Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Különös kivonulás: tömött orosz hadihajók tartanak Szíriába

KülföldMivel izraelt le kell fegyverezni, így ez célszerû magatartás. Az USA is ígérte párszor, hogy kivonul innen-onnan, oszt látjuk, vagy nem? Arról tudtok, hogy a maci Iránnal tervezi a Kaszpi -tenger és a Perzsa- öböl csatornával való összeköttetését? Az Oroszország által nemrég bejelentett részleges szíriai kivonulás, ami meglepte a világot, lehet, hogy nem is egészen az, aminek elsõre tûnt. Visznek el ugyan dolgokat, még repülõket is, de közben merülési vonalig süllyedõ, tehát dugig rakott hajók tartanak odafelé. Lehet, hogy komolyabb felszereléseket kap Aszad, ezért is a palmyrai siker.

Jégtörõ is ment

Putyin kivonulási bejelentése után pár nappal egy, a Fekete-tengeri Novorosszijszkban állomásozó jégtörõ kifutott a kikötõbõl. Mindenki azt hitte, megy vissza a Jeges-tengerre, ahová való, ehelyett Tartuszba, a szíriai orosz tengeri bázisra vonult. Merülési vonala alig látszott ki a vízbõl, úgy meg volt rakva.

A Reuters elemzése szerint a részleges kivonulás bejelentése óta az oroszok több nehéz felszerelést és ellátmányt vittek Szíriába, mint amennyit elhoztak onnan. Az persze nem ismert, hogy a hajók pontosan mit is szállítottak, mint ahogy az sem, hogy a kivont vadászgépeket hazakísérõ szállító repülõk mit hoznak magukkal.

Hosszú ideiglenes állomásozás

A mozgás mindenesetre arra utal, hogy Oroszország továbbra is erõsen támogatja az Aszad-féle szír hadsereget, a kevesebb légitámogatást esetleg több felszerelés kompenzálja, illetve a Szíriában maradó orosz támaszpontokat jobban felszerelik, hogy szükség esetén újra könnyen mozgósítható legyen a teljes hadigépezet. Vélhetõen ilyen eset lenne, ha fenyegetve lennének a támaszpontok, vagy ha valaki Aszadot akarná megdönteni.

Oroszország jelenleg egy légi-, és egy tengeri bázist tart fenn Szíriában, Putyin közlése szerint mindkettõt meg is óhajtja tartani, és jól védetté akarja õket tenni, feltehetõen akár terrortámadás ellen is. A Szíriában való „ideiglenes állomásozás” így a tervek szerint hosszúra fog nyúlni, akárcsak nálunk hajdanán.

Odafele mélyebbre merülnek

A Reuters számítása szerint Oroszországnak 36 vadászrepülõje lehetett Szíriában, és ezek felét vonta vissza. Ugyanakkor több hadihajót tart a Földközi tengeren, mint a kivonás bejelentésekor. Ezek szerepe elsõsorban a szállítóhajók védelme lehet, de adott esetben tengerrõl indítható cirkálórakétákat is felbocsáthatnak, köztük olyanokat is, melyek céljukat 3 méter pontossággal képesek megközelíteni.

Az orosz hajókat a Boszporuszon való áthaladáskor lehet megfigyelni, és ott észlelik, hogy a Szíria felé tartók meg vannak pakolva, a visszafelé jövõk merülési vonala jócskán a vízszint felett van, vagyis üresek lehetnek. Több csapat-, és hadifelszerelés szállítására rendszeresített hajó volt köztük, és összesen öt áruszállítót figyeltek meg, köztük egy olajtankert.Link

Hozzászólások

40 #1 bulcsu
- 2016-03-31 17:18
Úgy mennek, hogy közben jönnek... :D
131 #2 lalapapa
- 2016-04-01 02:06
igy van
azt sem lehet elhinni mit latunk
nem hogy mit nem lattunk,
hogy hinni meg senkinek nem lehet,
zsiddajnak meg a muszkaknak sem,

gondolom az orosz erdekek ott is meg fejthetok,
hogy mert is vannak ott,
vagy eppen nehogy mar elmenjenek onnet
igy van ugy mennek hogy
kozben viszsza mennek,
es viszik a meg lepeteseket,
ha kell akkor ismet legyen csalodas a
britteknek meg hat a zsiddajj csicskaknak is,

allah meg a tobbi legyen veluk,
mikor kinyillik a pokol kapuja,
s_hihi

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.42 másodperc
4,440,305 egyedi látogató