , 9-bõl 9 ! Az bizony 100 %
És még ezek a faxfej " angolok " akarnak nekünk pofázni ?
A tegnapi napon sok örömhír érkezett be. Egyes értesülések szerint Aleppo ( Szíria Sztálingrádja ! ) közelében legkevesebb 800 ISIS faxfej döglött meg.
Belgrádban NATO ellenes tüntetés volt.
Más
Ha Putyin a " magyarokkal " akar tárgyalni , magához rendeli Orsóst
Ha Putyin a bolgárokkal akar tárgyalni , elmegy Szófiába.
Március 3-án Putyin Szófiába látogat.
Más
Orsós Moszkvába megy " talpat nyalni ". Hazajön , hallgat mint akinek " betömték a száját ". Elmegy Brüsszelbe és rábólint a migránsok befogadására. Nem furcsa ez ?
Más
Tegnap megrendezték a közkedvelt " Majdan " harmadik felvonását. Egyes elemzõk szerint ebbõl akár " polgárháború is lehet ". A " majdanovec " nincs megelégedve a " zsidobanderovec " vezetéssel. Az átlagukrán úgy gondolja , az ukro-fasiszta uralom sokkal rosszabb mint a Janukovics-Diktatúra.
Egyik jelszó Kievben : " Halál a zsidókra ". Érdekes hírek jöttek Ukrajnából. Állítólag az egyik atomerõmûben " gondok akadtak " ( ismét ). Ezen már túl vagyuk , 1 majdan - 1 szórakozás valamelyik atomerõmûvel.
A pontos információkat jelenleg " elrejtették " . Az lehet hogy a hír " kacsa ". Emelett Walzman ugyanabban a tévhitben ringatja magát mint annak idején Hitler. Nemlétezõ hadosztályokat irányítana a keleti térségbe.
162 #7 fapipa
- 2016-02-21 22:34
na !!! lássátok az orosz technikai hátteret

http://www.pto.hu...rium-isis/
4 #8 Posta Imre
- 2016-02-22 06:17
Rozsola, milyen szellemvonat? Ki lát itt szellemeket? Ha az atomszerelvényre utalsz, szerintem van belõle legalább kettõ.
Az indiai (indusz) párjákat kihagytad a sorolásból és Kína is mocorog már rendesen.
48 #9 ro-zsola
- 2016-02-22 09:46
India és Kína " messze " van
Mellesleg az Sz-500 képes leszedni a mûholdakat is. Honnan tudják ? Hááát potyognak , eltünnek , pályát módosítanak az ámerikai katonai mûholdak.
Ámerika visszavonta bombázóit Szíria közelébõl. Na , kb ennyit a nagy pofázásról
Alakul a helyzet
Botond mondtam már neked , ne ficánkolj. Senki sem kiváncsi a " liberális nézetekre "
4 #10 Posta Imre
- 2016-02-22 18:08
cdn.topwar.ru/uploads/posts/2016-02/1456047705_1.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.80 másodperc
4,458,121 egyedi látogató