Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Feljelenti az ÁSZ a 3 milliárdnyi EU-s pénzt lenyelõ állami céget

BelföldAz Állami Számvevõszéknek sem adta ki a gazdálkodási tevékenységére vonatkozó dokumentumokat az Emmihez tartozó Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. Az ÁSZ feljelentette a céget.

Az Állami Számvevõszék (ÁSZ) az ügyészséghez fordult, mert nem lehetett végrehajtani az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. számvevõszéki ellenõrzését, ugyanis a cég nem bocsátotta rendelkezésre a szükséges dokumentumokat.

Az ÁSZ szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: törvényi felhatalmazás alapján ellenõrzik az állami tulajdonban lévõ gazdálkodó szervezetek vagyonmegõrzési és gazdálkodási tevékenységét, valamint ezeknek a kormányzati szektor hiányára és adósságállományára gyakorolt hatását.

Közölték: az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. 2011 és 2014 közötti vagyonmegõrzési és gazdálkodási tevékenysége számvevõszéki ellenõrzéséhez szükséges dokumentumokat nem bocsátotta az ÁSZ rendelkezésére a cég. Az ellenõrzést ezért nem tudták végrehajtani, annak kérdéseit nem lehetett megválaszolni a dokumentumok hiánya miatt. Az ÁSZ feljelentést tett az ügyészségen.

Mint írták, a korábban zánkai, jelenleg budapesti székhelyû Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. alaptevékenységébe az ifjúsági turizmus, az oktatás, szabadidõs, egészségturisztikai-rehabilitációs, sport- és rekreációs programokhoz, valamint szakképzéshez és felnõttképzéshez kapcsolódó szolgáltatások tartoztak.

A tulajdonosi jogok gyakorlását az állami vagyon felügyeletéért felelõs miniszter látta el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ (MNV) Zrt. útján, majd 2012. április 1-jétõl a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2014. október 28-tól pedig az Emberi Erõforrások Minisztériuma vált a tulajdonosi jog gyakorlójává – olvasható a közleményben.

A 444.hu még tavaly júniusban írt arról, hogy az eredetileg a zánkai úttörõtábort kezelõ Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft., amely elõbb a közigazgatási minisztérium, majd az Emmi cége volt, 2013-ban 3 milliárd forintnyi EU-s pénzt kapott egy „Ifjúság.hu – a sikeres nemzedékért: Átfogó ifjúsági szolgáltatásfejlesztés a köznevelésben tanuló diákok esélyegyenlõségének növelése érdekében” címû projektre. A kft. akkori vezetõje Siklódi László Levente volt fidelitasos, illetve volt veszprémi fideszes önkormányzati képviselõ, akinek jó kapcsolatai voltak a szintén a veszprémi Fidelitasból induló Mihálovics Péterrel, aki az Új Nemzedék Jövõjéért program koordinációjáért felelõs miniszteri biztosi széket is kapta.

A lap azt írta, a 3 milliárdnyi projektpénzbõl meglepõen sokat költöttek kommunikációs kampányra a Szijjártó Péter régi barátja, Kuna Tibor által vezetett Young and Partnersnél, de más fideszes kötõdésû cégeket is megbíztak különbözõ zsíros üzletekkel.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
3,386,514 egyedi látogató