Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az európai sajtó gyûlölethadjárata Magyarország ellen

KülföldA jewrópai zsidó lázít a cionista újizraeli "magyar" gecik ellen. Melegszik a hely, nem? Ennyi buzi zsidót egy helyen! A Die Welt ízléstelennek nevezte Seehofer látogatását; a Bild Cipraszt élteti; a Süddeutsche Zeitung embertelennek, míg a Frankfurter gonosznak nevezte Orbán Viktort.

Több német lap Horst Seehofer bajor miniszterelnök budapesti látogatásával kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal szombaton. A Bild pedig közölte a honlapján elõzõ nap kivonatosan már ismertetett interjúját Alekszisz Ciprasz görög kormányfõvel, aki Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor menekültválság-kezelési tevékenységét vetette össze. Ciprasz erõsen ferdítve seggnyaló interjújára a külügy már válaszolt is. A görög miniszterelnök nem úszta meg szárazon.

A konzervatív Die Welt "Seehofer Strausst utánozza" címmel közölt kommentárt, amelyben a szerzõ, Jacques Schuster felidézte, hogy Franz Josef Strauss néhai bajor miniszterelnök aktív külpolitikát folytatott, azért is, hogy meggyõzõdjön saját fontosságáról és hergelje a kancellárt. Hozzátette, hogy Seehofer is így jár el, Orbán Viktor magyar kormányfõnél tett látogatásának az volt a célja, hogy emlékeztesse a németeket, mit gondol a kancellár menekültpolitikájáról. Kiemelte, hogy "a bajor miniszterelnöknek jogában áll rámutatni a kormány gyengeségeire és hibáira a menekültválsággal kapcsolatban, és a magyar kormányfõ meglátogatásához is van joga, viselkedése azonban nem ízléses, külpolitikai kirándulásainak pedig komikus és hamis jellege van."

A liberális Süddeutsche Zeitung "Szubnacionális" címmel közölt kommentárt, amelyben a szerzõ, Heribert Prantl szintén felidézte Franz Josef Strauss munkásságát, és megjegyezte, alapvetõen nincs abban kivetnivaló, hogy egy politikus haszontalan, felesleges dolgokkal tölti az idejét. "Az viszont problematikus, ha ennek révén megtorpedózza a német Európa- és menekültpolitikát." Hangsúlyozta:

Seehofer egy olyan politikusnak udvarol, aki a menekültválságban a nemzeti különút és a menekültekkel szembeni embertelenség politikáját követi."

A konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung "Tengelyhatalmak" címmel közölt kommentárt, amelyben a szerzõ, Berthold Kohler egyebek között azt írta, hogy Horst Seehofer a bajor választók gyönyörködtetését szolgáló programjának részeként látogatott el Angela Merkel kancellár legismertebb ellenfeléhez. "Ugyanakkor a szuper- és tengelyhatalmak csúcstalálkozója nem fedi el, hogy mennyire korlátozott München befolyása Berlinben, és abban is lehet kételkedni, hogy ez a befolyás növekedik majd a Merkel-tábor szemszögébõl nézve a gonosz új birodalmában tett baráti látogatás révén."

A Spiegel Online hírportál a berlini fal felépítésének kezdete elõtt nem sokkal Walter Ulbricht keletnémet pártvezetõ által tett híres kijelentést - miszerint Senkinek sem áll szándékában falat építeni - felidézve "Seehofer Orbánnál: Senkinek sem áll szándékában Merkelt gyengíteni" címmel közölt írást. A szerzõ egyebek között kiemelte: "Horst Seehofer és Orbán Viktor ugyan azt állítja, hogy mindketten támogatni kívánják a kancellárt, de nem túlzottan valószínû, hogy ezt a kancellári hivatalban is így látják."

A Financial Times az európai feltörekvõ demokráciákat fenyegetõ belsõ veszélyekrõl közölt írást, kitérve a magyar kormány politikájára. A brit gazdasági napilap szerzõje, David Clark, a Russia Foundation nevû londoni székhelyû kutatóintézet elnöke a következõket írta: "ma már nem a kommunizmus újjáéledése fenyegeti a szovjet kísérlet romjaiból sikeresen felépült nyitott, plurális, piacorientált térségi társadalmakat, hanem elsõsorban a populista autoriter jobboldal, amely illiberális Európát akar, zárt határokkal és zárt elmékkel."

A szerzõ szerint ennek a folyamatnak a zászlóvivõje az Orbán Viktor vezette magyar kormány, amely hatalomra jutása óta "aláásta a bírói függetlenséget, korlátok közé szorította a médiaszabadságot, és nyíltan deklarálta azt a szándékát, hogy az Oroszországhoz és Kínához hasonló országok autoriter gyakorlatát akarja másolni."

A szerzõ szerint Magyarországon olyan mértékû visszalépés történt, hogy ha az ország ma kérné felvételét az Európai Unióba, kétségtelenül elutasítanák, azzal az indokkal, hogy a koppenhágai feltételrendszerben felsorolt alapvetõ demokratikus normákat sem teljesíti.
Oké...

A kritikát elegáns és illendõ dolog elfogadni, a mocskolódást viszont nem szabad szó nélkül hagyni. Bár nem akarom megvédeni a kormányt (meg tudja magát), én mindenesetre örülök, hogy se szilveszter elõtt, sem azután nem erõszakoskodtak migránsok magyar nõkkel, örülök, hogy nincsenek "dzsungel" szerû táborok, ahol ártatlan gyerekeket erõszakolnak. Örülök, hogy Magyarország betartja a vonatkozó és kötelezõ schengeni szabályokat, miközben nálunk regisztrálták a legtöbb menedékkérelmet Németország után, és örülök, hogy szabadon dönthetünk arról is, hogy szeretnénk-e kvótákat, miközben pont az EU az, aki saját uniós jogrendszerébe ütközõen próbál eljárni, megerõszakolva a tagállami hatáskört.

Persze minden éremnek két oldala van, de jobb mindkettõt alaposan megvizsgálni. A tapasztalás és a történelem majd úgyis felmenti azt, akinek a válságos helyzetben igaza volt.

(FT, Spiegel, Die Welt, MTI)Link

Hozzászólások

118 #1 keepfargo
- 2016-03-06 13:12
"a menekültekkel szembeni embertelenség" politikája ??

Mi van abban embertelen, hogy a "menekülteket" annak látjuk, amik valójában: katonasorba érett férfiak egyelöre fegyvertelen, de máris agresszív tömegének, akik csak idö kérdése hogy mikor mennek át fegyveres üzemmódba ?

A valódi menekültek, a szíriai gyermekes családok egy elenyészö törtrésze ennek a több százezres, tucatnyi háború-nem-sújtotta országból egycsapásra, mintegy varázsütésre, érkezö tömegböl.
A szíriaiakat a magyar migráns-politika menekültnek tekinti, a többit pedig annak, amik valójában. Mi van ebben embertelen? A természetes ösztön, hogy legalább most az egyszer saját magunknak ne hazudjunk, mert az életünkbe kerülhet?
267 #2 Perle
- 2016-03-06 23:33
A Financial Times szerint ma nem vennék fel Magyarországot az unióba.???? Bezzeg a tõlünk délre fekvõ néhány balkáni ország a maga elmaradottságával, szervkereskedõ vezetõjével megüti az EU-s szintet. Õket tárt karokkal várják.:o

Mellesleg a szír menekült áradat el sem indult volna, ha az amerikai vezetés nem akarta volna eltávolítani Assadot azután, hogy a nagykövetük szír országjárásba nem kezdett, és nem bujtogatta ellene a népet.

Ez az orosz média dicséri a magyar miniszterelnököt, aki cáfolni merte azt a hazugságot, hogy a szírek az orosz légicsapás ellen menekülnek.
http://www.dni.ru...30153.html.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.37 másodperc
4,458,049 egyedi látogató