Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Megvendégelte az izraeli nagykövetet, ezért megfosztották a mandátumától

KülföldMegfosztották szerdán a mandátumától azt az egyiptomi képviselõt, aki egy hete vacsorán látta vendégül otthonában Izrael kairói nagykövetét, Haim Korent.
Megvendégelte az izraeli nagykövetet, ezért megfosztották a mandátumától


Egyiptom egyik legvitatottabb személyisége, Taufík Okkása hatalmas felháborodást váltott ki az arab köztársaságban példátlannak számító lépésével. Vasárnap a törvényhozás legidõsebb tagja, Ahmed Kámel rátámadt az ülésterembe belépõ Okkására és levetett cipõjével ütlegelni kezdte a meglepett képviselõ fejét és hátát.

Okkását a házelnök eredetileg egy parlamenti vizsgálóbizottság elé idézte, amely eltiltotta a médiaszemélyiségbõl lett honatyát a következõ tíz ülésen való részvételtõl. A törvényhozók azonban nem voltak megelégedve a szerdán ismertetett ítélettel, és megszavazták Okkása teljes eltiltását.


A szavazók mintegy 98 százaléka voksolt a "cionista entitás nagykövetét" vendégül látó politikus mandátumának megvonása mellett a CBC Extra címû hírcsatornának betelefonáló képviselõk szerint. Hangsúlyozták: hatáskörét túllépve megsértette Egyiptomot, valamint az állami vezetés és a parlamenti házelnök szuverenitását, mivel mindezt engedély nélkül tette.

haim korenHaim Koren

Az egyiptomiak az Izraellel 1979-ben kötött békeszerzõdés, és


a diplomáciai kapcsolatok felvétele ellenére a zsidó államot tartják elsõ számú ellenségüknek egy tavalyi felmérés szerint. Izrael abszolút tabunak számít az egyiptomi közéletben.


Maga Okkása is számtalan alkalommal jelentette ki a saját tévécsatornáján esténként sugárzott mûsorában, hogy Egyiptom az ország destabilizációját célzó amerikai-cionista összeesküvés áldozata. Ennek megfelelõen nagy volt a meglepetés, amikor népszerû mûsorában bejelentette, hogy meghívja a nagykövetet, mondván, hogy Egyiptom legégetõbb problémáit kívánja személyesen megoldani.

Az al-Jaum asz-Szábe címû napilap szerdai címlapján egy montázs látható, amelyen a - most már csak volt - képviselõ egy izraeli zászlót lenget, és amely mellett ez olvasható nagy piros betûkkel: bilincset Okkásának!

Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016-03-02 20:05
Ennek az irigylésre méltó parlamentnek legfeljebb a 2 %-a lehet más vallású.. Egyikük lehet a cipõvel elagyabugyált képviselõ. Nem csak amiatt, hogy idegen zászlót lengetett, hanem azért mert saját tévécsatornája van. Ez utóbbira azért korábban is felfigyelhettek volna a képviselõtársak.
Lesz ebbõl még Egyiptomból való kivonulás is.

Nálunk másképp végzõdött volna a történet. A verekedõ képviselõt zárták volna ki a parlamentbõl. A sértett pedig világgá kiáltotta volna bánatát az ellene irányult "antiszemita" támadás miatt, és tovább lengetné a zászlót.
4 #2 Posta Imre
- 2016-03-03 09:59
Kristály methtel bukott egy német politikus

Volker Beck a német parlament zöldpárti frakciójának egyik legismertebb alakja. Egész politikai pályafutása alatt kiállt a kábítószerek legalizációjáért, mindig is azt mondta, hogy hiba büntetni a fogyasztókat. Beck 2002 - 2013 között a Zöldek frakcióvezetõje volt.

A politikusnál szerdán a rendõrök kristály methet, vagyis illegális kábítószert találtak. Volker Beck együttmûködött, amikor átkutatták.

Beck a parlamenti mandátumát megtartja, de néhány tisztségérõl lemondott, így többek között nem õ vezeti a továbbiakban a Német - Izraeli Parlamenti Barátságcsoport nevû szervezetet. (deutsche welle)http://444.hu/201...-politikus

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.49 másodperc
4,461,917 egyedi látogató