Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Forradalmi emlékév lesz 2016

BelföldNofene! Semmi holokosztos zsidó cafrang, hanem "forradalom" és egy kommunista g.ci és egy lebukott zsidó besúgó ad arcot hozzá? Tiszta sor. Kormányhatározat született arról, hogy 2016-ot az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévének nyilvánítják. Az emlékév fõvédnöke Kövér László, az Országgyûlés elnöke, védnöke pedig Wittner Mária lett.

A kormány emlékbizottságot hozott létre a 2015. október 23. és 2017. június 16. közötti idõszakra, amelyet Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere vezet, társelnöke Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum fõigazgatója, egyetemi tanár. Õ felel az emlékév koordinációs feladataiért kormánybiztosként. A feladatai közé tartozik majd a programok egyeztetése mellett az emlékbizottság munkájának szervezése, a bizottság munkáját segítõ történészcsoport és a civil szervezetekbõl álló tanács összehívása, valamint a forradalom és szabadságharc eseményeit feldolgozó és bemutató, a köznevelés rendszerében alkalmazható oktatási segédanyag kidolgozása. Az emlékbizottság állandó tagja az elnök és társelnök mellett a belügy-, a külügy-, a honvédelmi, az igazságügyi és a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter is. A határozatban felkérik a Magyar Nemzeti Múzeum és az Országos Széchényi Könyvtár fõigazgatóját, a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Mûvészeti Akadémia, valamint a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság, illetve a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökét is, hogy állandó tagként vegyen részt a munkában. A kormány a bizottság feladatai közé sorolta, hogy javaslatot tesz az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójával kapcsolatos megemlékezések, ismeretterjesztõ programok szervezésére, emlékhelyek létrehozására. A bizottságnak fel kell kutatnia azokat, akik harcoltak vagy segítették a forradalmat, illetve nyilvánosságra kell hoznia a megtorlásban részt vevõk nevét is. Oktatási segédanyagokra és mûvészeti alkotásokra is javaslatot kell tennie a testületnek, amelyben ki kell emelni a lengyel társadalom szimpátiáját és segítõkészségét is.
Link

Hozzászólások

118 #1 keepfargo
- 2015-10-11 12:27
kezdhetnék az ünneplést azzal, hogy ünnepélyesen bekasztlizzák biszku bélát (kényszermunkára: amig tud dolgozni, kapna enni, utána már nem), a tömeggyilkos elmebeteg kommunistát, akinek fiatal srácok százainak (v. ezreinek?) vére tapad mocskos kezeihez. a 600 rongy nyugdíját pedig szétoszthatnák a rászorulók között - nem lenne gond értelmesebbre fordítani azt a pénzt (sem)
66 #2 9323elitelt
- 2015-10-11 12:39
A wittnermaca fõvédnök? Hát ki más???
Fúj, undorító!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.40 másodperc
3,406,478 egyedi látogató