Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Rohác: Az egész magyar alvilág megbolondult

BelföldAz egész politikus-közikazgatási-állammaffia...megbolondult....illetve az volt mindig is, csak most nyilvánvalóvá teszik a sok "értelmiseggnek". Az egész magyar alvilág megbolondult - mondta az utolsó szó jogán Jozef Rohác az Aranykéz utcai robbantás, illetve a Fenyõ- és a Cinóber-gyilkosságok összevont büntetõperében. Csütörtökön hirdetik ki az elsõfokú ítéletet.

Minden vádlott a felmentését kérte az utolsó szó jogán az összesen hat halálos áldozattal járó, két évtizeddel ezelõtti Aranykéz utcai robbantás és a Fenyõ-, valamint a Cinóber-gyilkosságok összevont büntetõperében a Fõvárosi Törvényszéken.

Jozef Rohác csaknem egy órát beszélt az utolsó szó jogán
Fotó: Mudra László - Origo

Portik Tamás harmadrendû vádlott nem is mondott többet, csak hogy felmentést kér, Jozef Rohác elsõrendû és Ferencsik Attila negyedrendû vádlott azonban egyaránt csaknem egy órát beszélt.
B-kategóriás filmekben sem

Jozef Rohác kijelentette, hogy az ellene valló tanúk hazudnak. A férfi az utolsó szó jogán a tanúkra célozva úgy fogalmazott, hogy szerinte
az egész magyar alvilág megbolondult.
A szlovák férfi hosszan bizonygatta, hogy a terhelõ vallomások hiteltelenek. "B-kategóriás filmekben nincs olyan, amit itt a tanúk elõadnak", például, hogy a vádlottak mindenkinek a tervezett vagy éppen végrehajtott bûncselekményeikrõl beszélnek.

Az Aranykéz utcai robbantással is Rohácot
Forrás: AFP/MTI/ZOLTAN MIHADAK

A szlovák férfi a Fenyõ-gyilkosság helyszínén talált sapkáról, amelyben évekkel késõbb sikerült rögzíteni az õ DNS-ét, azt mondta, hogy a DNS-rõl már akkor is hallottak, ezért õk nem hagyták volna a helyszínen, egyébként is rögzítettek abban a sapkában mástól származó hajszálakat is.
Ferencsik: Nincs Energol!

A Cinóber-gyilkosság felbujtójaként megvádolt Ferencsik Attila szerint elgondolkodtató, ahogy az ügyészség válogat a gyanúsítottak között, illetve, hogy egyes, jogerõsen elítélt személyek terhelõ vallomásaik megtétele után kegyelmi kérvénnyel élnek.

Ferencsik Attila szerint - a kecskeméti maffiaperben jogerõsen elítélt - R. László rendõrbarátai segítségével megszerezte az 1990-es évek leszámolásos bûncselekményeinek nyomozati anyagát.

Ferencsik szerint ezekben az ügyekben az 1990-es években komoly nyomozások folytak, ám
az eredményeikrõl a hatóságok ma már nem akarnak tudomást venni.
Ferencsik Attila azt mondta, hogy az olajügyekben az 1990-es években ismertté vált Energolról "sok mindent el lehet mondani", de az Energol-perben a cégvezetõkrõl jogerõs ítélet állapította meg egy évtizede, hogy bûncselekmény nem történt. Mi több, maga az ügyész kérte a vádlottak jelentõs részének felmentését.

Nincs Energol!
- szögezte le az Energol Rt. egykori igazgatója az utolsó szó jogán.
Csütörtökön lesz ítélet

A vád szerint 1996 decemberében az alvilágban Cinóberként ismertté vált D. Ferencet ölte meg a szlovák Jozef Rohác, a cselekmény felbujtója pedig az olajügyletek miatt akkoriban ismerté vált Energol Rt. két korábbi igazgatója, Portik Tamás és Ferencsik Attila volt.

A vád tartalmazza azt is, hogy Jozef Rohác 1998. február 11-én kora este Budán, egy forgalmas keresztezõdésben közvetlen közelrõl lelõtte Fenyõ János médiavállalkozót, a VICO-vállalatcsoport vezetõjét. Ebben az ügyben senkit nem vádolnak felbujtással, egy szlovák férfi viszont a vádlottak padjára került, mert az ügyészség szerint õ vezette az autót, amelyik Jozef Rohácot a tetthelyre vitte.

A harmadik vádpont szerint 1998. július 2-án Jozef Rohác egy autóba rejtett pokolgép mûködésbe hozásával megölte Boros Józsefet és másik három járókelõt. A cselekményre az ügyészség szerint Portik Tamás adott utasítást, mert Boros József terhelõ vallomást tett rá a rendõrségen.Az ügyészség Jozef Rohác és Portik Tamás ellen elõre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bûntette miatt emelt vádat.

Múlt héten a perbeszédek során az ügyész életfogytiglant kért Jozef Rohácra és Portik Tamásra, a védelem viszont felmentést. A bíró csütörtökre tûzte ki az elsõfokú ítélet kihirdetését.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-03-29 21:01
A zsidó-cigány maffia mûködés közben...

„Megy a lecsóba” - Miért váltott irányt Lázár János?

Farkas Flórián állítólag egyre kínosabb a Fideszen belül, ennek ellenére nem kell tartania a „kilövéstõl”, egy kormánypárti forrásunk szerint Orbán Viktor ugyanis nem akarja elengedni a kezét.
„Megy a lecsóba” - Miért váltott irányt Lázár János?
Forrás: Népszabadság

Lázár János a legutóbbi Kormányinfón meghökkentõ választ adott, amikor egy újságíró Farkas Flórián esetleges felelõsségét firtatta a Híd a munka világában projekttel kapcsolatos visszaélések kapcsán. A Miniszterelnökséget vezetõ miniszter kijelentette, néha az az érzése, hogy azért támadják Farkas Flórián miniszterelnöki biztost, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) korábbi elnökét, mert cigány. Majd megerõsítve, hogy nem csak egy szerencsétlen elszólásról volt szó, hozzátette: arra kéri a sajtó munkatársait, hogy ne bántsák a roma vezetõt a származása miatt, és azt is leszögezte, a projekt kapcsán ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

180 fokos fordulat

Lázár kijelentése azért is meglepõ, mert novemberben még arról beszélt, hogy az ORÖ körüli botrány kapcsán egyéni karriereknek is vége szakad.

A miniszter alig fél éve név szerint is említette Farkas Flóriánt, akinek más kisebbségi vezetõkkel együtt nagy a felelõssége abban, ha eljátsszák a többségi társadalom bizalmát.

„Óriási felelõtlenség, amit akár képviselõtársaink, akár önkormányzati vezetõ társaink ezen a területen kisebbségi vezetõként mûvelnek, például a roma közösségben.

Óriási felelõtlenség, mert a rendelkezésre álló források hiteles elköltését bombázzák szét” – mondta a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter november 25-én délelõtt, majd még aznap délután az európai ügyek bizottságában

Farkas Flórián jelenlétében kijelentette: „Akik a kisebbséget képviselik és eljátsszák a többség és a társadalom bizalmát pitiáner ügyek kapcsán, idézõjelbe téve, föláldozzák a nagy ügyet, azok óriási hibát követnek el. Nem a saját személyes karrierjük szempontjából, mert az megy a lecsóba, az irreleváns.”

Nem engedik el a kezét

Az éles irányváltással kapcsolatban egy kormányzati döntésekre rálátással bíró parlamenti forrásunk arról beszélt az atv.hu munkatársának, hogy bár Farkas Flórián a vélt vagy valós ügyei miatt egyre kellemetlenebb a Fideszen belül, õ is „a tabuemberek” közé tartozik. Orbán Viktor a nyilvánosság elõtt rendre „megvédi” Farkast, aminek olyan olvasata is van, hogy „ellenkezõ parancsig” mindenkinek tartania kell a hátát.

Forrásunk úgy fogalmazott: Farkas Flórián a csapat tagja, akit õk találtak ki, így a falkaszellem és a bajtársiasság jegyében nem engedik el a kezét. Legalábbis egyelõre. Hozzátette, hogy

Lázár János kijelentése, miszerint azért támadják az újságírók Farkast, mert cigány, csak egy politikusi kommunikációs megoldás volt a miniszter részérõl,

bár az tagadhatatlan tény, hogy egyetlen rendõrségi nyomozás sem zajlik a miniszteri biztos ellen.

A portálunknak nyilatkozó politikus szerint egyáltalán nem kell készpénznek venni, hogy Farkas Flórián fogja elvinni a Híd a munka világába projekt körüli visszaélések miatt, mert ha a miniszterelnök elengedné a volt roma önkormányzati elnök kezét, egy esetleges igazságszolgáltatási eljárás presztízsveszteséget okozna a kormánynak.

Forrásunk szerint amennyi pénzt elköltöttek különbözõ háttértanulmányokra roma felzárkóztatás címen, annyiból „az összes borsodi cigánytelepet fel lehetett volna számolni”.

„Meg tudom érteni Hegedûs István aggodalmait” – tette hozzá a neve elhallgatását kérõ forrásunk Farkas utódjára, az ORÖ nemrégiben leköszönt elnökére utalva.

hegedüs istvánHegedüs István

Miért kéne aggódnia Hegedûsnek?

Az Emberi Erõforrások Minisztériuma március 8-án közölte: szabálytalanságok gyanúja miatt elállt az Országos Roma Önkormányzattal a Híd a munka világába projektrõl kötött szerzõdéstõl. A kedvezményezetteknek vissza kell fizetniük a lehívott támogatási összegeket, mintegy 1,6 milliárd forintot. A minisztérium még Hegedûs István roma önkormányzati elnök regnálása alatt kezdte meg a vizsgálatot.

Hegedûs István februárba állt fel az ORÖ elnöki székébõl.

Lemondó nyilatkozatásban az eltûnt pénzekrõl azt írta, a „barna kezekhez el sem jutott” a támogatás. Mindezt lapunknak adott interjújában is megerõsítette: „a megítélt összeghez képest nagyon kevés pénz jutott el a jogosultakhoz.

De hogy kiknél landoltak ezek a pénzek, azt nem tudom, a vizsgálatok még folynak, a nyomozóhatóságok bizonyára megállapítják, mi történt.”

Az ellenõrök a „Foglalkoztatási szövetkezet – híd a munka világába” nevû program megvalósulását és annak körülményeit vizsgálták. A projekt elszámolható összköltsége 2,5 milliárd forint, amibõl az ORÖ 2,1 milliárd forintra volt jogosult, és amibõl eddig 1,54 milliárd forintot meg is kapott.

A program 2013 õszén indult, Hegedûs egy évvel késõbb lett a cigány önkormányzat elnöke.

Az ORÖ egyik fideszes tagja, Vajda László korábban azt mondta az atv.hu-nak: Hegedüs Istvánnak a megválasztásától fogva 2015 májusáig nem volt aláírási joga.http://www.atv.hu...azar-janos
4 #2 Posta Imre
- 2016-03-29 21:05
Rejtély, honnan volt erre a jegybanknak 260 milliárdja

Továbbra sem világos, hogy milyen forrásból tudott elkülöníteni a jegybank 260 milliárd forintot alapítványai mûködésére – írja a Magyar Nemzet.

A lapnak nyilatkozó szakértõk szerint a jegybank nem termelt annyi nyereséget, hogy abból finanszírozhassa a Pallas Athéné alapítványokat, így az is elõfordulhat, hogy a mûködtetés összege pénznyomtatásból vagy a devizatartalékokból származik. Korábban az Átlásztó.hu hozott nyilvánosságra egy MNB-határozatot, amely feljogosítja az intézményt arra, hogy az alapítványok vagyonát akár devizában bocsássa rendelkezésre.
4 #3 Posta Imre
- 2016-03-30 14:03
“Ha azt kérdezi, mennyit loptak eddig az uniós pénzekbõl, akkor 100 és 50 százalék között valahol”

Az LMP Juhász Pétere, a trafikmutyi megtalálója és az Öveges-program visszásságainak szószólója. Civilben állatorvos, és bár valaha fideszes volt, most LMP-s támogatással küzd a korrupció ellen. Villáminterjú Hadházy Ákossal.http://24.hu/belf...t-valahol/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.50 másodperc
3,405,849 egyedi látogató