Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kémet foghattak Orbán kormányában

BelföldMég viccnek is baromság. Az összes zsidó = kém! Elõzetes letartóztatásban van két személy, akik a rendõrség gyanúja szerint az Egyesült Államoknak és a Nemzetközi Valutaalapnak kémkedtek Magyarországon – állítja a Válasz.hu. A lap szerint egyikük Demján Sándor üzlettársa volt, másikuk a fejlesztési tárca fõosztályvezetõ-helyetteseként, majd 2015-ig a Magyar Nemzeti Kereskedõház stratégiai tanácsadójaként dolgozott.
Hirtelen kirúgta õket az OTP és a Mol

A Heti Válasz még 2013-ban írt arról, hogy a magyar nemzetbiztonsági szervek „körberajzoltak” egy olyan amerikai gyökerû magánvállalkozást, amely pénzügyi forgalmi adatokat továbbíthatott az Egyesült Államokba. Az Átlátszó ezen a héten arról számolt be, hogy az Egyesült Államoknak, az IMF-nek és a Svájci Alapnak való kémkedéssel gyanúsítják a magyar hatóságok az amerikai bejegyzésû Arcade LLC tulajdonosát, Maxin Norbertet, valamint a cég magyarországi képviselõjét, B. Béla Szabolcsot.

Maxin annak a közvetve amerikai tulajdonban lévõ Polygon Informatikai Fejlesztõ és Tanácsadó Kft-nek volt stratégiai igazgatója, amely 1990 óta foglalkozott banki kártyarendszerek és adatbiztonsági rendszerek támogatásával Magyarországon. A társaság partnere volt az OTP-nek, a Molnak, a K&H-nak, az MKB-nak és a CIB-nek is, de 2013 májusában az OTP és a Mol megvált tõlük. A bank feltehetõen titkosszolgálati jelzések nyomán blokkolta Maxinék számláit, az olajtársaság pedig kitiltotta épületeibõl a Polygon munkatársait.
A mûkincsvédelem nyomoz a kémkedés miatt

B. Béla Szabolcs hivatalos életrajza szerint az elsõ Orbán-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatal munkatársa volt, majd 2006-ig az Egyesült Államokban tanult. Ezután tanácsadó volt a parlament gazdasági bizottsága mellett, majd a Maxin érdekeltségébe tartozó Arcade Kutatási és Fejlesztési Kft-t irányította. A 2010-es kormányváltás után a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fõosztályvezetõ-helyettese, majd 2015-ig a külügy alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedõház üzleti stratégiai tanácsadója volt.

Az Átlátszó híre szerint Maxin és B. Béla Szabolcs ellen különleges körülmények közt zajlik a nyomozás, az ügy iratai nincsenek titkosítva, Maxin ügyvédje pedig azt is érthetetlennek tartja, hogy miért a Nemzeti Nyomozó Iroda mûkincsvédelmi alosztálya nyomoz kémkedés gyanújával. A jogi képviselõ azt is jelezte, hogy Maxin haditechnikával kapcsolatos tevékenységet is folytatott, ami miatt folyamatos nemzetbiztonsági átvilágítás alatt állt.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
3,397,338 egyedi látogató