Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Frontbarátkozás: Moszkva és Washington békülne, csak azok a rakéták ne lennének

KülföldKelep-kelep-kelece...zárul Viki mókatára... Oroszország és az Egyesült Államok megértette, hogy a kétoldalú viszonyrendszer megingatása kontraproduktív - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Moszkvában csütörtök éjjel, a Vlagyimir Putyin elnök és az amerikai diplomácia vezetõje, John Kerry között folytatott, négyórás megbeszélést követõen.

"Az Oroszországi Föderáció elszigetelésérõl szóló retorikának, ahogy ma arról ismét meggyõzõdtünk, semmi köze sincs a realitáshoz" - hangoztatta Lavrov a Kerryvel közösen megtartott sajtóértekezletén.

Az orosz külügyminiszter elmondta, hogy a két fél megállapodott a kétoldalú viszony rendszeres áttekintésérõl. Megemlítette, hogy a globális biztonság kérdései közül a közepes és annál rövidebb hatótávolságú rakéták ügyében megmaradt a felek közötti nézetkülönbség.

Korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök és John Kerry amerikai külügyminiszter egyetértett abban, hogy Moszkva és Washington együttmûködése sikerekhez vezetett a szíriai konfliktus kezelésében.

A két politikus akkor váltott szót errõl, amikor Putyin a Kremlben fogadta a Kerry vezette amerikai küldöttséget. Az orosz vezetõ közölte: Moszkvában tudatában vannak annak, hogy Szíriában nem sikerült volna haladást elérni Barack Obama elnök beleegyezése nélkül.

Lavrov és Kerry óvatos közeledése
Lavrov és Kerry óvatos közeledése
Reuters

hirdetés

A Szergej Lavrov külügyminiszter részvételével megtartott, négyórás megbeszélés kezdetekor Putyin reményét fejezte ki, hogy az amerikai külügyminiszter újabb oroszországi látogatása ismét hozzájárul az orosz és az amerikai álláspont közeledéséhez Szíria és Ukrajna, valamint más nemzetközi kérdések, illetve a kétoldalú kapcsolatok ügyében.

Kerry elismerte, hogy a két ország együttmûködése jelentõs eredményekhez vezetett, egyebek között a szíriai lakosság életkörülményeinek javulásában. Emlékeztetett rá, hogy a fegyvernyugvást, amely vasárnap már egyhónapos lesz, sokan lehetetlennek tartották, de az amerikai-orosz katonai és politikai együttmûködésnek köszönhetõen mégis létrejött.

John Kerry kijelentette: az Egyesült Államok reméli, hogy a genfi szíriai béketárgyalásokon haladást sikerül elérni, és hamarosan meg lehet kezdeni a szíriai politikai átmenet "nagyon komoly és bonyolult munkáját". A közösen megoldott problémák komolyságára hivatkozva elmondta, meg kell vizsgálni, hogy újjá lehet-e építeni az Egyesült Államok és Oroszország közötti kapcsolatokat.

Az amerikai diplomácia vezetõje az orosz elnökkel a tárgyalások zárt ajtók mögött folytatott szakasza elõtt kijelentette, az Egyesült Államoknak vannak elképzelései arról, miként lehetne növelni a genfi tárgyalások hatékonyságát, s hogy miként lehetne mihamarabb eredményeket elérni Ukrajnát illetõen.

Kerry a találkozó elején részvétét fejezte ki egy zömében oroszokat szállító utasszállító Rosztov-na-Donuban történt lezuhanása miatt, és felajánlotta az amerikai közlekedésbiztonsági szakhatóság segítségét a tragédia okainak kiderítésében.
A nap folyamán korábban az orosz és az amerikai külügyminiszter szintén négy órán át tárgyalt egymással.
Link

Hozzászólások

236 #1 Vazul
- 2016-03-25 20:24
Cáfolni valamit, ami meg sem jelenet, majd pár év múlva bevezetni, pl. állami földek eladása, meg még sok más. Tipikus orbáni politika. De most már látom, honnan veszik ezt a fajta marketinget...

Orosz miniszterhelyettes: Oroszország nem akar tankokat küldeni Budapestre
http://m.hvg.hu/i...izmus?s=hk

Vagyis bocsánat, Imre -az elhallgatott, azaz nem is létezõ média -vagy 10 éve (egyedüliként) leírta az orosz tankok bevonulását, de mástól ilyet nem olvastam.

Ha tudtok ilyen hírverést máshonnan is, hogy orosz tankok akarnak ide bevonulni, szívesen olvasnám.

Addig is egy bölcselet Orsós atyánktól:
"Oligarchák a Nemzeti Együttmûködés Rendszerében nincsenek és nem is lesznek. Szeretném önt egyúttal tájékoztatni arról, hogy a mi fölfogásunk szerint oligarcha az a milliárdos, aki politikai, közvetlen politikai hatalmat is akar szerezni a gazdasági súlya mellé", mondta Orbán Viktor 2012. május 7-én, a Parlamentben.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
4,440,215 egyedi látogató