Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Filmajánló!

KultúraAz már biztos, hogy meg fogom nézni! Ki nem hagynám ilyen elõzetes után.

Egyiptom istenei (Gods of Egypt). Színes, magyarul beszélõ, amerikai kalandfilm, 127 perc,

részlet a kritikából:

"...Adottak az istenek, akik Egyiptom földjén az emberek között járnak, mi több, fáraóként uralkodnak, vér helyett arany folyik az ereikben, nagyjából három méter magasak és csodaszépek (mondjuk ez alól pont a két fõszereplõ kivétel, Gerard Butler Széth-ként úgy néz ki, mint egy alkoholista villástargonca-sofõr, a Trónok harcából ismerõs Nikolaj Coster-Waldau Hóruszként pedig tiszta Jumurdzsák, turbán nélkül). Ozirisz át akarja adni a trónt Hórusznak, Széth bepipul, lemészárol szinte minden istent, kivájja Hórusz szemeit és rabszolgasorba kényszerít mindenkit. A változás akkor toppan be, amikor egy tolvaj (Brenton Thwaites) segítségével Hórusz visszaszerzi az egyik szemét, majd néhány sivatagi óriás vérgilisztával meg szfinxszörnnyel történõ csetepaté után helyre teszi a világ rendjét. Közben még befigyel Geoffrey Rush Rá napistenként, aki egy szipiszuper ûrhajóról lövöldözi fényköpõ alabárdjával a Cthulhu-szerû ûrgalandférget. KOMOLYAN!

Mindeközben Hórusz és a tolvaj folyamatosan zrikálja egymást, de ezt oly tenyérbemászó hatásfokkal, hogy Hacsek és Sajó sírva kérné, hagyják már abba. Két negédes szerelmi szál is akad, az egyik émelyítõen geil, a másik meg feleslegesen túlexponált és csak azért van, hogy Hórusz morális tartást, a franchise pedig folytatást kapjon. Utóbbin igencsak csodálkoznék, az eddigi prognózisok során jó, ha 15 millió dollárt fial majd a film az Egyesült Államokban, ami több, mint ciki egy ekkora (140 millió dollár) költségvetésnél.

A legjobban a rendezõ Alex Proyas-t, a Dark City, A holló és az Én, a Robot direktorát sajnálom, aki a 2009-es (szintén borzasztó) Képlet óta nem készített egyetlen filmet sem. Ha a legutóbbi fiaskó után önkéntes számûzetésbe vonult, akkor most minimum örökre Egyiptomba kell mennie dromedár-trágyát gereblyézni."

Forrás: Link

Hozzászólások

2 #1 gerry
- 2016-02-26 18:33
[movie=youtube]https://youtu.be/1tsTp6FnoZE[/movie]
4 #2 Posta Imre
- 2016-02-26 18:40
Gerry, most akartam nézni oroszul, de még nem tették fel. Már párszor meghivatkoztam itt is, mert igencsak "antiszemitának" néz ki és igencsak arról szól amirõl itt is megy a vau-vau, még ha "mesének" is tûnik.
83 #3 Sbert
- 2016-02-26 19:57
Nem vagyok egy nagy filmesztéta, de szeretek filmet nézni. Véleményem is van, mint a szagértõ hölgyeménynek (Margaret Pomeranz ausztrál filmkritikus), ha nem tetszik, valami.
Még nem figyelt be ez a film, de rámegyek.
Különösképp, mert ha már Jupiter Jonásné is elõkerûlt ebben a linkben olvasható jegyzet alapján, hogy mennyire unalmasan semmitmondó a film.
Annak meg (lásd a szerzõ???, bal felsõ sarok, név, pofázmány is sokat elmond.... ), akinek nem jön át az Ascending Üzenete, attól semmit sem kell várni, csak ilyen lehúzó fröcsögést. Elvégre nem Szól (vagy Fánky) kölkérõl mögy a rizsa másfél órán át!
Ennek tudatában: Várom is ezt a kékhátteres "filmnek látszó" kockasorozatot, ezer örömmel!:)
4 #4 Posta Imre
- 2016-02-26 20:35
Sbert, a filmet nem azért készítik már nagyon rég, hogy nézd, hanem azért, hogy üzeneteket közvetítve programozzanak. Azért készülnek, hogy lásd! Csak amiatt érdekel még némileg a terület, mert olyan üzeneteket küldenek rajtuk keresztül, amivel dekódolni lehet a többi ingert, amivel ingerelnek.
238 #5 bivaly
- 2016-02-27 05:40
Nem vagyok nagy filmnézõ, igazából igen ritkán nézek meg filmeket, mivel moziba nem járok minimum 25 éve . Válogatós vagyok, a'fféle gurman. De !!! Esetenként úgy bele van mondva a "tuti" a plebs pofájába, hogy csuklom a meglepetéstõl, hogy magyar kitûnõ szinkronnal ez így nyilvánosságra van hozva !? Igen, azoknak akik értik . Az "átlagember" meg, aki egy selejt búgócsiga IQ-jával rendelkezik, ( nulla) az meg néz , és rohadtul "élvezi", hogy Ricardo legközelebb mit mond Paulinának ! A rombolásra való igazi buzdítás is így van "megalkotva", ugyanott ! Erre eklatáns példa a Hair . Szó szerint, rombolj le mindent, rúgd fel a konvenciókat, leginkább atz erkölcsöt ! A "kis szöszkét" magától értetõdõen megdugja mind a négy "barát" ! Hurrá, négy apja van a gyereknek ! Benne van a "megtorlás" is. Burger megy a hullamezõre, a "jutalom nem marad el" ! Ehhez, hogy lásd, megint csak kor, és tapasztalat kell, meg fõleg gondolkodási képesség, éedemi dolgokon.
Leírnom is kár volt.
238 #6 bivaly
- 2016-02-27 05:44
Eszembe jutott !

Többedszer megnézve "A keresztapa"-t, leesett nekem is ám a tantusz, hogy a mellékszál sokkal fontosabb, mint a fõcsapásirány ! Elemezgessétek kicsit a Corleone, kontra Mayer, plusz kubai helyzet !
Nem is arról szól a film amirõl szól ! Természetesen nekem sem egybõl esett le ! ( A tantusz, a húsz fillér, meg a gatyám !)
12 #7 spartakusz
- 2016-02-27 05:57
http://filmezz.eu...luZy0xPTg=

bivaly erre gondoltál - megnézem ma én is

spari
110 #8 gabesz
- 2016-02-27 07:18
Nézzétek a "Gengszterkorzó" sorozatot, na ott van ám kazár maffia rendesen. Arnold Rothstein, Meyer Lansky, Manny Horvitz stb. Mind valós karakterek ahogy pl. ez a cikk is mutatja: http://trendmagaz...ezer-lanya "Mivel az FBI kudarcot vallott, így az adóhatóság szállt rá Lansky vállalkozásaira, de õ ekkor is meglépett: Izraelben telepedett le. Ott azonban nem maradhatott sokáig, bûnügyei miatt hazadeportálták. Ezután az amerikai kormány gond nélkül bíróság elé állította, de Lansky ügyvédei szétcincálták az esküdtszék bizonyítékait, így végül minden vádpont alól felmentették." ezek a patkányok mindig megússzák...
118 #9 keepfargo
- 2016-02-27 07:43
mozikázunk, mozikázunk, a temetök meg üresek?

már rég meg kellett volna tölteni öket avh-s zsizsik pribékekkel, országvesztökkel, csótánnyal és egyéb férgekkel

jó, jó, de elöbb még ezt a kis filmet nézzük má´meg ! meg a tv-t, meg igyuk meg a sörikét is, menjünk el a buliba, a talira, a szeköndhendre, meg a tönk szélére...majd aztán - de akkorasztán!!!(afganisztán, de tisztán)
83 #10 Sbert
- 2016-02-27 07:45
"Csak amiatt érdekel még némileg a terület, mert olyan üzeneteket küldenek rajtuk keresztül, amivel dekódolni lehet a többi ingert, amivel ingerelnek."
Ebben egyetértünk, Imre bátyó!
Akik nem értik, azok írnak mindent össze.
Olyan ez, mint a burgonyafóliának: Titka van annak is mikor, mög miért köll nyitogatni aztat...
De erre, viszonylag kevesen alkalmasak manapság.
Áldás!
;)
254 #11 mujko
- 2016-02-27 07:55
Akik kedvelik a mûfaj ajánlóm azoknak .
http://filmvilag....ilm/209177
A lényeg a Selyemút védelme Jeckie Chan,John Cusack ,na meg betettek egy zsidót is Adrien Brody .
12 #12 spartakusz
- 2016-02-28 09:05
Ezt a filmet néztem ma - és ajánlom nektek is!

http://filmezz.eu...RpbmctMT02

róla ez jutott eszembe , már akkor tudták, a filmben meg a megoldás:

"...YYYYYYYYYYYYY

„…Ha egy gallyat letörünk az ágról, a fáról is letörjük. Ha az ember összeveszik embertársaival, önmagát az egész emberiségbõl kiszakítja. Az ágat idegen kéz tépi le: felebaráti gyûlöletével az ember önmagát taszítja ki az emberi közösségbõl….”
Mercus Aurelius

Imperator Caesar Marcus Aurelius Verus Augustus, általánosan elterjedt néven Marcus Aurelius császár, született Marcus Annius Catillius Severus (Róma, 121. április 26. – Vindobona vagy Sirmium, 180. március 17.) – a Római Birodalom császára (161. március 7. – 180. március 17.)

Innen:

https://hu.wikipe...1sz%C3%A1r

http://www.citatu...Aurelius/4

http://www.citatu...Aurelius/4

tisztelettel: id. Kiss László
267 #13 Perle
- 2016-02-28 18:56
Azért fial ilyen keveset a film, mert egy szó sem esik benne a Kivonulásról, Mázos bolyongásairól a sivatagban.Így még egy nyamvadt Uszkár díjat sem zsebel be az alkotó gárda.
s_kot
A filmek nem csak burkolt üzeneteket küldenek. Némelyik amerikai film nyílt ellenséges politikai propagandát közvetít, fõként orosz, kínai és Irán ellenest.
Egy tegnap este a TV-ben bemutatott amerikai filmben e az egyik szereplõ kijelentette, hogy az "irániak terroristák". Vártam volna, hogy a másik szereplõ ellenkezzen ezzel a kijelentéssel, de nem reagált rá senki a filmben.
Átment a filmes "szakemberek??" rostáján ez a film is. Aki a megvásárlás elõtt megnézte, talán éppen emiatt vette meg, tûzette mûsorra a filmet.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.99 másodperc
3,890,968 egyedi látogató