Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Migrációs válsághelyzetet hirdet a kormány az egész országra

BelföldKi gondolta volna, hisz a "fél ország" migráns zsidó-cigány! Az egész ország területére migrációs válsághelyzetet hirdetnek ki - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter a szerdai kormányülés szünetében. A román-magyar határon egyelõre nem kezdenek kerítést építeni, de felkészülnek erre - tette hozzá.
Szerda reggelre a balkáni országok sajtója már kész tényként kezelte, hogy a frissen életbe léptetett szigorításokkal gyakorlatilag lezárták a balkáni migránsútvonalat.

Szlovénia éjféltõl szigorított az illegális bevándorlók beengedésének szabályain, és csak azokat engedik be, akiknek van érvényes útlevelük és vízumuk, menedéket kérnének Szlovéniában, vagy akik "humanitárius okokból" menekülnek az országba. Szerbia is bejelentette, hogy hasonló korlátozásokat léptet életbe Macedóniával és a Bulgáriával közös határán. Ugyancsak így lépett Horvátország.

Szerdán egy névtelenséget kérõ macedón rendõrségi tisztségviselõ azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy Macedónia "teljesen" lezárta a határt az illegális migránsok elõtt a szerbek és a szlovénok szigorítása után. A macedón belügyminisztérium szerint már kedden egyetlen migráns sem lépett be az országba Görögország felõl.

Pintér Sándor belügyminiszter szerint nem tudni, pontosan milyen reakciókat vált ki a migránsokból ez a lépés, ezért a kormány úgy döntött: megerõsíti a magyar határokat, és az egész ország területére kihirdetik a migrációs válsághelyzetet.

„A humán erõnek a megtöbbszörözése a cél, illetve felkészültek arra, hogy megnöveljék a reagáló képességeiket” - mondta. Ehhez fontos, hogy a honvédségi jármûvek megfelelõ sebességgel érjenek a határ menti helyszínekre, ezért szükség esetén utakat építenek, és biztosítják a megfelelõ közvilágítást. Utóbbihoz megvan az anyagi háttér – tette hozzá.

A román-határon még nem építenek kerítést, csak felkészülnek rá

Egyelõre nem tapasztalják a hatóságok, hogy Románia irányából illegális menekültek jönnek Magyarország felé, de ha ez bekövetkezne, szeretnék a magyar-román határszakaszon is felépíteni a mûszaki határzárat – magyarázta a belügyminiszter.

Ennek érdekében megtisztítják a határnyiladékokat, kerítésanyagot szállítanak a magyar-román határ egyes pontjaira, és lehetõvé teszik, hogy szükség esetén tíz napon belül megindulhasson a kerítésépítés.

Pintér Sándor azt is mondta: beszélt a menekültek ügyében a román belügyminiszterrel, aki azt ígérte, hogy nem engednek Magyarország felé illegális menekülteket.

A belügyminiszter szerint a humán erõforrás megerõsítésének költségét biztosították a központi büdzsében. A határmenti útépítés és a világítás költsége további 7,3 milliárd forint, amelyre az ígéretek szerint elkülönítik a fedezetet.

A szerdai sajtótájékoztatón megkérdezték Pintér Sándort arról, igaz-e, hogy felmerült a meglévõ szakaszokon a határvédõ kerítés esetleges megduplázása. A miniszter azt mondta, hogy a külsõ vonalon lévõ kerítés megerõsítése nem indokolt, mert az szerinte nemzetközi színvonalú. A belsõ vonalon viszont egy vadvédelmi út felhúzása indokolt lehet, ha végül építenek utat. Utóbbit egyebek mellett balesetvédelmi szempontokkal indokolta.

Bakondi György miniszterelnöki biztos már szombaton bejelentette: a honvédség elõkészült, hogy a magyar–román határra is felállítsák a mûszaki határzárat. Akkor azt mondta a biztos, hogy gyors kormánydöntés várható az ügyben, ha a helyzet indokolja majd, de költségekrõl és határidõkrõl még nem nyilatkozott. Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára ugyancsak arról beszélt szombaton, hogy “a magyar honvédõk fel vannak készülve, hogy a 450 kilométeres magyar–román szakaszon felállítsák a biztonsági határzárat. A terület is elõ van készítve az építkezéshez”.
Link

Hozzászólások

154 #1 kakas
- 2016-03-09 11:32
h-ende már nagy erõkkel elin-dúlt a hat-árra!45.media.tumblr.com/tumblr_mdhb0vsHi61qdtmevo1_400.gif
12 #2 spartakusz
- 2016-03-09 12:05
Imre - kérdezem jó ez? Feltorlódnak és jön az okos telefonokon az üzenet azoknak is meg akik már bent vannak, hogy itt és itt van a bázis fegyver rejtett raktár - és nekünk annyi akiknek nincs fegyvere, hogy meg ön-védje magát és szeretteit!
Mi elõtt bedobnák valahonnét- részrõl is az atomot - elküldöm az értelmezõ II. részét - befejezõ részét, ahogy ígértem sírba nem viszem magommal!
rémülettel: id. Kiss László
ui: emailokat kérek és küldöm!
8 #3 miskolcilaci
- 2016-03-09 12:54
kepfeltoltes.hu/160309/12744747_527344030767572_7985196514782176214_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
35 #4 Andrea
- 2016-03-09 15:38
Pintér bejelentése.
https://www.youtu..._150356073
37 #5 HER
- 2016-03-09 17:09
Morvai Krisztina
3 órája

Sokkoló friss hírek migráns-ügyben az EU-ból
https://www.youtu...K5Co8ur_kM Morvai írta a facén! Másolom!

"Megdöbbentõ jelentést fogadott el az Európai Parlament plenáris ülése március 8-án kedden, "nõnapi ajándékként." Morvait idén januárban a nõk elleni erõszak áldozataiért kiálló felszólalása miatt "lerasszistázó" Mary Honeyball angol szocialista képviselõ nevével fémjelzett jelentés legfontosabb rendelkezése alapján minden olyan országból, ahol a nõket diszkriminálják (azaz a nõk hátrányos megkülönböztetésben részesülnek), a lányoknak és nõknek joguk lenne az Európai Unióban a menedékjogra. A másik "alapvetõ, alanyi jognak" tekintett jog a családegyesítés, amely alapján így az Európai Unió területére került és menedékjogot kapott nõk "természetesen" már családjaikat is maguk mellé hívhatnák. A jelentés "A menekült és menedékkérõ nõk helyzete az EU-ban" címû jogszabály-kezdeményezés, 13. pontjának legfontosabb részlete így szól: "a nemi alapon elkövetett erõszak és hátrányos megkülönböztetés (...) üldöztetésnek minõsülnek, és az EU-ban indokolttá kell tenniük menedékjogi kérelem benyújtását...". Egyre több kritika érte a migráció-párti (bevándorlás-párti vagy invázió-párti) erõket amiatt, hogy a tömegesen Európába áramló személyek túlnyomó többsége nem tekinthetõ menekültnek, ugyanis nem háborús országból érkeznek. Ehhez kapcsolódóan egyre többen tették szóvá, hogy igazából bevándorlás-politikáról beszélhetünk, amely nem tartozik az Európai Unió hatáskörébe. Vélhetõen erre reagálva váltottak stratégiát, és találták ki ezt az új "megoldást", amely a végtelenségig tágítaná azon személyek körét, akik menedékjogra jogosultak az Európai Unióban. A plenáris ülés során több felszólalásomban is felhívtam a képviselõtársaim, illetve az európai választópolgárok figyelmét e jelentés tarthatatlanságára és veszélyességére. Az Európa sorsáért aggódóknak bizakodniuk kell abban – és tenniük is kell érte –, hogy ebbõl a kezdeményezésbõl, amelyet jelentõs többséggel megszavazott az Európai Parlament, nem lesz jogszabály."
48 #6 ro-zsola
- 2016-03-10 09:56
A román-magyar határra is kell a kerítés !
Meg az ukrán-magyar és szlovák-magyar határra is
267 #7 Perle
- 2016-03-10 16:30
Akkor most jöhet az újabb alkotmánymódosítás, vagy máér megtörtént?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.93 másodperc
3,397,076 egyedi látogató