Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Lemondott a lengyel hadsereg öt tábornoka

KülföldÁtdobják õket az itteni qvazsidó tábornoki bandához, tanácsadni! Az FSZB tisztogat. Lemondott a lengyel hadsereg fõparancsnokságának öt magas rangú tábornoka - erõsítette meg péntek este a lengyel nemzetvédelmi tárca szóvivõje, Bartlomiej Misiewicz a korábban megjelent sajtóértesüléseket. A média szerint a lemondások a nemzetvédelmi miniszter által kilátásba helyezett kádercserékkel függenek össze.


Hivatalosan nem tették közzé a lemondott tábornokok nevét, de a média úgy tudja, hogy igen komoly fejleményrõl van szó, hiszen köztük van a fõparancsnokság vezérkari fõnöke, Ireneusz Bartniak tábornok, valamint a szárazföldi haderõnem, a haditengerészet, illetve a páncélos erõk és légiszállítású alakulatok parancsnoka is.

Misiewicz azt mondta: a lemondásokról szóló sajtóértesülések megelõzték a tárcához hivatalosan benyújtott lemondásokat. "A katonák a sajtó közvetítésével kommunikálnak feletteseikkel" - vélekedett a szóvivõ, aláhúzva, hogy "rendkívül negatív" véleménnyel van az ilyen magatartásról. Egyben sajnálkozott amiatt, hogy a lemondásokra nem sokkal a júniusban esedékes, 27 ezer lengyel és külföldi katona részvételével tervezett Anakonda-16 fedõnevû lengyelországi hadgyakorlat, valamint a júliusi varsói NATO-csúcstalálkozó elõtt került sor.

Tomasz Siemoniak volt nemzetvédelmi miniszter, a fõ ellenzéki erõ, a Polgári Platform képviselõje péntek reggel az RMF FM lengyel kereskedelmi rádiónak nyilatkozva úgy vélte: a tízfõs fõparancsnokság öt tábornokának távozása "csak a jéghegy csúcsa", s más hivatásos katonák is távoznak majd.

Az üggyel jövõ szerdán a lengyel szejm nemzetvédelmi bizottsága foglalkozik. Ennek elnöke, a kormányzó Jog és Igazságosság képviselõje, Michal Jach "tüntetésnek" minõsítette az öt tábornok egyidejû döntését. Aláhúzta ugyanakkor, hogy a helyzet nem csökkenti a lengyel fegyveres erõk harci készségét. "A hadseregben elég sok tehetséges, fontos posztok betöltésére képes tiszt akad" - fûzte hozzá Jach.

A lengyel nemzetvédelmi tárca adatai szerint a mintegy 100 ezer fõs lengyel hadseregben a tavalyi év végén 121 tábornok teljesített szolgálatot.

A lengyel sajtóban pénteken megjelent kommentárok a lemondásokat közvetlen összefüggésbe hozzák Antoni Macierewicz lengyel nemzetvédelmi miniszter napokban tett bejelentésével, miszerint a lengyel hadseregben "nem futnak be ezentúl karriert" azok a katonák, akik 1989 elõtt, azaz még a szocialista korszakban kezdték el szolgálatukat, illetve akik a szovjet tisztiiskolákban végeztek.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016-03-05 11:34
Le lesznek cserélve " nato-kompatibilis" katonai vezetõkre. Oroszország elleni támadáshoz készítik fel odaátról Európát, amit már akkor sejtettem, amikor norvég lett az észak atlanti fõtitkár, Európa élére odatuszkoltak egy lengyelt.
4 #2 Posta Imre
- 2016-03-05 12:21
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=niqrrmev4mA[/movie]

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.40 másodperc
4,462,031 egyedi látogató