Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Durván hecceli Irán Izraelt

KülföldLátnám már, hogy szét vannak baxva úgy ott, mint itt! Az elitalakulatok nem is titkolják, hogy csapást akarnak mérni a zsidó államra.

Izrael-ellenes felirattal ellátott ballisztikus rakétákat tesztelt Irán szerdán egy hadgyakorlata keretében - jelentette egy félhivatalos hírügynökség. Egy másik hírügynökség pedig idézte a Forradalmi Gárda elitalakulat rakétaütegének parancsnokát, aki elmondta: Irán célja közepes hatótávolságú rakétáival, hogy csapást mérjen velük Izraelre.

Az amerikai büntetõintézkedésekkel dacolva Irán kedden is hajtott végre kísérleteket ballisztikus rakétákkal, amelyeket az ország számos pontjáról indítottak el. A Farsz hírügynökség jelentése szerint szerdán két újabbat próbáltak ki 1400 kilométeres távolságban lévõ célpontok ellen. A Farsz képeket is közölt a Kadr H típusú rakétákról.

"Azzal a céllal terveztük meg ezeket a 2000 kilométer hatótávolságú rakétákat, hogy csapást tudjunk mérni ellenségünkre, a cionista hatalomra - mondta Amir Ali Hadzsizade dandártábornok.


Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-03-09 10:18
„Az apák harca a fiúk számára hozott eredményt”

Ismét tudományos konferencia színhelye volt Budapesten a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központ. A március 8-án, kedden tartott szimpózium rendhagyó témával várta az érdeklõdõket.


„Zsidók az 1848/49-es forradalom és szabadságharcban” címmel rendezett tudományos konferenciát a HM Társadalmi Kapcsolatok Hivatal (HM TKH) és a Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság. Megnyitóbeszédében dr. Papp Ferenc ezredes, a HM TKH Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóság igazgatója Lõw Immánuel egykori fõrabbit idézte: „A nemzet hû fiává nem a származás, nem a fajrokonság, hanem a rokon érzés, s a csatlakozó önfeláldozat avat.” Papp ezredes hangsúlyozta: a zsidók olyan számban vettek részt (közülük 153-an tisztként) a szabadságharcban, hogy teljesítményük egyértelmûen kihatott a késõbb, 1867-ben megfogalmazott egyenjogúsítási törvényre. „Az apák harca a fiúk számára hozott eredményt” – mondta az igazgató, kiemelve, hogy az ehhez hasonló konferenciák már az ükunokák nemzedékéhez szólnak, „azokhoz a magyarokhoz, akik kevésbé ismerik, mekkora segítséget kaptak õseik a hazai zsidóságtól, és természetesen a mostani zsidósághoz, akiknek õsei a szabadság, egyenlõség, testvériség eszméjét a Magyar Honvédség kötelékében élhették át.”

A jelenlévõk a meghívott elõadóktól a legváltozatosabb témakörökben hallhattak a magyar zsidóság részvételérõl az 1848/49-es szabadságharcban. A program része volt az elemzés a zsidó honvédtisztek szerepérõl éppúgy, mint Bernstein Béla rabbi és történetíró (aki elõször foglakozott behatóan a hazai zsidóság és a szabadságharc viszonyával) munkássága, vagy a Haynau-féle, zsidókra kivetett hadisarc.

Dr. Róbert Péter, az Országos Zsidó Egyetem docense tudományos köszöntõjében kiemelte: a zsidó emancipációs szándékok szerves részét képezték a reformkori törekvéseknek, s ezeket az akkori politikai élet jelentõs alakjai, köztük Kossuth és Deák is támogatták. Nem véletlen, hogy a zsidók nagy számban vettek részt a szabadságharcban is. „A részvételi arányt jól jelzi az a kevésbé ismert tény, hogy a Kossuth-nótának volt héber verziója is. A zsidók fõleg a hadiorvoslás és a hírszerzés területén jeleskedtek, s harcuk elvitathatatlan érdeme az 1867-es egyenjogúsítási törvény” – hangsúlyozta dr. Róbert Péter docens.A konferencia társszervezõje a Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság volt, amely immár tíz éve rendez a Dohány utcai zsinagógánál megemlékezéseket az egykori zsidó szabadságharcosok tiszteletére. Rosenfeld Dániel Imre, a bizottság elnöke elmondta: az egyesület tagjai az alapítás óta ugyanazt a célt tartják szem elõtt: megõrizni az 1848/49-es szabadságharc emlékét, dokumentálni és kiadványokban közkinccsé tenni az egykori történelmi eseményeket.

Az emlékbizottság a konferenciát szorosan összekapcsolja a március 15-én, 15 órától kezdõdõ emlékünnepséggel, amelyet a fõvárosi Dohány utcai zsinagóga elõtt rendeznek lovas-katonai hagyományõrzõ tiszteletadással. Az esemény fõvédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter lesz.
http://www.honved..._eredmenyt
75 #2 talpi
- 2016-03-09 13:41
Na Simicskó biztosan leveszi a "porvédõ maszkot" a kukkerról : ? Valahogy csak meg kell tekinteni, a "hagyományõrzés" jellegét.
4 #3 Posta Imre
- 2016-03-09 20:14
Obama, a rossz zsaru

Obama és Netanjahu. Nem felhõtlen a viszony
Fotó: Saul Loeb / Europress/AFP
Barack Obama hivatali ideje végének közeledtével nagyon szeretné, ha makulátlan lenne politikai öröksége, amelyen most sötét foltként éktelenkedik a megoldatlan palesztinkérdés. Elnöksége alatt még készül egy utolsó nagy dobásra, bár Jeruzsálemben valószínûleg már inkább az utódjáról gondolkodnak.

Barack Obama jövõ év januárjában leköszön tisztségérõl, ám nyolcéves elnökségén akad néhány sötét folt, különösen ami külpolitikáját illeti. Az amerikai elnök egyik nagy és emlékezetes sikere volt ugyan az Iránnal tavaly nyáron tetõ alá hozott atomalku, azonban ez egyúttal azzal is járt, hogy az Egyesült Államok példátlan módon elhidegült Izraeltõl.

Nyílt titok, hogy Obama nem kedveli túlzottan Benjamin Netanjahu izraeli kormányfõt, ám ha nem akarja, hogy úgy vonuljon be a történelemkönyvekbe, mint az elnök, akinek az ideje alatt mélyponton voltak az amerikai–izraeli kapcsolatok – bárki legyen is utódja, ennél csak jobbak lehetnek –, és csak távolodott a kétállami megoldás, valamit még tennie kell a rendelkezésére álló rövid idõ alatt.
Három forgatókönyv
http://mno.hu/kul...ru-1332280
131 #4 lalapapa
- 2016-03-10 04:26
Akkor iranban is liba zsiros kenyeret esznek,
es a disznyokat is meg kosheroljak,
meg hat a bombakat is,
a kecskek es birkak tovabbra is veszelyben
vannak meg hat lesznek is,
almomban remelem nem lesznek apaca
sikojok,
csak a szomszed ha oli a disznot,
hatalmas szineszek szulettek es lesznek meg
jonnek es mennek sokaig,
a jolet az semmi nem eleg,
s_proszt
48 #5 ro-zsola
- 2016-03-10 09:53
Obama ? [movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6uLnMWsbE8s&feature=youtu.be[/movie]
267 #6 Perle
- 2016-03-10 17:03
Irán már meg is kapta ezért a büntetését. Fizetnie kell szeptember 11 -i áldozatoknak 10 milliárd dollárkártérítést azért, mert nem bizonyította, hogy nem követett el semmit. Szaud Arábia nem vétkes most semmiben, mint korábban állították.
http://www.bloomb...n-insurers

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.61 másodperc
4,440,161 egyedi látogató