Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nógrádi: a háború Európában folytatódhat

BelföldMost már ne csináljatok a számból segget, ha már megígértem a "háborút", legalább egy kicsi csak legyen, az íze kedvéért, aztán jöhet a maci "megmenteni" ezt a rohadt csürhét! A lényeg, hogy "igazam" legyen, s minél többen belehalnak, annál nagyobb "igazam van". Na, hogy teccik? Taxival érkeztek a csomagjaikkal a repülõtérre és poggyászaikba rejtették a robbanószerkezeteket a brüsszeli nemzetközi repülõtéren kedden végrehajtott terrortámadások elkövetõi. Nógrádi György szerint rendkívüli hibákat követ el az európai titkosszolgálat, és ha nem semmisítik meg mihamarabb az Iszlám Államot szárazföldi hadmûveletekkel, a háború Európában fog folytatódni.
Belgiumban kis létszámú titkosrendõrség van, jelenleg is embereket keresnek, az egyébként jól mûködõ belga csendõrséget anyagi okok miatt korábban feloszlatták, a rendõrség pedig nem ura a helyzetnek, ugyanakkor most már itt az ideje, hogy az európai titkosszolgálatok közötti adatcserere elkezdõdjék - magyarázta a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértõ.

Nógrádi György azt mondta, hogy ma hajnalban lezárták a német-belga határt, az autópályán minden kocsit ellenõriznek - ugyanakkor a nem sokkal emellett található országúton nincs ellenõrzés. A biztonságpolitikai szakértõ ezt úgy összegezte, hogy szerinte rendkívüli hibákat követ el az európai titkosszolgálat.
Hallgassa meg a beszélgetést a Kossuth Rádióban!



Szeptember 11. után a világnak döntenie kellett, a biztonságot vagy emberi jogokat választja, Európa ez utóbbit választotta, míg az Egyesült Államok a biztonságot – jelentette ki. Nógrádi György azt is mondta, hogy a brüsszeli terrorakció abból a szempontból nem volt teljesen sikeres, hogy nem robbant fel minden bomba. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy míg a világsajtó az elmúlt napokban Salah Abdeslam elfogásával foglalkozott, ma már az Iszlám Állam sikereirõl írnak.

EPA/Christophe Petit Tesson


Nógrádi György szerint vagy azért siettethették a merényletet, hogy Abdeslam ne tudjon beszámolni részletekrõl, vagy pedig a sajtóba akartak bekerülni – ezek azonban mind feltételezések. Nógrádi György felfoghatatlannak tartja, hogy az Egyesült Államok és Oroszország képtelen megsemmisíteni az IÁ-t. Amíg bombáznak, csak részsikereket fognak elérni - emelte ki.

A nyugat-európai országokban közzé tett statisztikák szerint a bûncselekmények zömét ezek a szubkultúrák követik el, de ha nem lenne Iszlám Állam, akkor a leszámolás és az ellenük való fellépés könnyebb lenne - vélte Nógrádi György. Hozzátette ugyanakkor, hogy ha ez nem történik meg, akkor a háború Európában fog folytatódni.

„Olyan városrészek lesznek hamarosan Nyugat-Európa nagyvárosaiban, ahol törökül és meghatározott arab nyelveken fognak beszélni. Bár 7-8 évvel ezelõtt David Cameronék, Angela Merkel és Nicolas Sarkozy is azt nyilatkozták, a multikulturalizmus megbukott, most senki nem meri kimondani, hogy az integráció nem sikeres és a párhuzamos struktúrák hosszú távon Európa létét és biztonságát fenyegetik” – fejtette ki a biztonságpolitikai szakértõ.

A német sajtó közzétette, hogy napi 500 bûncselekményt követnek el migránsok, a svéd adatok szerint pedig 55 svéd város vagy városrész van, ahova már svéd nem mer bemenni, ám a politika ezt nem meri kimondani - fogalmazott a szakértõ.

Véleménye szerint egy erõskezû vezetõ mögé beállnának európa vezetõi.

Jörg Meuthen, az Alternatíva Németországnak (AfD) párt baden-württenbergi listavezetõje. (MTI/EPA/Felix Kästle)


Példaként említette a migrációellenes AfD német pártot, akik Szász-Anhaltban 24 százalékot értek el a választásokon, Baden-Württemberg tartományban pedig 10 százalék feletti eredményt.

„Európa vágyik arra, hogy valaki megmentse” – jelentette ki Nógrádi György.
Link

Hozzászólások

236 #1 Vazul
- 2016-03-23 17:37
Franciaország: "Egy friss tanulmány szerint az elmúlt évek során több alkalommal is elõfordult, hogy muzulmán vallású rendõrök nem tettek eleget kötelességüknek, amikor zsidó helyszíneket kellett volna védeniük.

Miközben a közbiztonsági intézkedések megerõsítésére van szükség Franciaországban, egyre nagyobb kockázatot rejt a rendvédelmi erõk soraiba beépülõ szélsõségesek számának növekedése, derül ki a Gatestone Institute által közzé tett tanulmányból.

Nemrég nagy port kavart az a hír, mely szerint egy rendõrnõ a Facebook-bejegyzésében a Charlie Hebdo, valamint a Hypercacher nevû kóserüzlet helyszínén történt merényletek után azt írta a közösségi oldalon: "gyáva álarcos cionisták hajtották végre a támadást... Meg kellene õket ölni".

Habár a párizsi rendõrség szerint ezek ritka eseteknek számítanak, úgy döntöttek, hogy heti rendszerességgel fogják ellenõrizni a tisztekrõl szóló beszámolókat annak érdekében, hogy minden esetben megtörténjen a vallás és az állami szerep különválasztása, valamint csökkentsék a muzulmán rendõrök körében a radikalizálódás veszélyét."

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
3,406,264 egyedi látogató