Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Túlélte Mengele mérgét az anyaméhben, most az SS-õrt vádolta

KultúraHoloburleszk. Már tényleg közröhej trágyája ez a sok tetves hazug parazita. Folytatódott a németországi Detmoldban Reinhold Hanning volt SS-õr pere. Hanninget 170 ezer ember meggyilkolásában való bûnrészességgel vádolják. A tárgyaláson egy másik korábbi SS-õr, Jakob Wendel is beszélt. Megdöbbentõ dolgokat mondott.

A vádlott, a 94 éves Reinhold Hanning nem szereti, ha a tárgyalás közben olyan szól hozzá, aki áldozatként áll vele szemben, mint például az auschwitzi megsemmisítõ tábor egyik túlélõje. Mégis ez történ a tárgyaláson, amikor Orosz Angéla a tanúvallomása végén a következõket mondta: „Emberek, akik létrehozták az auschwitzi poklot! Emberek, akik ezt kérdésfeltevés nélkül végig végignézték és segítették." "Mondja ezt el mindenkinek!” - mondta az asszony az egykori SS-õr felé fordulva.
Reinhold Hanning (Fotó: Europress - Bernd Thissen/AFP)

Reinhold Hanning (Fotó: Europress - Bernd Thissen/AFP)

Hanning ügyvédje azonnal megvédte az egykori SS-tagot, mondván: „Minden mellékvádló tanúként kinyilváníthatja véleményét. De nem jogosult a vádlottat megszólítani és a szemére vetni dolgokat” - írja a Spiegel.
EZT IS AJÁNLJUK:

Orosz Angéla csecsemõként élte túl Auschwitzot, ami maga volt a csoda. Ugyanis Orosz anyja 3 hónapos terhes volt, amikor Magyarországról Auschwitzba vitték. Ott a láger orvosa, Josef Mengele keze alá került, aki maró anyagot fecskendezett közvetlenül az anyaméhbe. De a gyerek, Angéla túlélte ezt. 1944-ben röviddel karácsony elõtt, titokban jött a világra, egy tábori barakk priccsén, köszönhetõen az anyja gondoskodásának.
Orosz Angéla (Fotó: Europress - Friso Gentsch/AFP)

Orosz Angéla (Fotó: Europress - Friso Gentsch/AFP)

"Mindannyian tudtuk"

A következõ tárgyalási napon Jakob Wendel vallomása volt soron. Wendel szintén két évig volt õr Auschwitzban, ahogy a vádlott is. A 92 éves Wendel, az egykori SS-õrvezetõ, aki most nyugdíjas, nehezen tudott a bíróság és az államügyészség kérdéseire reagálni. Vallomása azok ismétlõdésébõl állt össze, amiket korábban mondott, amik még képekként vannak jelen az emlékezetében. 2014-ben pedig arról panaszkodott a brit sajtónak, hogy az életébõl tíz évet elloptak a nácik.

Wendelt 1948-ban egy lengyel bíróság öt év börtönbüntetésre ítélte. 2014-ben ezért Németországban megszüntették ellene a nyomozást. Amikor viszont a járandóságát 2011-ben az állam a náci múltja miatt havi 59 euróval csökkentette, panaszt tett a kancellárnál és az akkori köztársasági elnöknél, Christian Wulffnál.
Jakob Wendel (Fotó: Europress - Bernd Thissen/AFP)

Jakob Wendel (Fotó: Europress - Bernd Thissen/AFP)

A védelem azt állítja, hogy amit Wendel a 2014-es nyomozás elõtt csinált, nem használható fel újra. Mindenesetre most tanúként sok mindent megerõsített a bíróság elõtt, amikrõl a túlélõk beszámoltak. „Õr voltam. Egy hetet voltunk nappali szolgálatban a láger környékén. Ezt követte egy hét a tábor körüli tornyokon. A harmadik héten a parancsnokságot kísértük, akik a nagy õrláncon kívül dolgoztak” - mondta Wendel. A hét minden napján, mindig 12 óra hosszat. Lehetséges volt szabadságra menni, de elsõsorban a házas kollégáknak. „Nekem másfél év után volt szabad elõször haza mennem a szüleimhez.”

Mivel Wendel túlnyomórészt a táboron kívül volt õr, ezért neki a rámpánál történt szelekcióhoz nyilvánvalóan nem sok köze volt. Kezdetben, amikor a vonatok a deportáltakkal még nem mentek be a láger belsõ területére, „ott álltunk, hogy megakadályozzuk, ha valaki meg akart szökni. Abban az esetben természetesen lõni kellett. De az emberek olyan ijedtek voltak, senki sem próbált elmenekülni”- mondta.

"Ha két évet ott töltesz, sejted, mi folyik ott”

„Látták a toronyból, ahogy az embereket elgázosították?” – kérdezte a bíróság elnöke „Láttuk a vonatokat. És ahogy az embereket bevezették” – válaszolta Wendel. Az emberek azt gondolhatták, hogy zuhanyozni mennek. „És aztán rájöttek, hogy nem kapnak levegõt.”

„Látta, mi történt a halottakkal?” – kérdezte a bírónõ. „Volt egy ilyen nyitott teherkocsi, ami ide-oda szállította õket.” A gázkamrától a krematóriumig.

"„Éjjel-nappal füstöltek. Látni lehetett a tüzet. Hiszen a kémények nem voltak különösen magasak.”"

- mondta Wendel. Errõl a képrõl többször is beszélt.. A folytonos füstrõl, a lángokról.

Azután elmondta, hogy a betegek még akkor is dolgozni mentek, amikor már alig álltak a lábukon. „Nem akartak a barakkban maradni, mert tudták, hogy akkor õket a kapu mellé kell helyezni és a blokk vezetõje a krematóriumba viszi õket.” Ez pedig a biztos halált jelentette számukra.

Majd ezután Wendel kimondta a súlyos mondatot: „Ha két évet ott töltesz, sejted, mi folyik ott.” Majd kérdések sora következett:

"" - Látott foglyokat munka közben összeesni és meghalni? - Igen. - Látta, ahogy a halottakat a lágerbe szállították? - Igen. - Auschwitz munkatábor volt vagy megsemmisítõ tábor? - Megsemmisítõ tábor. Ezt mindannyian tudtok." "

A 2014-es kihallgatásánál Wendel a fõ államügyésznek, Andreas Brendellnek leírta, amit az õrtoronyból meg tudott figyelni: ahogy egy Volkswagen egy utánfutóval a gázkamrához megy, ahogy két ember kiszáll belõle, és ahogy valamit a gázkamrába dobnak. Mindig így volt. Azt pedig, hogy ott a megsemmisítõ eszközrõl a zyklon B-rõl volt szó, akkoriban azt nem tudták. Ma már így vélekedik:

"„Ha olyan sokan jönnek és folyamatosan füstöl a krematórium, akkor feltételezhetjük, hogy el lettek gázosítva.”"

A tanúk kihallgatása még folyamatban van az ügyben.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-03-14 11:01
Az iszlám fiai: agymosott új generáció

A nácikhoz hasonló módszerekkel képzi ki gyerekkatonáit az Iszlám Állam – derül ki egy, a napokban közzétett jelentésbõl. A dzsihádista szervezet nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésére: a gyerekeket, akik természetesen a Korán tanításaiban is elmélyednek, egészen fiatalon hozzászoktatják az erõszakhoz és a brutalitáshoz. Ezt az új generációt az iszlamista harcosok „jobbnak és tisztábbnak” tartják, mert „nem fertõzték meg õket a világi értékek”.http://www.atv.hu...-generacio
267 #2 Perle
- 2016-03-14 11:22
Na ja .Abban a szörnyû táborban esküvõket, keresztelõket tartottak. A csúnya nácikat szerencsére nem zavarta a gyereksírás.
A mai napra ez a megható történet jutott. Nem akarták mára ismét Szöul fiát bedobni a köztudatba. Már õk is unják.

Itt van a hiteles anyakönyvi kivonat a rendszerváltás utánról. Addig vártak vele. Hogy õ az, aki ,akkor és ott született???
i.cbc.ca/1.2932056.1422295504!/fileImage/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/original_620/angela-orosz-s-birth-certificate.jpg

Innen:http://kanadavila...ere-video/
4 #3 Posta Imre
- 2016-03-14 11:28
A lóversenypályán Kohn észreveszi, hogy egy pap belopakodik az istállóba és megáldja az egyik lovat. Megjegyzi a lovat, majd csodálkozva látja, hogy a következõ futamot az addig esélytelennek
tartott ló toronymagasan megnyeri. A következõ héten futam elõtt elbújik az istállóban. Jön megint a pap, megáldja az egyik paripát. Emberünk rohan a bukmékerhez, feltesz 5 dollárt a lóra, majd amikor tényleg a megáldott ló nyer, besöpri az 50 dollárnyi nyereményt. A következõ héten megint meglesi a papot, majd a sikeres fogadás után 20.000 dollárral lesz gazdagabb. A nagy sikeren felbuzdulva a rákövetkezõ hétre mindenét eladja, majd - miután ismét kileste a papot, minden pénzét ráteszi az akkor megáldott lóra. Azonban ez a ló teljesen lemarad, majd fél távnál összeesik és kileheli a lelkét. Kohn felháborodva rohan a paphoz: Atya, miért tette ezt velem? Eddig ahányszor megáldott egy lovat, az nyert, ez meg most még a célba se tudott bevánszorogni! A pap a fejét csóválja: - Látod, fiam, ez a baj veletek, zsidókkal. Nem tudjátok megkülönböztetni az áldást az utolsó kenettõl...
267 #4 Perle
- 2016-03-14 13:05
Ki nem találnátok, hogy hívták mengele magyar?? boncorvosát, aki parancsra nyiszálta fel az áldozatokat?
8 #5 miskolcilaci
- 2016-03-14 20:09
thewallmachine.com/files/1346709442.jpg
Dr. Nyiszli Miklós, a magyar zsidó orvos,
Dr. Mengele boncolóorvosa voltam az auschwitzi krematóriumban.

Dr. Nyiszli Miklós
http://www.libri....umban.html

Nos nekem meg van, de nem adom ki a kezembõl. Egyébként kötve hiszem, hogy ma már valahol meg lehet szerezni, ugyanis bizonyos ott leírtak sehogyan sem egyeznek sem a Sorstalansággal, sem a Saul fiával - igaz, ez utóbba csak a képzelet szüleménye, hogy úgymond ez is megtörténhetett volna. De csak volna ...
2 #6 gerry
- 2016-03-15 18:10
[movie=youtube]https://youtu.be/LNeAsk2_td8[/movie]...emlékeztetõnek... kik is a zsidók? Mik is? Vannak is meg nem is?....
Na takarodó!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
3,890,898 egyedi látogató