Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mit jelent a II-es terrorfokozat Magyarországon?

BelföldMegy minden a tervek szarint! Szimpla titkosszolgálati manõverek, jól lezsírozva. Jelmondata: Kikelet! Azt, hogy a belügyminiszter olyan információk birtokában van, amelyek Magyarország konkrét veszélyeztetettségére utalnak, vagy Magyarországot fenyegetõ terrorcselekmény közvetlen bekövetkezésére utaló, konkrét információk állnak rendelkezésre. Ez a második legerõsebb készültségi fokozat.

2016.03.22-én összehangolt robbantás-sorozat volt Brüsszelben. A Belügyminisztérium emiatt II-es (magas) fokozatúra emelte a terrorkészültséget (a korábbi III-as szintrõl).

Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatása szerint a miniszterelnök döntött a terrorfokozat emelésérõl. Ennek megfelelõen járõröket és páncélozott gépjármûveket vezényelnek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtérre, továbbá a metrók területén és a Parlament elõtti Kossuth téren a Terrorelhárítási Központ munkatársai is megjelennek.

Hazánkban egy 2015 novemberi kormányhatározat szabályozza a terrorfenyegetettség és készültség szintjeit.

A kormányhatározat szerint a terrorfenyegetettség alapján készültségi fokozatokat rendelhet el a belügyminiszter saját hatáskörben, vagy a terrorellenes koordinációs bizottság kezdeményezésére. Az elrendeléshez, módosításhoz vagy megszüntetéshez szükség van a kormányon belül mûködõ nemzetbiztonsági kabinet egyetértésére. Ha a különbözõ fokozatokról rendkívüli sürgõsségrõl kell intézkedni, a nemzetbiztonsági kabinet egyetértése utólag is beszerezhetõ.

A II-es fokozat a gyakorlatban általánosságban azt jelenti, hogy fokozzák a rendõri jelenlétet a köztereken. Több rendõrre kell számítani a reptereken, a vasút- és metróállamosokon, a fontosabb közlekedési csomópontokon.

Megerõsítik a fontosabb objektumok védelmét, például a nagykövetségekét. A laktanyák és a honvédségi objektumok környékén fegyveres szolgálatot látnak el a katonák.

Fokozzák a határellenõrzéseket. Növelik aktivitásukat a titkosszolgálatok.

A fokozatok

A fokozatok között a 4-es az alacsony fokozat. Ez akkor rendelhetõ el, ha az ellenõrzött vagy részben ellenõrzött információk alapján az Európai Unió, illetve a NATO valamelyik tagállamában terrorcselekmény elkövetésének veszélye áll fenn.

A 3-as (közepes) fokozat akkor rendelhetõ el, ha az ellenõrzött vagy részben ellenõrzött információk a fenyegetettség szintjének növekedésére utalnak az EU illetve a NATO valamelyik tagállamában, vagy pedig ha valamelyik szomszédos államban terrorcselekményt követtek el.

A 2-es (magas) fokozatot akkor kell elrendelni, ha az ellenõrzött vagy részben ellenõrzött információk Magyarország konkrét veszélyeztetettségére utalnak, vagy Magyarországot fenyegetõ terrorcselekmény közvetlen bekövetkezésére utaló, konkrét információk állnak rendelkezésre.

Az 1-es, a legmagasabb (kritikus) fokozat rendelhetõ el, ha Magyarország területén vagy Magyarország területére is kiható, súlyos következményekkel járó terrorcselekményt követtek el, vagy pedig Magyarország területén olyan súlyos következményekkel járó egyéb esemény történik, amelynél felmerülhet a terrorizmussal való összefüggés – derül ki a hivatalos megfogalmazásból.


Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2016-03-22 17:12
Katonai rendészet feliratú piros karszalagos, piros barett sapkás, terepruhás járõrbe botlottam a Rákóczi úton, vállon a Kalasnyikov, fatámaszos, az ujja a fiatalabbiknak a ravaszon !! Az idõsebb már kissé õsz volt, a rangjelzést nem is néztem, csak a karszalagot, hogy mi van ráírva. Maga a terepruha is olyan fakó volt, amit a szemem nem szokott. 190-195 centis két járõr volt, majdnem a Keletinél az Erzsébet híd felõl. Már a múlkor megjegyeztem, hogy gyakorlatilag lõvésre készen tartják a fegyvert, ami életveszélyes is lehet, feltételezem, hogy nem üres tárral "elrémísztenek" ?
129 #2 VaLa
- 2016-03-22 21:14
HUSS
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=iXGTwMKC02E[/movie]
236 #3 Vazul
- 2016-03-22 22:18
Nem is volt semmi olyan, ami a 2. fokozatot indokolta. Ja vagy de, százmillárdokkal loják ki izraeli érdekeltségû offshore számlákra az adófizetõk pénzét és izraeli betelepülõk foglalják el az országot, csak azt a TEK meg se b@ssza. Végül is az ki a f@szt érdekel.
154 #4 kakas
- 2016-03-23 09:14
40.media.tumblr.com/3a65ffb93cf4ded9d8b50a3d068257dc/tumblr_o4g7klRAia1s4ew3vo1_1280.jpg40.media.tumblr.com/97774b0a3f2f5cb8e3eacd0116dcf709/tumblr_o4gjr7sgI01s4ew3vo1_1280.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
3,408,864 egyedi látogató