Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A hidegháború óta nem volt ilyen súlyos megosztottság

KülföldMeleg-háborút akartok? Lõszar van hozzá elég! Még hogy háború..., ki az a hülye, aki ilyet mond, hisz béke van! A jelenlegi geopolitikai helyzet súlyos politikai megosztottságot okozott az Európai Biztonsági és Együttmûködési Szervezeten (EBESZ) belül – hívta fel a figyelmet hétfõn Lamberto Zannier, a szervezet fõtitkára.

Ukrán és orosz hírforrások szerint Zannier Moszkvában kijelentette, hogy ennyire súlyos megosztottság a hidegháború óta nem volt az EBESZ-ben. Szavai szerint a szervezetben igyekeznek elkerülni, hogy újabb választóvonalak alakuljanak ki Európában. Az általános biztonságot veszélyeztetõ tényezõk közé sorolta a radikalizmus és a terrorizmus terjedését, valamint az Európai Unió országaiban jelentõs gondokat okozó menekülthullámot.

Zannier, aki a tervek szerint a nap folyamán Moszkvában találkozik Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, minderrõl még tárgyalásuk elõtt beszélt a több szovjet utódállamot tömörítõ Kollektív Biztonsági Szerzõdés Szervezete (ODKB) állandó tanácsának kibõvített ülésén.
„Óvatos derûlátás”

A fõtitkár a Kommerszant címû orosz napilap hétfõi számában megjelent interjúban a kelet-ukrajnai válságról szólva úgy fogalmazott, hogy „óvatos derûlátással” tekint most a konfliktus rendezésének perspektívájára. Pozitív fejleménynek nevezte, hogy a szeptember 1-jén életbe léptetett tûzszünetet a felek alapvetõen betartják. Kiemelte ugyanakkor, hogy a válság rendezését célzó minszki megállapodások teljesítése szerinte bonyolult és hosszú folyamat.

Közben Petro Porosenko ukrán elnök hétfõn a fegyveres erõk harci egységeinek parancsnokaival találkozva hangsúlyozta, hogy az ukrán hadseregnek folyamatosan magas szintû készültségben kell lennie, mert a Donyec-medencében bármelyik pillanatban kiújulhatnak a harcok.

„Egyáltalán nem hiszek Putyin bábjainak és az általuk tett ígéreteknek. A politikai, diplomáciai rendezés számunkra legjobb, legelfogadhatóbb feltételeiért küzdve nyíltan ki kell mondanom, hogy minden pillanatban készen kell állnunk a legrosszabbra” – szögezte le Porosenko.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-10-12 19:20
Kigyulladt egy leendõ menekültszállás Németországbanhttp://24.hu/kulf...orszagban/

Második világháborús titok a föld gyomrában

Megkezdõdtek a feltárási munkálatok azon a Walbrzych melletti területen, ahol kincsvadászok egy második világháborús páncélvonatra bukkantak. Sokak szerint a nácik által elrabolt kincseket, mások pedig úgy vélik, veszélyes vegyi anyagokat rejthet a legendás "aranyvonat". http://www.atv.hu...-gyomraban

A „menekültkancellár” igazi arcahttp://kitekinto....hv2Aiv4W6A

Az Iszlám Állam megtanította Szíria népének, mi a félelem http://vs.hu/koze...main#!s115

Õk voltak az áldozatai a török merényletnekhttp://mno.hu/kul...ek-1308647

Az orosz biztonsági szervek az IÁ által kiképzett oroszokat tartóztattak le http://www.hirado...tattak-le/

Terroristának nézték a vidám szakállasokathttp://24.hu/kulf...allasokat/

Angela Merkel nem fogadna be migránsokat az otthonábahttp://magyaridok...kat-48808/

Háborús bûnt követett el Amerika?http://kitekinto....hv3ISv4W6A

Felfüggesztették a Fehéroroszország elleni szankciókathttp://www.hirado...ankciokat/

Teljesen félreismertük Putyint?http://kitekinto....hvzLiv4W6A

Törökországba látogat vasárnap Angela Merkel http://www.hirado...la-merkel/


Magyar kártya az asztalon
Szerbia

„Azt hiszem, hogy Milanoviæ bolond, de nehogy ez kikerüljön ebbõl a szobából.” Ezt Aleksandar Vuèiæ szerb miniszterelnök horvát kollégájáról mondta a kormányközeli média szerkesztõinek. Az idõpont: a szerb–horvát határok kölcsönös lezárásának napjai a menekültválság miatt. Az eredmény: másnap a szerb bulvársajtó a kilencvenes évek háborús nyelvezetének felejthetetlen stílusában rontott a közvéleményre: „Milanoviæ idióta”, „Usztasa banda!”, „Egy bolond háborúba vezeti Horvátországot!”
http://www.168ora...39498.html

Három tonna ürüléket borított egy szippantós egy moldovai pártra – videóhttp://24.hu/kulf...tra-video/

Nindzsákat népszerûsítõ szervezet alakult Japánbanhttp://travelo.hu..._japanban/

Moszkvában ismételték volna meg az ankarai támadást?

Az orosz terrorelhárítók lecsaptak egy csoportra. Közel 4 kilós bombát terveztek felrobbantani. http://mno.hu/kul...st-1308683

Szuperegyenruhát fejleszt a Magyar Honvédség http://vs.hu/koze...paign=main

Az oroszok Szíriában az egész játékot megváltoztatjákhttp://24.hu/kulf...toztatjak/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
4,440,221 egyedi látogató