Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Imre, nézd mit írt Bayer Zsolt

KultúraIlyet nem szokott a nagy zsidóvédõ írni, valami fordulat jöhet. Felhívja a figyelmet arra, amit már a többség észre sem vesz: Link
Azért ma olvastam zsidó cikket, hogy kiakadtak, a Páva utcai zsinagóga akarták a szobrot tenni: Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2016-02-28 20:35
Forbidden.
Lementette valaki?
4 #2 Posta Imre
- 2016-02-28 20:40
Tûrhetetlen (1.)
Donáth György, Bayer Zsolt, koncepciós per, antiszemita, történelem, II. világháború, belföld, szoboravatás, szobor, vélemény.
2016. február 27. 15:39

Egyszer s mindenkorra elég volt abból, hogy pusztán a zsidó szenvedéstörténeten keresztül szemléljük a történelmet, és ennek alapján írjuk a hivatalos kánont. Elég volt, elég volt, elég volt!

„Tiltakozom az 1919-es és az 1945 utáni söpredék mai utódainak gyalázatos megnyilvánulásai ellen! Ezek, ha tehetnék, holnap vagy holnapután ismét ölnének. Épp oly kéjesen, mint elõdeik. Mindezeken túl pedig itt az idõ kimondani, egyszer s mindenkorra elég volt abból, hogy pusztán a zsidó szenvedéstörténeten keresztül szemléljük a történelmet, és ennek alapján írjuk a hivatalos kánont. Elég volt, elég volt, elég volt! (...)

Donáth György antiszemita volt?

Az volt. Mint korának számtalan kiváló, megfellebbezhetetlen tehetségû, nagyságú embere, akik nélkül egyszerûen nem is létezne magyar kultúra és magyar história. Ha pusztán az antiszemitizmus elegendõ ok lenne arra, hogy kitagadjunk valakit a magyar pantheonból, akkor nem lenne ott helye Petõfi Sándornak, Herczeg Ferencnek, Kosztolányi Dezsõnek, Márai Sándornak, Németh Lászlónak, Illyés Gyulának, Szabó Dezsõnek, Féjának, Erdei Ferencnek, Móricz Zsigmondnak – úgy általában a népieknek, és históriánk számtalan nagyságának. Ráadásul az antiszemitizmus számos esetben vád csupán, s elég hozzá, ha valaki akár egyszer életében rosszat vagy igazat írt a zsidókról. Arról nem is beszélve, hogy a ’19-es patkánylázadásban és tömeggyilkosságokban sajnos felülreprezentált magyarországi zsidóság – tagjai többségének akarata és szándékai ellenére – maga is tehet arról, hogy »kivívta« a többségi társadalom mély ellenszenvét és haragját.”

Magyar Hírlap Bayer Zsolt: Tûrhetetlen (1.)
37 #3 HER
- 2016-02-28 21:23
Miket beszélnek ezek? " Morgen 2016. február 27. 16:50

21

Nincs értelme zsidózni. Itt az a lényeg, hogy akarhat-e bármit is magyar!
Amikor dolgozni kezdtem a kommunisták zsidóztak a legélénkebben. Mégis velük állt össze az SZDSZ.
Nincs kizárólagosság. Ma , amikor egy pusztító háború elõtt állunk, el kell döntenünk: Meg akarjuk-e menteni a menthetõt.
Magyarok, zsidók, cigányok és az itt élõ nemzetiségiek!
Mert: "A nagyvilágon e kívül nincsen számodra hely"!
Jobb, ha tudjuk."
http://tortenelem...ment359896
2 #4 gerry
- 2016-02-29 00:00
Mi a különbség???

2016. február 27. 15:39

Egyszer s mindenkorra elég volt abból, hogy pusztán a zsidó szenvedéstörténeten keresztül szemléljük a történelmet, és ennek alapján írjuk a hivatalos kánont. Elég volt, elég volt, elég volt!

Tiltakozom az 1919-es és az 1945 utáni söpredék mai utódainak gyalázatos megnyilvánulásai ellen!...


...és a Magyar Hirlap így kezdi:


Bayer ZsoltTûrhetetlen (1.)

Álláspont. Faggyas Sándor kollégám a tegnapi lapszámban már megtette, de muszáj folytatnom a kiállást Donáth György mellett.

Bayer Zsolt - 2016.02.27. 01:27

Egyszersmind tiltakozom az 1919-es és az 1945 utáni söpredék mai utódainak gyalázatos megnyilvánulásai ellen! ..Mintha kevergetne valaki valamit - vagy én nem értem? Most melyiket mentsem el?
139 #5 jozsef toth
- 2016-02-29 09:41
gerry!
Mentsd el mind a kettot!
Ugyse mesz vele semmire!
Minden megy szepen a tervezett uton.s_f-ang
137 #6 balu
- 2016-03-01 07:21
Bayer Zsoca a maga módján "insider", érdemes odafigyelni, hogy mit ír. Olyan, mint a szélkakas, meg lehet tippelni az írásaiból a trendeket. De ha nagyon elharapózna a zsidózás, annak a tapasztalatok alapján inkább az a célja, hogy újabb kiváltságokat (pl. az egyébként hatóságilag személyi jogok miatt hivatalosan nem számontartott nemzetiség alapján való különengedélyes fegyverviselés stb.) boxoljanak ki maguknak. Mert félnek, mint mindig, de most "nagyon fognak félni" ebben a rohadt antiszemita országban, aminek amúgy a tulajdonosai.
137 #7 balu
- 2016-03-01 07:25
Itt az a breuerpress-es cikk a "mi nem szobrot állítunk", nem hosszú meg nem is tudom, mi olyan különleges benne, de mindegy
---------------------
Mi nem szobrot állítunk!
2016. február 27, szombat, 07:39

Mi nem szobrot állítunk!

Radvánszki Péter Simon rabbi a Páva utcai zsinagóga rabbija a hetiszkaszról, a szobrokról beszélt.

Egy különleges Szombatfogadás elõtt kérdezem az aktuális hetiszakaszról, mis az, mit kell tudni róla?

Ki tiszá a hetiszakasz címe, ez azt jelenti: Amikor megszámlálod. Ez a hetiszakasz egy népszámlálás javaslattal kezdõdik, de nem ettõl lett híres ez a rész, hanem az aranyborjú miatt, aminek a mai napra is van aktualitása, hiszen egy szoborról szól, amit felállítanak, amit azonban végül összetörnek, azaz elvisznek. A mostani szobrot is elvitték. Mózes a történetben a szobrot összezúzza, az aranyport pedig megitatja a néppel. Felmerülhet a kérdés, hogy ezt miért tette, mit is jelent ez a tette.

Hogyan lehet ezt a mai istentisztelet kapcsán aktualizálni?

Elsõként úgy, hogy tartsuk meg azt az üzenetet, a szobrok nem fontosak, nem szobroknak, hanem az embereknek, a közösségnek van ereje! Az összefogással, amit az elmúlt napokban is láthattunk, hiszen egy komoly közösségi erõ mutatta meg önmagát, sikerült elérni, hogy ez a szobor, innen pár méterre eltûnjön, azt még nem tudjuk, hogy véglegesen, vagy csak ideiglenesen.

Kicsit más kérdés, de a közösséghez is kapcsolódik. A zsidó, hagyomány megemlékezik rendszeresen az elhunytakról. Mit lehet errõl tudni?

Igen, ezt jahrzeitnek nevezik az askenázi közegben, de ez is kapcsolódik a mai naphoz. Mi nem szobrot állítunk az elhunytnak, hanem a nevével emlékezünk rá az imában, az énekben, elmondjuk a Kadist, azaz az Isten nevének a megszentelését. Fontos, hogy mi a névvel, a bennünk lévõ emlékekkel emlékezünk, evvel éltetjük az illetõt, aki már csak lélekben van együtt velünk.

Ha már a nevek említésre kerültek, Ön nemrégiben lett édesapa, a gyermekét kirõl nevezték el?

Jonatánnak hívják a fiamat, ennek több bibliai történet is az alapja, hiszen nem csak az almát hívják így, hanem több Jonatán is szerepel a Tanáchban, Ezra könyvében, Dávid történetében, ahol Dávid legjobb barátját is Jonatánnak hívják, tehát nagyon sokrétû a kisfiam nevének a jelentése.

Mit lehet kívánni egy fiatal rabbinak, aki elsõ zsinagógájában teljesít szolgálatot?

Nem nekem kell, hanem a közösségnek, mégpedig épülést és erõt, további összetartást.

Köszönöm a beszélgetést.

Breuer Péter
267 #8 Perle
- 2016-03-01 13:32
A " magyar" sajtó valahogy nem említette, hogy az uszkárdíjas holo filmet a magyar állam 500 millióján felül a Kárpótlási szervezet is támogatta.
http://www.jpost....ilm-446410

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.95 másodperc
3,899,468 egyedi látogató