Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mire készül a kétmillió németországi orosz?

KülföldMég a végén "nemzetbiztonsági tényezõ" lesz a "kettõs állampógár"? Mennyi rohadt zsidó van most egyre jobban tudatosítva? Nálunk csak "nemzetbiztonsági" kérdések vannak, válaszok meg csõre töltve! A német Szövetségi Hírszerzõ Szolgálat (BND) és a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) szerint a moszkvai vezetés Németország destabilizálására törekszik - írta csütörtökön a Bild címû német lap.

A beszámoló szerint a BND és a belsõ elhárításért felelõs BfV vezetõi a napokban tájékoztatták a szolgálatokat felügyelõ parlamenti testületet, hogy Moszkva egyre inkább igyekszik célzott akciókkal befolyásolni a német politikát és a közvéleményt.

A mindig zárt ajtók mögött - és lehallgatásbiztos helyiségben - tanácskozó ellenõrzõ bizottság meghallgatásán a szolgálatok vezetõi a Bild értesülése szerint aggodalmuknak adtak hangot a nagyjából kétmilliós németországi orosz közösségben mutatkozó "magas mobilizációs potenciál" miatt, és úgy vélték, hogy az utóbbi idõszakban tartott németországi orosz demonstrációk egyáltalán nem voltak spontán jellegû megmozdulások. Elmondták, hogy megfigyelés alá vettek több egyesületet és egyéb szervezetet.

A szolgálatok vezetõinek helyzetértékelése szerint az orosz kormány az orosz médián, a többi között a Russia Today állami hírtelevízión keresztül is igyekszik lejáratni, hitelteleníteni a német kormányt. Példaként említettek interjúkat Németországból állítólagosan Oroszországba távozott németországi oroszokról, akik elmondásuk szerint azért döntöttek az emigrálás mellett, mert a menekültek miatt nem érezték magukat biztonságban Németországban.
Miért fordulnak elõ "groteszk túlzások" az orosz médiéban? - kérdezik a németek

A moszkvai vezetés törekvéseinek mintapéldájának nevezték annak az orosz származású berlini lánynak az esetét, aki januárban 30 órára eltûnt, és amikor elõkerült, azt állította, hogy "délies kinézetû" férfiak elrabolták és megerõszakolták, de kiderült, hogy csak elrejtõzött szülei elõl, akiket behívattak az iskolába, hogy tájékoztassák õket a lányuk körüli gondokról.

A Bild felidézte, hogy az orosz sajtó jelentõs terjedelemben foglalkozott az üggyel, amellyel kapcsolatban megszólalt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is, aki úgy vélekedett, hogy a német hatóságok megpróbálják eltusolni az ügyet.

A Süddeutsche Zeitung címû lap és két regionális közszolgálati mûsorszolgáltató társaság, az NDR és a WDR közös tényfeltáró munkacsoportja február 19-én azt jelentette, hogy a kancellári hivatal megbízta a BND-t és a BfV-t, derítse fel, hogy az orosz szolgálatok indítottak-e német vonatkozású, az egykori szovjet KGB titkosszolgálat gyakorlatát idézõ úgynevezett aktív intézkedésekbõl álló programot, magyarul törekednek-e a német politikai viták és a közvélemény befolyásolására.

A tényfeltáró munkacsoport beszámolója szerint a berlini vezetés érdeklõdik egyebek mellett az iránt, hogy miért fordulnak elõ "groteszk túlzások" az orosz állami médiumokban, például az, hogy az 1938. november 9-én kezdõdött zsidóellenes náci pogromokhoz, a kristályéjszakához hasonlítják a szilveszter éjjel történt szexuális zaklatásokat és rablásokat. "Tudni akarjuk, hogy van-e itt valami koncepció" - mondta egy név nélkül nyilatkozó forrás.

A müncheni lap és az NDR, illetve a WDR oknyomozó csoportja azt is tudni véli, hogy a kancellári hivatalt már hónapok óta foglalkoztatja az a kérdés, hogy Moszkva támogat-e Németországban szélsõséges csoportosulásokat. A kancellárián úgy vélik, Moszkva aligha hagyja ki Németországot ilyen irányú tevékenységébõl - írták.

A kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetõ védelempolitikai szakpolitikusa, Roderich Kiesewetter februárban a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök pénzügyi támogatást nyújt németországi "jobboldali radikális hálózatoknak", és ennek az "ötödik hadosztálynak" a tevékenységét "dezinformációs" kampányokkal egészíti ki. Az orosz elnök egyebek mellett arra törekszik, hogy csökkenjék a németek menekültek iránti segítõkészsége, "stratégiai célja" pedig az Európai Unió megosztása és gyengítése - vélekedett az Angela Merkel vezette CDU politikusa.Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016-03-10 14:35
Valóban lesz kockázata annak, ha a kettõsök hazatérnek Oroszországba.
Ez a cikk is része az Oroszország megtámadását elõirányzó propagandának. Eddig nátó szinten fenyegettek, most majd a nagyobb nyugati államok is egyenként. A német vezetés ölelte keblére a menekülteket, amiért most z oroszokra akarják áthárítani a felelõsséget.
Valóban megkérdezhetnénk, miért fordulnak elõ téves tájékoztatások a világon az ismert kézben lévõ médiában?
Napok óta egyebet sem lehet olvasni, hallani mint azt, hogy hogyan vádolja a világ nyugati fele a másik oldalt azért, amit õk saját maguk elkövettek.
Ez a" csalással viselj háborús propagandát" tipikus esete.
Most, hogy lassan jön már Európába az amerikai tartályos gáz, már nem akarnak a németek sem jó viszonyt fenntartani az oroszokkal.

Érdekes cikk ebben a témában:
https://www.rt.co...ropaganda/
267 #2 Perle
- 2016-03-10 14:55
Észak atlanti aktivizálódás azokban az országokban sorban, amelyek Oroszországgal szomszédosak:
http://www.nato.i...leases.htm
48 #3 ro-zsola
- 2016-03-11 10:42
Hát hát , megint sántít a dolog
Arról vajon miért nem pofázik a " német média " , hogy a németországi oroszok elfogták az elkövetõket. Egyes források szerint a oroszok kb 400 " barnát " pocsékoltak meg.
Nem értem miért ajvékolnak a " németek ". Egy kis emlékeztetõ ! Tavaly jött a hír : '" Németország oroszul és csecsen nyelven beszélõket toboroz a csecsen terrorizmus elleni fellépéshez " ( Én szótam ako' !!!! )
No , jelentkezett kb 2 millió potenciális " ügynök ". Most meg ajvékolnak amiért az oroszok " elhárítják a csecsen terrorizmust "
Más. Putyin Oroszországba hívja a zsidókat. Pfff
No buziskodás , No leszbizés , No drogozás stb . Kiváncsi vagyok vajon hány zsidó fog áttelepülni .
Talán nem véletlen hogy a nagy " szulejmánõrület " mellett elkezdte vetíteni a retekklub a " volt egyszer 2 Németország " cimû sorozatot. ( A gyengébbek kedvéért : még mindig 2 Németország van )

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.72 másodperc
4,460,798 egyedi látogató