Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nem akarták megölni Orbán Viktort

BelföldPont, mint a "cigány gyilkosságok" esete. Tavaly novemberben a Terrorelhárítási Központ (TEK) elõzetes letartóztatásba helyezett két férfit, sajtóértesülések szerint Orbán Viktorral szembeni merénylet gyanúja miatt. Az ORFK és a Fõvárosi Fõügyészség nyilatkozataiból azonban kiderült: nem akarták megölni a miniszterelnököt.

A TEK tavaly november végén fogott el két férfit, M. Pétert (60) és R. Gyulát (62), akik a gyanú szerint egy kormánytagot akartak kivégezni. A Népszabadság írta meg elõször, hogy a hatóságok több fontos bizonyítékot is lefoglaltak náluk, ami arra utalhat, hogy Orbán Viktor meggyilkolására készülhettek, bár a rendõrség a nyomozás érdekei miatt nem árult el részleteket.

A TEK akkor egy kiemelten védett személyre hivatkozva intézkedett, és a Népszabadság forrása szerint a miniszterelnök az egyetlen kormánytag, akit a terrorelhárítás véd. Így bár hivatalosan nem erõsítették meg, a sajtóban elterjedt, hogy Orbán Viktor ellen készültek merényletre. Ebben közrejátszott az is, hogy másnap, a kommunizmus emléknapján az államfõ programját is megváltoztatták: megtartotta a beszédét, de az elõzetes tervekkel ellentétben utána nem vett részt a kegyeleti sétán a Terror Háza Múzeumhoz.

A Hit Rádió érdeklõdésére az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) közölte, hogy

a Készenléti Rendõrség lõfegyverrel és lõszerrel való visszaélés elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást két gyanúsított ellen.

A nyomozást felügyelõ Fõvárosi Fõügyészség arról tájékoztatta a rádiót, hogy az ügy két gyanúsítottja legalább március 24-ig elõzetes letartóztatásban marad.

A Fõvárosi Fõügyészség ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a fõügyészség „merényletre vonatkozó, vagy esetleg arra utaló nyilatkozatot az eljárás során egyáltalán nem tett”.

Mégsem a Nemzeti Hadsereg tagjai

A két gyanúsított Volvóját a XI. kerületben állították meg, de csak azután, hogy – a TEK megfogalmazása szerint – jó elõre „kimenekítették" Orbán Viktort onnan, ahol az elõzetes információk alapján lecsaptak volna rá a támadói.

Az autó csomagtartójában két géppisztoly, több tucat lõszer és hangtompító is lapult.

tasnádi lászló államtitkár (fotó: kormany.hu)Tasnádi László államtitkár (Fotó: kormany.hu)
Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára késõbb azt mondta róluk, hogy a két férfi a Magyar Nemzeti Hadsereg tagjainak vallja magát. A szélsõjobboldali szervezet azonban határozottan visszautasította ezt.

„Azt sem tudom, hogy valóban megtörtént-e ez a letartóztatás. Arról pláne nincs információm, hogy ez a két személy létezik-e”

– mondta Orosházi Ferenc, a Magyar Nemzeti Hadsereg „tisztje” a Hit Rádióban. Azt is kifogásolta, hogy a neve többször is felmerült az üggyel kapcsolatban. „Engem miféle jogalapon mutogatnak a nyilvánosságban? Mi az igazsággal viseljük a háborút, ami azt jelenti, hogy egy kiló papírral többet el tudunk érni, mint egy kiló vassal, amivel az utcán hadonászunk. Az igazság fegyverével harcolunk” – fakadt ki.

Korábban a Facebook oldalán is tiltakozott az ellen, hogy a Magyar Nemzeti Hadsereg hírbe került az állítólagos merénylettel.

„Nem stílusunk, nem is volt és nem is lesz lesbõl vadászni valakire. Ehhez a módszerhez nem megfelelõ a genetikai felépítésünk”

– írta.

A két gyanúsítottról a Magyar Nemzet Online írta meg, hogy mindketten büntetett elõéletûek. Egyiküket azért ítélték el 2015 májusában, mert lõszereket hozott be az országba. A másik pedig 2014 novemberében szabadult a lõfegyverrel visszaélés miatt kiszabott 7 és fél éves szabadságvesztésébõl, így már különös visszaesõ. A lap úgy tudja, hogy a két férfi ellen a készülõdõ Orbán-merényletre továbbra sincs más bizonyíték, mint a lehallgatásaik felvételei, ezek a beszélgetések azonban zavarosak.

atv.hu
Link

Hozzászólások

118 #1 keepfargo
- 2016-02-24 09:25
fel kellett melegíteni (buz-d´-ítani) a témát? nem kell megölni, megölte ö már saját magát. ami még megvan belöle az majd eldolgozgathat egy munkatáborban...
orstein politikailag ugyanolyan halott, mint elödei, mint a rendszer, mint a zsizsikek...a jövö nem lehet az övék.

A múlt az az övék volt, azért is nézünk ki úgy, ahogy kinézünk.
99 #2 MORMOTA1968
- 2016-02-24 19:08
Idei évre vajon milyen álmerényleteket tervez, szervez meg a Ma-gyarmatországon tevékenykedõ Moszad, CIA, MI6 és stb... és stb... titkosszolgálatok, vagy a magyarnak hazudott titkosszolgálat? Ez egy vicc volt, ez az álmerénylet! Hülye aki komolyan vette valaha is. De várható a párizsihoz hasonló akciók, már csak a TEK kedvéért is, hogy legyen munkájuk. Valahogy csak be kellene vezetni azt a magyarországi "patrióta törvényt".
Errõl dumált legalábbis az a biztonságpolitikai szag-értõ is, aki már most tudja, hogy veszélyben vagyunk. Fõleg a zsidó vezetés miatt. A franciák jó része már tudja honnét jön a görény bûze, a magyarnak mondottak többsége viszont még sík hülye, sõt! Nem az elsõ ember mondta már nekem ugyan azt, mikor ilyen kényes témákat hozok fel, hogy jobb az ilyenekrõl nem is tudni, minek idegesítse magát feleslegesen, tenni úgy se tud ellene semmit. Ez aztán a hozzá állás! Pontosan
ezek miatt a hülyék miatt tartunk ott, ahol tartunk. A lelki békéjük fontosabb számukra, mint az igazság felismerése, a tanulás, hogy ne lehessen õket többé átverni, meg és félrevezetni. Õk még az ellenségeinknél is veszélyesebbek. A buta, tudatlan, ostoba ember mindig is az ellenséges erõk legnagyobb támogatói voltak. Akarva-akaratlanul. Mocskosul rühelem õket! De
a gyûlölöm se volna túl erõs kifejezés. s_ezt-ni
238 #3 bivaly
- 2016-02-25 20:36
" Nem akarták megölni Orbán Viktort".

Igen nagy kár !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
3,405,286 egyedi látogató