Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az elviselhetetlen bûz miatt bûnösök az auschwitzi õrök

KultúraNos, így lesz törvényileg is jogos a "minden zsidó bûnös", mert tudhatott róla, hogy mit tesznek az emberiség elleni összeesküvésükkor" kategória cáfolhatatlan. A saját hazugságukat lehet ellenük forgatni, bár a lángszórót ez nem helyettesíti, de az meg következménye az eddigieknek. Valami nagyon bûzlik! Egy holokauszttúlélõ mondta ezt, mivel szerinte a krematóriumok szagából érezni lehetett, mi történik a megsemmisítõtáborban.

Az égõ testek “elviselhetetlen bûzébõl” tudniuk kellett az Auschwitzban dolgozó németeknek, hogy tömeggyilkosság folyik a megsemmisítõ táborban – mondta szerdán a Reutersnek adott interjújában a 95 éves Leon Schwarzbaum, a nácik által létesített auschwitzi haláltábor egyik túlélõje. A férfi a feltehetõen utolsó németországi auschwitzi perek négy gyanúsítottjára utalt.

Schwarzbaum dühödten utasította el a tömeggyilkosságban való szerepvállalással vádoltak állításait, miszerint nem tudták, hogy mi zajlik a létesítményben.

Hazudnak. Lehetetlen az, hogy nem tudták mi történt. Érezni lehetett az égõ testek szagát. Elviselhetetlen bûz volt éjjel-nappal, és nemcsak a táborban, hanem az egész térségében.

Németországban jelenleg három férfit és egy nõt vádolnak azzal, hogy szerepet vállaltak a táborba hurcoltak megsemmisítésében. Schwarzbaumot a 95 éves Hubert Zafke volt tábori felcser és a 94 éves Reinhold Hanning volt táborõr tárgyalására idézték be mint szemtanút.

Tudni akarom, mi volt az indítékuk, miért csatlakoztak milliók meggyilkolásához olyan sokan

– mondta a holokauszttúlélõ. “Csak azt remélem, hogy idõvel mindannyian elmondják. Hallani akarom a saját szájukból azt, hogy mit tettek és miért. Azt akarom, hogy elmondják az igazságot”. Schwarzbaum a Reutersnek elmondta azt is, hogy nem érdekli a vádlottak büntetése, a perek nem a bosszúról szólnak, “de igazságnak kell lennie”.

Egy harmadik auschwitzi vádlott, a 93 éves Ernst Tremmel, aki szintén õr volt a haláltáborban, április közepén kerül a bíróság elé Hanau városában. Thomas Walther, a felperesek ügyvédje szerint Tremmel szolgálatban volt és a foglyok kiválogatását felügyelte, amikor Schwarzbaum szülei a táborba kerültek 1943-ban.

A negyedik vádlott tárgyalásának idõpontját még nem tûzték ki. A 92 éves Helma M.-et, aki rádiós volt a táborban, azzal vádolják, hogy közremûködött 260 ezer ember meggyilkolásában.

A náci Németország 1940-ben, eredetileg lengyel foglyok számára létesítette az auschwitzi (Oswiecim) koncentrációs tábort. A világháború alatt mintegy 6 millió zsidó származású embert gyilkoltak meg a nácik és a kollaboránsaik. Schwarzbaum a 35 tagú családját veszítette el itt, õ maga a haláltáborhoz közeli Siemens-gyárban dolgozott, így sikerült túlélnie.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-03-31 08:14
Meghalt Kertész Imre

Életének 86. évében hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Kertész Imre. A Nobel-díjas írót 2016. március 31-én, hajnali 4 órakor budapesti otthonában érte a halál – tájékoztatta csütörtökön a Magvetõ Könyvkiadó az MTI-t.

Kertész Imre 1929. november 9-én született Budapesten, 14 éves korában megjárta Auschwitzot, majd Buchenwaldot, ahonnan 1945-ben tért haza. A 2002. október 10-én a Svéd Királyi Akadémia által Nobel-díjjal elismert, a koncentrációs táborok és a náci ideológia borzalmairól szóló könyve, a Sorstalanság 1975-ben jelent meg elõször a budapesti Szépirodalmi Kiadónál, miután korábban a Kádár-kori esztétika nevében a Magvetõ kiadó visszautasította a kéziratot. A könyvbõl készült filmhez Kertész Imre írta a forgatókönyvet.http://24.hu/belf...tesz-imre/
118 #2 keepfargo
- 2016-03-31 19:39
David Cole minden kétséget kizáróan bebizonyította, hogy a "tömeggyilkosság" összes adata,a körülmények és a tábor (Auschwitz) funkcióinak leírása hamis, elejétöl a végéig hazugság, illúziókeltés.
Hányan vették a fáradságot, hogy megnézzék hatrészes, összesen mintegy hatvan percnyi dokumentumfilmjét a YouTube-on. Ugye nem sokan, még a honlap olvasói közül sem. (Nincs idönk az igazságot feszegetni, amikor a hazugságért ki se kell nyújtani a kis kezünket, mert a média benyomja az ablakon, a csapon, a tv-ben, rádióban, a sajtóban, ahol csak eléri a bamba dolgozót...

Kertésznek a könyve pedig NEM szól a táborok borzalmairól (inkább unalmáról - onnan tudom, hogy én el is olvastam a könyvet, nemcsak makogok, böfögök és kérödzök róla :)) .
Például megírja hogy a fö táborban (Auschwitz) a legnagyobb tetovált szám hatjegyü volt, a legkisebb három-vagy négyjegyü;...........HOL A MILLIÓS NAGYSÁGREND ???

Ilyesmiket kellene itt közkinccsé tenni, nem a hivatalos kamukéró libsimédia feneketlen hülyeségeit...ha javasolhatok valamit...
8 #3 miskolcilaci
- 2016-03-31 21:43
No, itt egy élõsdi.. inkább holotúlélõ, lehet gyönyörködni benne. Nekem nem megy.
kepfeltoltes.hu/160331/5438738841_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/160331/12802881665_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
297 #4 Buvarkund
- 2016-04-01 07:51
Keepfargo: alapmû, megnéztem még régebben. Néhány dolog a filmbõl:
- a "haláltáborban" úszómedence volt a raboknak trambulinnal, ma is megnézhetõ, ha nem a túristaútvonalon vezetik az embert.
- több rabokból álló zenekar és színészcsoport is volt.
- a nõk megválaszthatták, hogy varrnak, vagy más egyéb hasznos tevékenységet végeznek.
- a Nemzetközi Vöröskereszt heti rendszerességgel látogatta a táborokat, hogy ellenõrizze a rabok egészségi állapotát, az õ 1989-ben nyilvánosságra hozott kimutatásaikból derült ki, hogy a táborokban összesen 127 ezer ember halt meg, ebbõl 90 ezer zsidó. Jórészük tífuszban, késõbb alultápláltságban, miután a szövetségesek szétbombázták a vasútvonalakat és nem jutott gyógyszer és élelmiszer a táborokba.
- a Zyklon-B-t polóskaírtásra használták az ágy matracoknál, ezt egy külön bódéban végezték, aminek faajtaja volt, szóval gázkamrának alkalmatlan volt. Más helyiségekben nem mutattak ki a vizsgálatok ciánt.
- Az ún. gázkamrák tetejére a Zyklon-B bedobására szolgáló lyukat a háború után vágták, a szövetségesek légifelvételein még nem láthatók.
Ezek mind benne vannak a filmben, fotókkal, riportokkal.
238 #5 bivaly
- 2016-04-02 10:08
Keepfargo !

David Cole nem most, de már lassan 20 éve ismertette a világgal a valóságot. Hogy most él-e még nem tudom. De vissza vonatták vele, megfenyegették, stb., minden síkon kicsinálták. Pedig csak egy igaz ember a zsidók között, és Izraelben élt akkor is mikor ezeket írta, filmre vitte. Micsoda békés lehetne a világ, ha a David Cole-ok lennének többségben ? De nincsenek sajnos.
2 #6 gerry
- 2016-04-02 13:03
miskolcilaci - te meg miket nem találsz?!? Igazad van a két képen ez a lány valamiért nekem se jön be...
De miért nem ezt küldted be???:

185.27.237.118/content/photo/photo/leto_devushki_plyaj_17/27.jpg

Ez nem semmi ... bár én inkább elkerülöm, persze csak azért mert kávészínü, én meg fehér vagyok... ;)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.63 másodperc
3,890,928 egyedi látogató