Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Két izraelit megkéseltek Jeruzsálemben, a palesztin elkövetõt lelõtték

KülföldA kés ugyan remek eszköz, de illene lõfegyvert és komolyabb vasakat is bevetni a zsidó terrorista megszállókkal szemben, hogy ne az legyen a hír, hogy a késsel könnyû sérülést okozott, de õt szarrá lõtték. Hol a zesélyegyenlõség? Demokráciát! Két ultraortodox zsidót könnyebben megsebesített egy palesztin támadó szombaton Jeruzsálemben, az elmúlt hét immár sokadik késes támadásának elkövetõjét megölték - közölte a rendõrség és a mentõk.

A rendõrség terrorcselekménynek minõsítette az esetet. Az elkövetõ egy 16 éves kelet-jeruzsálemi palesztin fiatal volt, a támadást az óvárosának legforgalmasabb kapuja, a Damaszkuszi kapu közelében részén követte el.

Néhány órával késõbb ugyancsak a Damaszkuszi kapu közelében egy 19 éves palesztin férfit akartak igazoltatni izraeli rendõrök gyanús viselkedés miatt. A fiatalember két rendõrt súlyosan megsebesített késsel, mire a környéken járõrözõ más izraeli rendõrök golyózáport zúdítottak rá. A palesztin támadó életét vesztette, de egy rendõr is megsebesült saját társai lövéseinek következtében.

Az utóbbi nyolc napban már tizennégy alkalommal követtek el késes támadást izraeliek ellen palesztinok. Az eddigi incidensekben két izraeli vesztette életét, további 19-en pedig megsebesültek. A támadók közül hetet öltek meg a hatóságok.

Orvosi és rendõrségi források szerint szombatra virradó éjjel a kelet-jeruzsálemi Suafat menekülttáborban életét veszette egy 22 éves palesztin férfi is, akit több lövés ért az izraeli biztonsági erõkkel való összecsapásban. Két napon belül õ a második palesztin férfi, akit ebben a kelet-jeruzsálemi negyedben öltek meg.

A Gázai övezet és Izrael határán két palesztin kamaszt - egy 13 és egy 15 éves fiút - értek halálos lövések szombaton, amikor ismét összecsapások robbantak ki az izraeli állásokra köveket, molotov-koktélokat és égõ gumiabroncsokat dobáló palesztinok és izraeli katonák között. Az összetûzésekben további tíz palesztin megsebesült.

Emellett a Gázai övezetben belehalt sebesüléseibe egy újabb palesztin, aki az övezet és Izrael határánál lezajlott elõzõ napi összecsapásban sebesült meg, és ezzel hétre emelkedett a pénteki incidens halálos áldozatainak száma.

Iszmáil Haníje, a Gázai övezetet irányító Hamász radikális palesztin szervezet vezetõje pénteken üdvözölte és egy új intifáda (palesztin népfelkelés) kezdetének nevezte az Izraelt és a megszállt területeket jelenleg sújtó erõszakhullámot, és "az intifáda erõsítésére és fokozására" szólított fel. A héten a Gázai övezetben mûködõ Iszlám Dzsihád mozgalom is intifádára szólított fel.

Eddig még sem az izraeli vezetõk, sem pedig a mérsékelt ciszjordániai vezetés nem beszélt "harmadik intifádáról". Az elsõ ilyen palesztin népfelkelés 1987 és 1993 között volt, míg a második 2000 és 2005 között, és palesztin részrõl több mint 5 ezer, az izraeli oldalon pedig mintegy 1200 halálos áldozatot követelt.

A felek közti feszültség legújabb kiélezõdésének hátterében az áll, hogy a palesztinok vádjai szerint Izrael a korábbiaknál szigorúbb ellenõrzés alá akarja vonni a jeruzsálemi Templomhegyet, ahol fontos zsidó és muszlim szent helyek is találhatók.

Az ellenségeskedés újbóli kiélezõdése óta elsõ ízben, pénteken egy zsidó fiatal támadt késsel négy palesztinra a dél-izraeli Dimóna városában. A támadót elfogta a rendõrség.

Az Egyesült Államok pénteken "a lehetõ legmélyebben" elítélte az izraeli és a palesztin civilek elleni támadásokat, és mindkét felet nyugalomra intette.

MTILink

Hozzászólások

78 #1 Matyi
- 2015-10-11 00:04
Imre, az egybe-sült államok egy beszari democsokratikus zsidók által vezetett állam és most már annyira kapkodnak hogy azt se tudják mihez csatlakozzanak. Semmi önbecsületük, vagy identitásuk! A másik meg az, hogy ez a földrész, beszélve a jelenkorrol, a palesztinoké volt..akik allig ha tudnak felfegyverkezni egy két sajátgyártmányú rakétával...miközben az országukat leromboló, megfosztó zsidó cionista haderö a legújabb hadi technikával iigazságtalanúl kiírtja öket. Arról nem is szeretnék beszélni hogy egy idöben ezen a területen a mi öseink laktak..persze ez is megérdemelne egy pár szót...de maga ez a cikk is már úgy van beállítva, hogy ha valamin rágodni szeretnék... s_ratata
78 #2 Matyi
- 2015-10-11 00:10
Ez a ´Mise´kategória...tudod, hogy azok veszekednek valamin, ahol, sem-mise az aminek látszik, mert ami létezhetne, illetve ami a valóság, arról ök már föleg nem tudnak..se az egyik, se a másik..
78 #3 Matyi
- 2015-10-11 00:29
Amúgy meg leszögezve ( a rohadt mocskos zsidót) bármelyik kontinensen, most már ideje lenne mindenkinek tullépni a hülyeségeket és felismerni...hogy egy egyetlen akadály az ami univerzális!!! Kemtrail elmélet, vagy patkánycsapda..szóval..nem akarom idézni, de nagyon értelek! Söt, a legfaszább a dologban az hogy közel se vagyok olyan képzett, tanult ember mint Te mre, de élni akarok..és az életet szolgálni akarom..tehát látom hogy mi az ami ellenem dolgozik és mi az amit ki kell pusztítanom ha életbe akarok maradni! Bzdmeg milyen egyszerü!!!
4 #4 Posta Imre
- 2015-10-11 08:38
Matyi, elõbb-utóbb mindenki meghal. Vagy legalábbis majd mindenki. De meghalni is csak az tud, aki él. A "játék neve": Élet! Sok ezer éve, de milliókat is mondhatsz, megy már ez. Mi a gond?

Izraeli vadászgépek kezdték el bombázni Gázát

Az izraeli légierõ gépei két célpont ellen hajtottak végre légicsapásokat vasárnap Gázában válaszul arra, hogy a térségbõl rakétákat lõttek ki Izrael déli részére.

A palesztin hatóságok szerint a bombázásokban egy terhes nõ és a hároméves kislánya vesztette életét, egy ötéves kisfiú és egy férfi pedig megsérült. Szemtanúk szerint Gázavárosban, a Hamász tábora körül a robbanások olyan erõsek voltak, hogy a környéken több ház is összedõlt, míg a lakóik bent aludtak.http://444.hu/201...azni-gazat
69 #5 Szalonna
- 2015-10-11 10:44
Lehet önkéselés volt. Ezektõl kitelik, a rájuk kilõtt rakéták is folyton lakatlan területen csapódnak be.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.81 másodperc
4,462,195 egyedi látogató