Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Katonának vinnék a közmunkásokat, õk nem kérnek belõle

BelföldAzért annyira mégse idióták! lesz kényszersorozás, sorállomány, ahogy megígértem. Hiába a stabil munkaviszony és a dupla pénz, 40 közmunkásból senki sem fogadta el a honvédség ajánlatát.

Szerdán több déli határhoz közeli település járási hivatalában megtartották azokat a munkaértekezleteket, amelyeken a Magyar Honvédség szerzõdéses katonai állást ajánlott 400 közmunkásnak. A szerzõdéssel a honvédség három év folyamatos munkaviszonyt és a közmunkásbér (átlag 50-55 ezer forint) nagyjából kétszeresét ajánlotta a közmunkából átlépõ leendõ katonáknak.

A gyomaendrõdi járási hivatalban körülbelül 40 ember hallgatta meg a honvédség egyik munkatársának tájékoztatóját, ami az egyik résztvevõ szerint „toborzássá szelídült" a meghívóban olvasható enyhén fenyegetõ hangulathoz képest.

A tájékoztatón résztvevõ közmunkásoknak alá kellett írniuk a helyi munkaügyi hivatal jelenléti ívét. A meghívó szerint aki nem vett részt az eligazításon, azt automatikusan törölték a rendszerbõl, nem kaphat többé közmunkát.

A nagyjából háromnegyed órás tájékoztató végén feltették a kérdést, hogy ki akar jelentkezni a honvédségbe, és
információnk szerint 40-bõl senki sem akart élni a lehetõséggel.

Pedig úgy tudjuk, hogy az eligazítást tartó honvéd többször utalt rá, hogy aki jelentkezik, azt nem fogják elkaszálni az alkalmassági vizsgálaton. Az egyik résztvevõ szerint a tájékoztatón kiemelték a kedden megjelent cikkünket, és hangsúlyozták, hogy senkit sem érhet retorzió, ha nem fogadja el a lehetõséget.

Állami zsarolás vagy tuti ajánlat?
A behívott közmunkásoknak pár nap alatt kell dönteniük: elmennek katonának, vagy megkockáztatják, hogy ugrik a közmunka. Elvben simán lehet nemet mondani, de nagy kérdés, hogy mi történik a gyakorlatban.

Azért is érdekes, hogy a közmunkásoknak reagáltak a cikkünkkel kapcsolatban, mert nekünk a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya hétfõ óta nem válaszol az írásban feltett kérdéseinkre.

Kedden számoltunk be arról, hogy a honvédség 400 közmunkás elõtt „nyitotta meg az utat egy stabilabb életpálya felé". Ez a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy az érintettek kaptak egy levelet, amelyben azt írták, hogy munkát ajánl nekik a sereg. A meghívó elején egyértelmûvé tették, hogy aki nem megy el a meghallgatásra, azt kizárják a további közmunkából, és az a közmunkásokkal is foglalkozó szakemberek szerint sem volt egyértelmû, hogy lehet-e nemet mondani a honvédség ajánlatára.

Egyelõre úgy tûnik, hogy lehetett.
Link

Hozzászólások

254 #1 mujko
- 2016-03-24 12:02
A katonaság már csak egy bohózat .
Régen zászló,.eszmék,hazáért tûzbe mentek a férfiak ezt már mind szét zilálták .
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=i3Ee7lT02n8[/movie]
4 #2 Posta Imre
- 2016-03-24 12:19
Mujkó, már régen csak pízért megyen a katonásdi. Aki nem, az már nincs ott, vagy komplett idióta.

Itt a CÖF megoldása a terrorra, még több hatalmat Orbánnak

Nehezen kihámozható a kormánybarát szervezet közleményébõl, hogy pontosan mire akar kilyukadni, de ha jól értjük, a terrorveszély elleni megoldást az jelentené, ha az ellenzék felhagyna obstrukciós tevékenységével, és végre módosíthatnák az alaptörvényt a terrorveszéllyel szembeni hatékonyabb fellépés érdekében.
http://hvg.hu/itt...ymodositas
254 #3 mujko
- 2016-03-24 12:41
Mondta is Vitya hogy utasította valamelyik miniszterét az alaptörvény modósításának kidolgozására .
http://nol.hu/bel...tt-1607607
30 #4 osmagyar
- 2016-03-25 05:43
Ha nem mennek katonának a közmunkások, akkor jók lesznek rabszolgának az új földesúr birtokán:
http://hvg.hu/gaz...alapitvany
69 #5 Szalonna
- 2016-03-26 04:13
Erre az ígért jelenségre 18-ig várni kell, amíg az oroszok betalicskázzák a jobbikot, vagy nem, és orsósék maradnak.
19 #6 tudatlanka
- 2016-03-26 14:12
"... az eligazítást tartó honvéd többször utalt rá, hogy aki jelentkezik, azt nem fogják elkaszálni az alkalmassági vizsgálaton."
Persze, hogy nem kaszálják el. Golyófogónak tökéletesen megfelel betegen-rokkantan is. Ráadásul további gyógyszerre, gyógykezelésre sem lesz szüksége...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.56 másodperc
3,400,411 egyedi látogató