Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hazaviszi vagyonát Nyugatról egy orosz oligarcha

KülföldViktor és Vekszelberg...feltõkésíti a tõzsdét, vagy úgy jár, mint Berezovszkij. Putyin megmondta, hogy a zsidók húzzanak Szibériába! Az orosz államfõ évek óta hangoztatott vágyát segít megvalósítani országa egyik leggazdagabb embere és a hozzá legközelebb álló oligarchák egyike, Viktor Vekszelberg – hazatelepíti offshore érdekeltségeit. A Forbes legújabb felmérése szerint Vekszelberg 13,6 milliárd dolláros vagyonával hazája negyedik leggazdagabb embere. Tulajdonosa és elnöke a Renova Csoport-konglomerátumnak, amelynek vállalatai az energetikától és az olajbányászattól az alumíniumgyártásig és az építõiparig terjednek.

Vlagyimir Putyin elnök már régóta a leggazdagabbak hazafias kötelességének minõsítette, hogy vigyék haza az offshore cégekben elrejtett milliárdjaikat, ezzel segítve a nyugati szankciók miatt hitelek hiányában szenvedõ orosz gazdaságot. Mivel nem tolongtak az önkéntesek, tavaly már másodszor szigorították az offshore-tranzakciók feltételeit, másrészt viszont ismét meghosszabbították az adóamnesztiát, ami rendkívüli kedvezményeket biztosít azoknak, akik hajlandók külföldre csempészett pénzük hazahozatalára. A legfõbb cél ezzel természetesen az adóbevételek növelése.

A Renova szóvivõje a Reutersszel közölte, hogy vállalataik külföldi részvénypakettjeinek hazavitele folyamatban van, de ezek mindegyike eddig is rendelkezett orosz vagyonelemekkel, igazgatásuk és irányításuk továbbra is Oroszországból folyik. A változás egyetlen érintett vállalat napi munkáját sem befolyásolja, csak a részvénytulajdonosi szerkezetet érinti.

Egy másik vonalon is igyekszik a kedvencek közt is a vezetõ helyre kerülni Vekszelberg. Az orosz kormány még az idén megindítja nagy privatizációs programját, hogy vállalatóriásai pakettjeinek eladásával tovább pótolja a nyugati szankcióknak az orosz gazdaságon ütött lyukait, azonban várhatóan ebben is elsõsorban a hazai milliárdosokra számít. A privatizációs hullámból a Kreml 500-800 milliárd rubeles bevételt vár.

Vekszelberg, az éltanuló, itt is elsõnek jelentkezett hivatalosan. Bejelentette, hogy kész a világ legnagyobb gyémánttermelõje, az Alrosa állami tulajdonban levõ részvényei és más bányák papírjainak megvásárlására. A legfelsõ orosz vezetésben is viták folynak azonban az idõzítésrõl, vannak, akik szerint ki kell várni a nyugati szankciók feloldását, mert azzal akár 50 százalékkal is emelkedhet az orosz vállalati papírok árfolyama, mások, így Vekszelberg szerint azok már most is ésszerûek.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016-03-30 21:50
Ez a jujdejó üzletember bagóért fogja felvásárolni az orosz állami vállalatok részvényeit. Neki az a jó, ha vételkor alacsony a papírok árfolyama. Majd késõbb kaszál egy nagyot rajtuk.

Még azt is el tudom képzelni, hogy az orosz ellenes szankciók azért lettek kitalálva, hogy a hasonló arcélû üzletemberek magukhoz ragadhassák a vagyont az országban.
131 #2 lalapapa
- 2016-03-31 01:52
Egem az erdekelne, hogy hogyan es mivel meg mibol
csuszott fel olyan magasra,
gondolom egy ket szennyes kosar meg
borton meg tellene a zsirozott lepesek
segittoivel meg hat a reszvevokkel,
Nana akkor meg abban az utcaban vannak,
hogy semmi nem eleg,
talan a naprendszer tulajdonosi jogaval
egy ket tovaris be elne,
vagy eppen a fekete lyukba kerulne,
238 #3 bivaly
- 2016-04-01 22:03
Hír példa ! Tedd meg, mert ha mi viszünk haza, csak a pénzed ér oda !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.49 másodperc
4,440,182 egyedi látogató