Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Gigantikus összeget és vízummentességet kaphat Törökország az EU-tól

KülföldNa végre! Allahu akbar! A maci jól betolta az EU veséjébe a karambitot! Szóljatok, ha nem értitek!
Alakul a brüsszeli török-EU csúcs: a kiszivárgott megállapodástervezet szerint Törökország még egyszer annyi segélyt kér a menekültválság kezelésére, mint amennyit eddig kapott: 3 milliárd eurót. Legkésõbb június végéig eltörölnék a vízumkényszert a törökökkel szemben. Cserébe Törökország vállalná, hogy visszafogadja a Görögországba illegálisan átjutó szíriai menekülteket.

Törökország további hárommilliárd eurót kér az Európai Uniótól az országban tartózkodó szíriai menekültek ellátására - jelentette be hétfõn Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke a brüsszeli rendkívüli csúcstalálkozón. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag megduplázzák segélyigényüket, ugyanis ennyit már kaptak az Európai Uniótól.

Igaz, Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfõn Ankarában azt mondta, hogy az EU nem folyósította az országnak a megígért összeget, amelybõl a szíriai menekülteket segtíthetnék. Erdogan azt mondta, már négy hónap eltelt a novemberi egyezmény óta, és õk még mindig csak várnak a pénzre. Hozzátette, reméli, hogy Ahmet Davutoglu miniszterelnök pénzzel tér haza Brüsszelbõl.

Névtelenséget kérõ források szerint cserébe az újabb, hétfõn kért gigantikus összegért Törökország hajlandó lenne visszafogadni az országból Görögországba illegálisan átjutó migránsokat. Ez lehet a hétfõi rendkívüli EU-török csúcstalálkozó megállapodása.

A megegyezés része az is, hogy minden egyes visszafogadott szíriaiért az EU-nak közvetlenül Törökországból kellene befogadnia egy szíriait. A Reuters azt is tudni véli, hogy a tervezet szerint az EU június végéig felfüggesztené a vízumkényszert a török állampolgárokkal szemben.

A dokumentumban emellett arról is szó van, hogy a felek havonta közösen értékelnék a török uniós csatlakozási folyamat elõrehaladását.

A kiszivárgott tervezetben az áll, hogy az unió teljesen kitelepítené a menekülteket a görög szigetekrõl, és csak azokat toloncolná vissza Törökországba, akik egy meghatározott dátum után érkeztek.

Terven kívüli egyeztetés lesz este

Az uniós vezetõk és Ahmet Davutoglu török miniszterelnök közötti munkaebéd késõ délutánra véget ért Brüsszelben. Az EU-tagországok állam- és kormányfõi jelenleg a tervezetrõl vitatkoznak, és noha ez eredetileg nem szerepelt a tervekben,este ismét összeülnek Davutogluval. Uniós források szerint az eredeti tervtõl azért tértek el, mert Davutoglu a munkaebéden új javaslattal állt elõ, amelynek értelmében Törökország az eddiginél többet vállalna a migránsválság megoldása érdekében, de azért az eddiginél több dolgot kér az uniótól.

Davutoglu optimistának tûnik


Az Európai Unió és Törökország közötti csúcstalálkozó résztvevõi eredetileg a migrációs hullám megfékezésérõl az ankarai kormány és az uniós tagországok vezetõi között novemberben létrejött egyezmény végrehajtásáról terveztek tárgyalni elsõsorban. Az akcióterv értelmében Ankara kötelezettséget vállalt arra, hogy megerõsíti határai védelmét, fellép az embercsempészek ellen és visszafogadja az unióból kitoloncolt bevándorlókat, cserébe az Európai Unió és tagállamai hárommilliárd euróval segítik Törökországot az országban lévõ menekültek ellátásában.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016-03-07 19:10
Törökország menekült bizniszbe kezdett, mint bármely embercsempész.
Ha most a törökök jönnek majd csapatostól vízum nélkül Európába, miközben néhány illegális ázsiai bevándorló visszatér Törökországba, de ugyanannyi legális szíriai bemegy Európába, mennyivel jár jobban az európai polgár? Ki tudja , ki jöhetnek még hamis török vízummal.
A törökök egyre bátrabbak lettek annak tudatában, hogy egyik légi bázisukon õrzik a nagy halom amerikai nukleáris töltetet.

Mindenesetre jól átverte a török vezér az eus nagyokosokat.
Van egy gyerekmondóka (Szerbhúsz ötcseh-öt török, öt görög,hány ember?), ez jut eszembe errõl a megállapodásról.
69 #2 Szalonna
- 2016-03-07 19:34
Az lehet hogy jönni fognak ezek is... de a mostani tetû áradat még ennél is intenzívebb lesz, csak nem tudom már hova, mintha eddig nem özönlöttek már tömegével a patkányok.
236 #3 Vazul
- 2016-03-07 20:30
Már ideje volt, hogy egymás vérét szívják a zsidók, egyik oldalról Anglia, másikról Törökország, középrõl meg a nácionisták, Amerikában meg Trampli. Mi lesz így izraellel, ha Szíriában, Irakban rend lesz, és Libanon se a zsidók zsoldos terroristával való harccal lesz elfoglalva?

Idejönnek magyarnak?
267 #4 Perle
- 2016-03-07 21:06
OV megvétózta a tervezetet:
http://mno.hu/kul...ot-1332124
236 #5 Vazul
- 2016-03-08 07:43
Perle, állítólag ez a vétó se úgy van és azért diktálták be az MTI-nek, hogy megmutathassák OV milyen f@szán megvédi megint a hazát, meg az egész bolygót! Ez kb. olyasmi lehet, mint amikor múltkor elutasította a kvótát, miközben aláírta.
"Bíró Nagy András szerint Orbán a vétójával már csak az is a probléma, hogy olyan dolgot, ami egy önkéntes vállaláson alapulna másik országok tekintetében, azt egy magyar miniszterelnök nem tudja megvétózni."
http://www.klubra...cid=197200
236 #6 Vazul
- 2016-03-08 21:40
Ismeritek azt a viccet, amikor a zsidó helyreteszi a cigány-zsidót?

Merkel cáfolta meg Orbán vétóját
Angela Merkel német kancellár cáfolta meg azt az Orbán Viktor sajtószóvivõi által széles körben elterjesztett állítást, hogy hétfõ este a magyar miniszterelnök vétója miatt félbeszakadt a brüsszeli uniós csúcs.
http://m.nol.hu/k...at-1605381
116 #7 livia
- 2016-03-08 21:51
Tudjátok, mennyien vannak orbán mellett? Az emberek igencsak felszínesek. Lassan, ha így haladunk, csak színesek. A fel le-marad. Egyre lejjebb! Minden téren.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.61 másodperc
4,461,883 egyedi látogató