Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

30 aluminium

Gondolatokemélem mindenkinek húsvéti jókedve van, vagy ilyesmi. Nos, úgy legyen! Csak az "ünnepi hangulat" emelése okán küldöm, amit küldtek. Én tudom mi lesz a "vége" és az megfizethetetlen.Most csúsztatták a zsebembe és igazán jól esett...maga a gondolat, hogy számon tartotok, ha nem is érdemlem meg, s ha néha úgy tûnik, hogy nem is érdekel...pedig azért titokban igen.KÖSZÖNÖM! Mindenkinek, aki addig, vagy eztán a maga nemében és nevében hozzájárul közös útvesztõnkben a fénykereséshez! Azért nem bánnám, ha lenne valakinél egy gyufa, hátha nem kék annyit keresni, csak meggyútani a kanócot, oszt fusson, ki merre nem lát!

Hozzászólások

3 #39 Enid
- 2016-04-01 19:39
Joska!
Valasz: magamnak.
139 #40 jozsef toth
- 2016-04-01 19:43
HER ! Akkor te elmondhatod magadrol,hogy jo munkat vegeztel.s_pompom
238 #41 bivaly
- 2016-04-01 21:56
Illyés a maga nevében beszéljen, egy ! Kettõ, nem én jártam az elvtársakhoz meaculpázni, és megkérdezni, hogy szabad -e igazat mondani ! Három, aki úgy gondolja, hogy fogaskerék, az az is ! Én egész életem során nem öngyilkos módon, de csak és kizárólag homokszem voltam. Várom a köpködést, meg az egyen leugatást. Akinek ez a vers tetszik, bizony csak és kizárólag fogaskerék volt. A meaculpázásokat, meg a "nem tehettem másképp" címû dumákat kérem leadni a ruhatárban, a nézõtérre ilyen eszközök biztonsági okokból nem vihetõk be ! Ami meg a "magatartást és erkölcsöt" illeti, mára minden "keresztény" fõpap zsidó, és minden ateista párttitkár mélykeresztény. Ez mikor veri ki a biztosítékot Pubikáim nálatok ? Vagy csak és kizárólag a Közel-és Távol kelet a kérdés, nagyon okos kis önkéntes rezidenseim ? Nem kell megsértõdni, mert hangosan megkérdeztem újra, hogy ki fingott !? Mert büdös van, és a kutya nem is volt benn ! A szarszag meg felér a mennyezetig.
283 #42 gladiator07
- 2016-04-02 06:52
Bocs hogy beleugatok, de ez a közeli igazság,,, úgy általában, ahogy bivaj vall..!
Ebben az el zsidó - keresztényesedett világban az emberek elsokszinûsödte kés ez még enyhe kifejezõdés.
MA,,, sem más a világ. S ha nem áll a z Európai világ a sarkára felfalnak a bokszosok. A pápa most is mint mindíg, pl. hagyta hogy felõrlõdjön a magyar a muszlim nyomást követõen 1 kapavágást nem tett.. ennek elhárításáért.

S errõl tehet a mindenkori arisztokrácia, amelyek már hite - hagyottak voltak, elmámorosította õket a szaros vagyonuk, 1 - 2 kivétellell s ez a hinta politika már Géza idejében elkezdõdött. Elhagytuk õsi Hitünket a katyvasz bibliáért ha egyáltalán akkor volt és értették, az akkoriak,,, szerintem nem. Most ne jöjjön nekem senki az új - prófétákkal hogy mi már akkor is keresztények voltunk 1 nagy l....szt. Kedves õsmult kutató, akkor az evangéliumot, és az ösmagyar kultúrát nem érted, és 1gyáltalán semmit. mára már minden fals és ezer foszlányba tagozódott. Értendõ a Muszlim és a zsidó keresztény világnézetre is.

Egy a lényeg, mûködik az "EUGENIKA" népesség szabályozás. Szép lassan kiharcolnak 1 háborút, mely benne van a CBJ - ben, és elpusztul a világ 3/4 - de. Kit érdekel senkit. 1905 - tõl 1945 - ig 200 millió derék 30 - 40 éves férfi lelte halálát.

A költõk s írók mindíg álmokat ringattak, és ALKALMAZKODTAK, a mindenkori játéktérhez, de ezen téma már az elõzõ oldalon kilett tárgyalva, a mélységekig.
Imre és hozzá hasonló kritikus szemmel látók felvázolták bõségesen. Nincs tovább. Arra viszont készüljünk fel hogy a gyerekeinket befogják sorozni s lehetünk bármilyen vallásúak / világnézetûek / elpusztítanak bennünket a szemünk láttára, jelentem már elkezdõdött 1.5 millió potenciális gyilkos európában van, és jön a többi is.
BL.
236 #43 Vazul
- 2016-04-02 06:57
A vers 1956 nemzeti dala volt.
2 #44 gerry
- 2016-04-02 07:41
....Vazul - így utólag: 56 nemzeti dalunk volt?

Apám és vele együtt még sok ezer magyar a szabadságért harcolt, ott és akkor felkészülve a halálra...

Mások meg verset mondtak és lelkesítették a tömeget.

Amikor - a hatvanas években - a sufninkban - a falra felszerelt tartóra feltett falécek között megtaláltam a lyukas 56-os összetekert magyar zászlót és kibontva barna foltok voltak rajta, apám elárulta, hogy a halott bajtársa (nem a költõ kollégája) vére száradt rá akit mellette lõttek le és ö vitte tovább a zászlót a már újra ott lévõ orosz tankokkal szemben gyerekfejjel még csodálkoztam azon, hogy miért tartogatja, dugja el és miért ne szóljak róla senkinek...
A nagy hévvel lelkesítõ müvészek ekkor már a szocialista polgárokat és akkori vezetõinket éltették, no meg dicsõ orosz népet akik eddigre - a magyarokkal ellentétben (akik még csak a szocializmus felé haladó úton meneteltek,) már a kommunizmushoz vezetõ úton haladtak miközben félig már el is rohadt akkori nagy ellenfelünk; a kapitalista világ...

el ne felejtsem, most lesz aktuális:

Indulj az útra és vissza se nézz!
Múltad a fájó, bús ezer év.
Rád ragyog végre a fényteli nap,
Boldogan, vígan zengd hát e dalt.

Április 4-rõl szóljon az ének,
Felszabadulva zengje a nép.
Érctorkok harsogva zúgják a szélnek
Felszabadítónk hõsi nevét!

Április 4-rõl szóljon az ének,
Felszabadulva zengje a nép.
Érctorkok harsogva zúgják a szélnek
Felszabadítónk hõsi nevét!

Dörgött az ágyú és zúgott a nép.
Vérzett a föld és zengett az ég.
Gyõzött a Szovjetek hõs serege
Századok könnyét így mosta le.

Április 4-rõl szóljon az ének,
Felszabadulva zengje a nép.
Érctorkok harsogva zúgják a szélnek
Felszabadítónk hõsi nevét!

Április 4-rõl szóljon az ének,
Felszabadulva zengje a nép.
Érctorkok harsogva zúgják a szélnek
Felszabadítónk hõsi nevét!

Istenem! - izé - pártom... egy iyen gyönyörü vers ... meg is zenésítve!
[movie=youtube]https://youtu.be/F2Vl_PUzegw[/movie]

és ha véletlenül elfelejtettétek volna - akkor lelkesítõnek (csodás erejü, lélekbe markoló vers), még mindig miénk a jövõ is (csak a jelen nem.)!
[movie=youtube]https://youtu.be/ACb8EvkxiRM[/movie]

Hogy elavult?

Szerettem Máté Péter számait és stílusát (tudom, soknak gagyi), ismertem is a Vásárhelyi Pál kollégiumból (A Bartók Béla úton volt), ahol hetente egy zongorával, hangjával és a dalaival elbüvölte a hallgatóságát... tõle ez a dal és dalszöveg hitelesnek hangzott (és az is volt.)
Keresztes Ildikónak is jó a hangja - még azt is el tudom képzelni, hogy szívbõl énekli ezt a számot - ugyanis a nök többnyire érzelmekre helyezik a súlypontot és azt adják át egy felvállalt dalban, versben, elõadásbsan. De akarva- akaratlanul tõle hallva ma mást jelent nekem mint amit a hatvanas években jelentett. Hiteltelenné lettek a vers sorai és jelentése az õ elõadásában még akkor is ha személy szerint (esetleg) nem tehet róla.

[movie=youtube]https://youtu.be/a3w1IwuiMUU[/movie]

A jelenkor ellenére százezrek lelkét megrezegteti.

ÉLJEN A MÜVÉSZET ÉS ANNAK EREJE!

Imre - írni (írnunk) kellene valamilyen ütõs verset (esetleg lopni a Kormorántól?). Próbálom már hónapok óta de nem tudom begyujtani a lánglelkemet... láng nélkül meg smafu az egész.

...esetleg Te? (Segiccs má' !) :|
236 #45 Vazul
- 2016-04-02 09:29
Gerry, amíg 48-ban a Nemzeti dalt, addig 56-ban ezt szavalta a nemzet, ennyi. 56 olyan jelentõségû volt, mint az iráni forradalom, vagy a kubai, csak a mi forradalmunkat sikerült letörni cionéknak. :-(

Az a mocskos biszku béla is a mazsihisz szeretetkórházában pusztult el az a rohadék féreg, maga volt az ördög az a tetû zsidó! És hány ilyen mocsokkal van még tele az ország....

Igen, jó lenne Imre versét olvasni! Remélem lesz ideje ilyemire is és fõképp lelkesedése a beiézések meg bírságok megfizetése közben...
150 #46 Turul40
- 2016-04-02 09:35
Gerry!

Mit is írhatnék erre, bármire lehet frappáns és egyben igaz választ adni, ha valaki megütött már egy emböri szintet.
Ennek okán nem ragozom tovább, szerintem kiveséztük a csomót vagy nem, de jó ez így. :)
236 #47 Vazul
- 2016-04-02 20:17
Leállt az összes kormányzati weboldal
Ha vasárnap lenne, azt mondanánk, ez a vasárnapi zárva tartás eredménye. De szombat van. Úgy tûnik, hogy behalt az összes kormányzati weboldal, egy ideje egyetlen oldal sem érhetõ el. Kerestük a Miniszterelnökséget, a belügyet, szóvivõket, még a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltatót is, de egyelõre semmi válasz, nem értünk el senkit. Vajon mi történhetett? 
http://24.hu/tudo...-weboldal/

Az elmúlt 24 órában több hullámban, ezres nagyságrendben támadás érte külföldi szerverekrõl a kormányzati informatikai hálózatot, a támadásokat sikerült elhárítani - közölte a Belügyminisztérium. A támadások folyamatosak, ezeket a kormány intézkedéseivel elhárította és a védelem érdekében a továbbiakban is mindent megtesz - tették hozzá közleményükben.
http://pestisraco...halozatot/

Szombaton este azt mondta Bakondi, Orbán Viktor belbiztonsági tanácsadója, hogy nem tudja, ki támadta meg a kormányzati honlapokat, de a támadás még tart.
http://m.hvg.hu/i...anyhu?s=hk
236 #48 Vazul
- 2016-04-02 22:17
Most már tényleg nagyon ideje lesz rendkívüli állapotot hirdetni, rendeleti kormányzást bevezetni, letiltani minden titkosított (sic!) applikációt, meg levágni a nyet-et!

Miközben éppen be akarják tiltani az alkalmazásukat, Kövér László innovációs díjjal tüntette ki a CryptTalk fejlesztõit. Az Arenim Technologies cég a CryptTalk hívástitkosító alkalmazás kifejlesztéséért kapta ezen a héten csütörtökön az idei innovációs díjat. Azért a CryptTalkért, amit éppen be akar tiltani a kormány pont ugyanebben az idõben az iszlám (sic!) terrorizmus kapcsán! A Magyar Nemzet birtokába került tervezet szerint akár két év börtönt is kaphatunk, ha titkosított kommunikációt biztosító szolgáltatást, mint a CryptTalk, veszünk igénybe, amelyet aztán az ötpárti egyeztetés pénteken leszavazott.

Korábbi:

Közel-Keleten terjeszkedik a magyar CryptTalk

Új régióban terjeszkedik a CryptTalk, a mobillehallgatás ellen védõ magyar alkalmazás. A társaság a közel-keleti régió piacára szánt változatát az Arenim Technologies az ITU Telecom World konferencián, Dohában mutatta be. 

A magyar startup 2014. novemberében dobta piacra a CryptTalk magánfelhasználók számára kifejlesztett verzióját, amely többezres letöltéssel két nap alatt a legnépszerûbb magyar üzleti alkalmazás lett, két héten belül pedig az App Store üzleti alkalmazásainak globális listáján is a kedvencek közé került.
http://m.nol.hu/g...lk-1503859

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.78 másodperc
4,610,926 egyedi látogató