Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A magyaroknak nem jár a nyugdíj

BelföldKellett erre 6 év, hogy a sok géniusz rájöjjön, mit is akarnak annyira "ünnepeltetni". Hol voltak ezek 2010-ben? Ja, hogy most kell "bukni" a mutatványnak? Bármikor dönthetnek úgy, hogy nemzetgazdasági érdekekre hivatkozva csökkentik vagy visszatartják a nyugdíjakat.

Az atv.hu egyik olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy az egyik legnagyobb, külföldi érdekeltségû biztosító hazai csoportja úgy próbál a nyugdíjcélú életbiztosításra ösztönözni, hogy azt állítja: az Alaptörvényben már nem szerepel a társadalombiztosítás intézménye. Az állam bármikor dönthet úgy, hogy drasztikusabban csökkenti a nyugdíjakat, mert a nyugdíjra nincs alkotmányos garancia, nem jár alanyi jogon az állami nyugdíj.

A portál utánajárt és ugyanerre a következtetésre jutottak a nyugdíj-biztosítási szakértõk is. Szerintük az, hogy a jogi szabályozás már szociális hozzájárulási adónak hívja a nyugdíj-biztosítási járulékot, azt jelenti, hogy a kormányoknak nem feltétlenül kell a nyugdíjra fordítaniuk az adónak minõsülõ összegeket.

Az Alkotmánybíróság ugyan a lecserélt alaptörvény alapján korábban kimondta, hogy a társadalombiztosítási rendszerbe befizetett hozzájárulást, annak mértékéig védi a tulajdonjog, de Szentpéteri Nagy Richárd alkotmányjogász szerint az új Alaptörvény értelmében senkinek sem jár alanyi jogon az állami nyugdíj. Ez nem jelenti azt, hogy ne létezne törvényi szabályozás alapján mûködõ rendszer, de azt igen, hogy a korábbi Alkotmányba foglalt szociális biztonsághoz fûzõdõ jogi garanciát a Fidesz megszüntette.

Erre elsõként Mihályi Péter közgazdász figyelt fel. A szakember szerint az állam szociális szerepfelfogása az új Alaptörvénnyel olyan, mintha valakinek égne a háza. Neki mindenféle befizetés nélkül jár a tûzoltóság szolgáltatása, de ha ez elmarad, nincs kinél reklamálni a leégett ház miatt. Azzal, hogy a Fidesz kivette az Alkotmányból a „társadalombiztosítás” szót, felszámolta a lehetõségét, hogy a nyugdíj egyoldalú változtatásakor felsõbb fórumhoz lehessen fordulni.

Mihályi szerint a munkáltatók 27 százalékos TB-t fizetnek alkalmazottaik után, de az csak a költségvetési törvényben dõl el, hogy abból a kormány mennyit költ egészségügyre, nyugdíjra. Nem számít, hogy az elmúlt 30 évben ki mennyit fizetett. Alkotmányjogi garanciák híján nincs hova fordulni, ha az állam úgy dönt, hogy nemzetgazdasági érdekekre hivatkozva csökkenti, átcsoportosítja, vagy visszatartja a nyugdíjakat.Link

Hozzászólások

159 #1 vanyusha
- 2016-02-23 15:01
A nyugdíjt nemcsak munkaviszony után igényellte, jópár magyar,s van olyan aki csak hallot arról hogy ezt mások azért kápták mer dolgoztak valamikor valahol.sõt a muncha,szürnyûség,Muss Sein,dolog!

Egyszer volt egy nagy csoda,
Neve: birka-iskola.
Ki nem szólt, csak bégetett,
Az kapott dicséretet.

Ki oda se ballagott,
Még jutalmat is kapott,
Így hát egy se ment oda,
Meg is szünt az iskola
272 #2 Kameleon
- 2016-02-23 15:23
#2 | Kameleon - 2013. június 14. 10:36:58
http://magyarnemz...t=0#c43490

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pGy8dUIpp3w[/movie]
4 #3 Posta Imre
- 2016-02-23 18:50
Tajgaréme, mert Kárpátalja már magyar terület megent, csak még nem jelentették be hivatalosan. Vissza kell szoktatni az "elszakított" részeket és ki nem xarja le, hogy az itteni ostoba birka mit béget?
99 #4 MORMOTA1968
- 2016-02-23 20:32
Mi kell a pénznyomtatáshoz? No ez nem találós kérdés akar lenni. Elõször is akarat. Hoppá, pont az nincs! Nyomdagépek. Ja, azt az elsõ Orsós kormány átadta, vagy nem, nem tudom, de akkor szüntették meg a magyarországi kamatmentes pénznyomtatást. Papír. Az van. Festék. Beszerezhetõ. Akkor mirõl beszélünk!? Nincs pénz nyugdíjakra! Ugyanmán! Ott pihenget az a számlákon, az országunk, népünk kifosztóinak számláján, mán ha létezik és nem csak számlapénz. Mert hogy az USA-ban csak 3%-a, nálunk talán 5%-a létezik a valós, kézzel fogható pénznek, a többi levegõbõl elõállított, nem létezõ pénz. Na erre a nem létezõ pénzre megy rá sok százezer, millió élet és személyes vagyontárgy. Felveszed a kölcsönt banktól, takarékszövetkezettõl, visszafizeted kamatostul, a forgalomban lévõ létezõ pénzbõl, amit kemény munkával kerestél meg, (ez a pénz persze hiányozni fog valahonnét) erre a kölcsönadott levegõ pénzt törlik a számítógépes rendszerbõl és csak a visszafizetett kamat marad. Ennyire egyszerû ez a több száz éves trükk és az emberek milliói gürcölnek és döglenek bele nem létezõ pénzek, kamatok visszafizetésébe. Ha megtartanák azt a pénzt is, amit állítólag kölcsön adtak neked, (pedig az csak a forgalomban lévõ pénzbõl történt, mivel a pénz akkor keletkezik, mikor valaki kölcsönt vesz fel) akkor ku@va gyorsan hatalmas infláció keletkezne és a lufi kidurranna. Beszéljünk össze emberek, vigye vissza mindenki, állam és magánszemély az összes pénzt amivel a bankároknak tartozik kamatostul. Ja, hogy az lehetetlen! De nem azért mert lehetetlen volna egy ilyen akciót megszervezni, hanem azért, mert nincs és soha nem is volt annyi létezõ készpénz forgalomban, mint amennyi
a teljes adósság kamatokkal együtt. Van mondjuk ezer milliárd létezõ papír és fémpénz, hogy fizetsz vissza ebbõl kamatostul 100 ezer milliárd adósságot. Sehogy, fizikai képtelenség visszafizetni valamit a semmibõl. Ugye az a fránya "rejtett zsarnokság!" Élve nyúznám meg ennek a monopoli játéknak az összes résztvevõjét. Ennyire ostoba volna az emberiség? Még annál is százezerszer, milliószor ostobább! Vegyük vissza a pénzkibocsájtás jógát és a pénzrendszerünk feletti ellenõrzés jógát és holnapra természeti katasztrófák tucatjai, pénzügyi válság (pénzkivonás a forgalomból) polgárháború sújtaná az országot. Megtudják tenni ezt velünk ezek a sátánfajzatok? Simán! Van elég rühes, ostoba, agyatlan, gazdijáért nyüszítõ, veszett kutya aki kiszolgálja õket papírszemétért cserébe és még annál is több Isten báránykája, fanatizált birka, párt szolga, gój vadbarmok tömegei, akik az utolsó szálig kiirtanák a fehér fajokat, egymást, amíg a zsidók kényelmesen hátra dõlve háborús bevételeiket számolgatnák. "Nyugaton a helyzet változatlan". Ez a legnagyszerûbb elsõ világháborús könyv és film. Fõleg az a rész, ahol megkérdezi egyik katona a másikat. Te! Miért is öljük mi egymást tulajdonképpen, kiknek is a kedvéért? Nem szó szerint idézve.
75 #5 talpi
- 2016-02-23 20:51
Mormota!
Itt a nagy igazság, csak sajna, sokan, azt gondolják a "bankkártya" pénz. Pedig nem, Monopoli az is kicsiben, csak neked, csak a Te érdekedben. Ja, hogy a használata viszont pénzbe kerül, háááát persze, különben, hogy a francba vennék el tõled a sarcot, :( Sok hülye, aki nem hiszi, hogy bizony a "fizetést" joga van készpénzben kérni-Pedig de :)
30 #6 osmagyar
- 2016-02-23 20:57
Elküldtem a cikk írójának:
Tisztelt Farkas György Úr!

Mosolyogva olvastam a http://24.hu/belfold/2016/02/23/a-magyaroknak-nem-jar-a-nyugdij/ cikkét, melyben úgy ír, mintha valaki felhívta volna a figyelmét az Alaptörvény hiányosságára és eddig senki nem tudott errõl. Ajánlom figyelmébe az alábbi videót:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pGy8dUIpp3w
Közzétéve: 2012. május 7. és a megnyitások száma 300 ezer felett van. Mondja, Ön eddig hol élt? Nem szokott tájékozódni? Vagy most szóltak, hogy meg kell írni ezt a cikket? Akkor rossz hírt közlök, mert nem csak a nyugdíj nem jár, hanem a TB sem. De tudja mit? Írok cifrábbat is: az Alaptörvény hatályba helyezése jogi nonszensz! Az Alaptörvény szövegét megtalálja a http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK13055.pdf oldalon, innen fogok idézni.

NEMZETI HITVALLÁS
"Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét."

ZÁRÓ ÉS VEGYES RENDELKEZÉSEK
"2. Ezt az Alaptörvényt az Országgyûlés az 1949. évi XX. törvény 19. § (3) bekezdés a) pontja és 24. § (3) bekezdése alapján fogadja el."

Lefordítva: elõször nem ismerik el az 1949. évi alkotmányt, majd az el nem ismert alkotmányra hivatkozva vezetnek be újat, hiszen az 1949. évi kommunista alkotmány az az 1949. évi XX. törvény! És ezt jó pár képviselõ aláírta Isten és ember elõtti felelõssége tudatában.

Ehhez mit szól? Ezt meg meri írni? Ha már inog a bili, akkor boruljon! Indulhat a lavina, úgyis ez a terv!
Itt is érdekes dolgot láthat/hallhat:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=n3fWEnuBA-U
https://www.youtube.com/watch?v=_vogvWwG-wU&feature=player_embedded

Itt meg még érdekesebbet olvashat:
http://postaimre.magyarnemzetikormany.com/news.php

Kíváncsi leszek ebbõl mikor lesz cikk!

Üdvözlettel:
egy nyitott szemmel élõ magyar
37 #7 HER
- 2016-02-23 21:17
https://www.youtu...hUh8EIvl-o
TV2 Napló arról, hogy nem lesz nyugdíj
116 #8 livia
- 2016-02-24 16:53
Szerintem ez csak egy újabb lehúzás, reklám. Melyik szidó bankra, vagy biztosítóra merjem rábízni a "megtakarításomat"? Jól (el) tudják kezelni az ember pénzét. Tudnék róla mesélni.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.71 másodperc
3,410,769 egyedi látogató